אומנם השפים אסף גרניט ואורי נבון, השפים בעלי האימפריה הירושלמית וכוכב המישלן הפריזאי, נחתו כבר בעבר בתל אביב לאי אלו מיזמים זמניים, אבל כדי לאכול את האוכל שלהם תמיד היה צריך לעלות לעיר הבירה. לא עוד!השבוע משיקה הקבוצה לראשונה באופן רשמי את המעדנייה החדשה שלה, הנושאת את השם הירושלמי במיוחד "ליד-ה", שתאפשר משלוחים מדי יום שישי ממחניודה היישר לסועדים - גם בתל אביב.
על האוכל של המקום אחראים השפים של מחניודה אליעזר מזרחי ואסף סרי, והרעיון במיזם הוא לקבל את השבת עם אוכל של קבוצת מסעדנות מובילה, אבל באווירה ביתית ולא בהכרח באווירת מסעדת שף. המנות כוללות סלטים, מאפים, חלות, ואפילו סיר חמין להכנה בתנור הביתי, כדי שתרגישו שגם אתם תרמתם לעשייה. המשלוחים מגיעים לירושלים ולתל אביב ביום שישי (הזמנות מתקבלות עד יום חמישי), ובהמשך יורחבו האפשרויות למשלוחים גם באמצע השבוע.
אז מה בתפריט? פתיחים של שולחן שבת כמו אריסה, באבאגנוש, זעלוק חצילים, טאבולה, כבד קצוץ, סקורדליה, פלפלים קלויים ומנת סלקים של פרחות (כלשון מחניודה) הכוללת סלקים קונפי ברכז רימונים וצ'ילי; חלה משוק מחנה יהודה; מאפים כמו סמבוסק חומוס ובצל מטוגן, פטאייר מנגולד ופרנה אפויה על חלוקי נחל; מנות עיקריות כמו סופריטו בציר שורשים עם ארטישוק ירושלמי, חמאה חומה ופלפל שחור, תבשיל שעועית במרק אדום, עוגת מלפוף בציר רימונים, קוסקוס סלמון מהמעשנה עם צ'ימיצ'ורי לימונים, נקניקיות מרגז מבשר טלה להכנה ביתית, מסבחה מהעיר העתיקה, חורטש סבזי עם אונטריב וירוקים, חמין מקרוני עם עוף, קובה עם סיסקה שפונדרה, דלעת ומנגולד, קציצות בקר ברוטב לימון כבוש ותבשיל בשר ראש מרוקאי.
כיאה למחניודה, גם בגזרת הקינוחים השפע גדול. תמצאו כאן את הבסבוסה של אמא של אורי מהתפריט האלמותי של המסעדה האם; בוואריה עם שקדים ורוטב טופי; בבקה שוקולד; קראק פאי פיסטוק עם קרם אנגלז והל ועוד. עוד אפשר להזמין מוצרי מזווה כמו שמן הזית של מחניודה, זיתים, זעתר, אבן יוגורט, ריבות ודואה.
המחירים, כצפוי, נוחים ממה שהיינו מוצאים במסעדת השף: הפתיחים עולים 28-30 שקלים, התבשילים הצמחוניים סביב 60 שקלים, ומחיר מנות הבשר והדגים אומנים מאמיר לאזור 120 השקלים, אבל אפשר לחלוק בהן. לא יודעים מה אתכם, אנחנו שמחים לפתוח את השבוע עם ההרגשה שכבר אפשר להתחיל להתכונן לארוחת השבת.