כבר כמה שבועות שחובבי השווארמה מריירים סביב הפתיחה המיועדת של השווארמיה החדשה מבית מסעדת הבסטה היוקרתית בשוק הכרמל בתל אביב. המקום, שנקרא מפגש רמב"ם, נפתח השבוע לפעילות רשמית, ועל אף האינפלציה בתחום השווארמה בחודשים האחרונים בשוק הכרמל, הסקרנים מגיעים לכאן בהמוניהם לבחון את הסחורה.
הרעיון של שווארמייה מבית אחת המסעדות המוכרות בשוק נולד בתקופת הקורונה. בתקופת ימי הסגר חיפשו אנשי הבסטה לייצר טייק אווי שיכול להיות אטרקטיבי וגם להתממשק עם התשוקות של הבעלים והשף של המקום. במהרה הם הגיעו למסקנה ששווארמה היא האופציה הנכונה, למדו את התחום, דייקו את המנה שהם חולמים עליה וכעת פתחו מקום ברחוב רמב"ם בצמוד לשוק, שמוקדש כולו לשווארמה, צ'יפס וקרם בוואריה לצד בירה או שתייה קלה. פשוט וקולע.
השווארמה במקום מורכבת מבשר כבש ובקר ומוגשת בפיתה, חצי פיתה או לאפה דקה עם צזיקי שמקליל את המנה, או חומוס למסורתיים יותר. עוד בפיתה - ירוקים, בצל כבוש עם סומק ועמבה נהדרת שאפשר ורצוי להוסיף לעצמכם לבד. המחירים של השווארמה נעים בין 28-45 שקלים, והפיתה לטעמנו קלילה וכיפית ולא מותירה את התחושה המכבידה שלעיתים מנת שווארמה באמצע היום עלולה ליצור.
ואומנם הגענו בשביל השווארמה, אבל המציאה הגדולה ביותר במקום הזה היא לטעמנו הצ'יפס. מי שמכיר את הצ'יפס הנהדר של מסעדת הבסטה ישמח לשמוע שסוף סוף אפשר לרכוש אותו בשווארמייה שלא כחלק ממנת במחירי המנות במסעדה, אלא כמקלות צ'יפס פריך בעבודת יד ב-10/20 שקלים, כתלות בגודל המנה. מבחינתנו הצ'יפס כאן שווה הגעה גם אם אתם ממש לא בקטע של שווארמה: הוא פריך וממכר, נעשה במקום ומוגש מהביל. נדיר למצוא צ'יפס שווה, בטח בשווארמייה, וכאן עשו את זה בגדול.
כרגע מפגש רמב"ם פתוח החל מ-11:00 ועד שהבשר נגמר (סביב 16:00-17:00). בהמשך מתכננים פה לפעול גם בשעות הערב המאוחרות יותר.
שמעתם על עוד מקום חדש ומעניין? ספרו לריטה באינסטגרם
מפגש רמב"ם. רמב"ם 3, תל אביב. לא כשר