עם הסממן הראשון של הסתיו גם הקרמבו נוחת בסופרמרקטים והמכולות, וכל חובבי הקציפה, העוגייה או הצימקאו עטים עליו בהתרגשות (והאמת היא שגם אנחנו, כדי להכין את עוגת השמרים קרמבו הקבועה שלנו). בכל שנה, כמו לפי הזמנה, גם פורצת סערה תורנית סביב הקרמבו - פעם זאת עטיפת האלומיניום שהשתנתה, פעם מחסור שנובע מעלויות ייצור ופעם חום שפוגם במוצר.
הפעם הסערה הגיעה מוקדם מהרגיל, כשבקבוצת "אמהות מבשלות ביחד" בפייסבוק עלו טרוניות על טעם לוואי של השוקולד שעוטף את הקרמבו. גולשת בשם ענבר אוחנה העלתה שם פוסט שעד מהרה עורר דיון ער וסוער, ובו כתבה: "קניתי חבילת קרמבו וניל ולשוקולד שעוטף אותו היה טעם לוואי אז הוא נזרק. אתמול קניתי שוב ממקום אחר - עדיין יש טעם מוזר לשוקולד שמסביב".
באופן צפוי הפוסט האמור גרר - ועודנו גורר - המוני תגובות, וגולשים רבים סיפרו שגם הם חוו אכזבה. רבים כתבו שגם הם הבחינו בשינוי בטעם השוקולד, וחלק הוסיפו שגם טעם הקציפה השתנה. אחרים טוענים שמדובר בשינוי בכמות השוקולד, ויש גם טענות הנוגעות לעטיפת הקרמבו.
שיחה שערכנו עם נציגי יוניליוור סיפקה פתרון לתעלומה: "אל מוקד שירות הצרכנים שלנו הגיעו מספר פניות בנושא טעם הקרמבו ואנו מודעים לשיח ברשתות החברתיות", נמסר לנו. "מבדיקה מעמיקה של כלל תהליכי הייצור במפעל אין שינוי בתהליך ייצור הקרמבו או במתכון האהוב והמוכר. מסקירת הבדיקות הרבות שבוצעו, מדובר בכמות קטנה של צימקאו (הציפוי של הקרמבו), שנחשפה לטמפרטורה גבוהה שיצרה מרירות קלה בחלק קטן מהמוצרים. הקרמבו בטוח לחלוטין למאכל".