פעם טעמתם גלידת ביסק עם אצות מוחמצות וצמחי בר מחוף הים? או מסחן עוף על אינג'רה בחמאת צ'ואו? או אביונות צלף עם פרחי שומר בר שחוברו למנה בשם "לבנון כנרת כבוש בחוסרום"? המנות האלה ועוד הן חלק מתפריט שמגיש שף יניב גור אריה בפופ אפ שהתחיל לפני שבוע ויימשך למשך 4 חודשים בבר חמרמורת בלב שוק תלפיות. במהלך הארוחה מוגשות 11 מנות עם 5 יינות והמחיר שלה הוא 600 שקלים לזוג. הפופ הזה הוא שיתוף פעולה בין השף לבין אילן פרון, איש החזון של שוק תלפיות שפתח בו ב-2016 את החמארה הראשונה שם והשאר היסטוריה, מה שנקרא. גור אריה הוא לקוח קבוע של אילן והשניים נהיו חברים. אחרי הרבה שיחות על אוכל החליטו להפוך את חמרמורת לבר יין מקומי שבחודשים הקרובים יוגשו בו רק יינות ישראלים, 90% של יקבי בוטיק אותם בחר בקפידה איש היין יובל קוקלס.

שף יניב גור אריה (צילום: משה לוי, יחסי ציבור)
שף יניב גור אריה | צילום: משה לוי, יחסי ציבור

גור אריה, למי שלא מכיר, מבשל מטבח ארצישראלי עונתי וחוקר את המטבח הקדום שהיה כאן, תוך הצבת היצרנים המקומיים בקדמת הבמה. לצורך הפופ אפ הוא לקח פסק זמן מכל העיסוקים האחרים שלו ובמשך ארבעת החודשים הקרובים הוא יבשל תפריט מיוחד שמחולק ל-2. בצד אחד של הדף תמצאו את הפירוט של המנות ובצד השני רשימה מלאה ומקיפה של כל 21 היצרנים שסיפקו את חומר הגלם עבור המנות, ביניהם עוף לולו שמגדלים עופות ללא אנטיביוטיקה,  הקצבייה של מושבוצ ומשק שניידר, holy locust שמגדלים חגבים בגידול בר קיימא, חוות רום שמספקת גבינות עיזים, שירין עבאס שמכינה פטאייר עבודת יד, סיקורה שמגדלים אצות מקומיות ופרוייקט ואדי עתיר שמייצרים מוצרי חלב צאן בדואיים מסורתיים. תמצאו ברשימה המכובדת הזו גם את משק רגב עם המנגו הכי טעים בעולם, ריש לקיש שמייצרים שמן זית סורי רומי ביו דינמי ואת הירקות של "אדמה לאדם" – מיזם שמספק ירקות ופירות מוצלים שאינם יכולים להימכר, ביניהם עגבנייה מנווה יער שיניב מעשן ומגיש על קרם חציל עם זעתר כבוש וציר תמרינדי.

חמרמורת 2.0 (צילום: משה לוי, יחסי ציבור)
חמרמורת 2.0 | צילום: משה לוי, יחסי ציבור
שף יניב גור אריה בפעולה (צילום: משה לוי, יחסי ציבור)
שף יניב גור אריה בפעולה | צילום: משה לוי, יחסי ציבור

כל מנה בתפריט שהרכיב גור אריה מספרת את סיפור של יצרן מסוים, הכול מקומי ומאוד עונתי. למשל האבטיח שעכשיו בשיאו מככב בתפריט במנת אבטיח צלוי עם זרעי חרדל מותססים, סלט קליפות אבטיח ומנה של מלבי אבטיח בולגרית של "הר פרחים" מושרית בסירופ פריחת הדרים עם נקטר אבטיח וגרניטה קליפות אבטיח.

פופ אפ יניב גור אריה חמרמורת (צילום: משה לוי, יחסי ציבור)
שילוב פירות וירקות מוצלים | צילום: משה לוי, יחסי ציבור
טרואר מקומי מהים ליבשה (צילום: משה לוי, יחסי ציבור)
תירס עם סורבה מנגו כורכום וחמאת פופקורן | צילום: משה לוי, יחסי ציבור

עוד בתפריט: פטאייר מלוחיה עם חמאת צאן ומשהו מותסס ליד; ברוסקטה חגבים ודבש בהשראת יוחנן המטביל וחמאת גארום חגבים עם אוכמניות בוסר מותססות ועלי בר; תירס עם סורבה מנגו כורכום וחמאת פופקורן; טרטר דג ים עם גספצ'ו סברס צ'יפוטלה וגבעולי צבר מוחמצים; טקאמלי קובנייה - פילה מדומה ממשק שניידר עם פריקי של השנה ורוטב שזיפי בוסר; מח עצם בקראמבל שומר וקינוחים; פנקוטה חרובים, תאנים עם קראמבל סומק וסירופ עלי תאנה; ועוד.

חמרמורת, סירקין 28 שוק תלפיות  04-6992296, שני-שישי החל מ-19:00.