השבוע הזה כל כך גדוש בפתיחות של מסעדות מדוברות, שגם אנחנו כבר מתקשים לעקוב; אבי לוי פתח אמש לפעילות את צ'יריפום בתל אביב, שגב משה השיק רשמית את שגב קיטשן גרדן בהוד השרון ועכשיו מיכל אנסקי מזניקה להרצה את מסעדתה אחד העם 1 (אחד העם אחד) שבנווה צדק בתל אביב.
אחד העם 1 של אנסקי מחליפה את מסעדת ננה שפעלה באותו המקום תקופה ארוכה. על אף שהיא מעורבת במיזמים קולינריים רבים בארץ ובעולם, כמו שוק האיכרים המצליח בנמל תל אביב, שוק האיכרים המתהווה ברמת החייל, שוק כשר חדש בארצות הברית ועוד - עבור אנסקי מדובר במסעדה ראשונה. במקום החדש תשתף אנסקי פעולה עם אמה, שרי אנסקי, ויחד הן ייצרו תפריט ישראלי שמתבסס על התוצרת של שוק האיכרים (כמו זנים מיוחדים של גזרים ועגבניות, צנוניות מיוחדות ועוד) ועל מנות מהמטבח הביתי של משפחת אנסקי לדורותיה.
התפריט של המסעדה מתכתב עם המטבח היהודי על שלל עדותיו, עם דגש על תוצרת מקומית (בתפריט המסעדה יוענק קרדיט לחקלאים שסיפקו את הירקות והפירות למנה) ועל אינטרפטציות מודרניות למנות מסורתיות. כך למשל ניתן למצוא בתפריט מנות כמו ספגטי כדורי בשר עם קרעי לחם לניגוב הרוטב; מרק עוף ולוקשן שאת המתכון שלו ניתן למצוא גם בספר הבישול של אנסקי "אוכל מהבית"; קרפצ'יו דג עם צנוניות, זרעי עגבניות וצ'ילי; קריספי צ'יקן עם חריין וסלסה ורדה; וקינוח קלפוטי דובדבנים שחורים ממרום גולן.
עוד באוכל טוב:
- מסתבר שאתם שותים את הקפה שלכם לא נכון
- לזה אנחנו קוראים התייעלות: לחמניות ממולאות חזה עוף בטריאקי
- פאד תאי קל קל וטעים טעים
מאחורי כל מנה עומד סיפור מחייהם האישיים של אנסקי ובני משפחתה - מהחוויות שמאחורי מדור האוכל המפורסם של שרי אנסקי ב"מעריב" ועד סיפורים מהמטבח של סבתה של אנסקי, חנה גבריהו, שמגדלת עד היום בבוסתן ירושלמי קטן פירות, ירקות ועשבי תיבול. "אני אוהבת לחשוב שהזהות של המטבח הישראלי קיימת בפער שבין איך שסבתא שלי מבשלת לאיך שאמא שלי מבשלת לאיך שאני מבשלת היום", אומרת אנסקי. מלבד המסעדה, יפעלו בחלל המקום גם בר נפרד לאלה שלא מעוניינים בארוחה של ממש, שבו יוגשו מנות קטנות באווירה קלילה, ומעדנייה שבה יימכרו חומרי גלם שונים כמו שמן זית ויינות ותוצרת חקלאית מהיצרנים של שוק האיכרים.
אחד העם 1 תיפתח מחר להרצה שקטה, ותפעל בשבועיים הקרובים רק בשעות הערב. רוב המנות במסעדה אינן משלבות חלב ובשר, אבל המטבח מעורב ויש גם מנות לא כשרות. "כשר זו בחירה בדרך חיים איכותית ובריאה יותר, מתוך מודעות לערכים שהכשר מייצג", היא אומרת, "שחיטה הומנית יותר, בחירה באכילה של בעלי חיים מפריסי פרסה ומעלי גרה ושמירה על המצווה שאין לערבב בשר וחלב מתוך שיקולים בריאותיים".
אחד העם 1. אחד העם 1, תל אביב. 03-5161915. ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי 18:00-01:00, שבת 12:30-00:00. כשר פרנדלי.