התאבדותו של השף המפורסם והאהוב אנתוני בורדיין ביוני האחרון הסעירה את העולם. קשה היה לשער מה הביא את אחת מאושיות האוכל הבולטות והמוכרות בתבל לקחת את חייו. כעת, מכתבה שמתפרסמת בניו יורק פוסט עולה כי המוות של בורדיין הוא רק חלק קטן מקבוצה של שפים ששמו קץ לחייהם בחודשים האחרונים מסיבות שונות וטרגיות.

האחרון שבהם הוא השף האוסטרלי בן ה-46 ג'סטין בול (Justin Bull). גופתו של בול, שבשלל תפקידיו היה גם השף האישי של שחקן הקולנוע ראסל קרואו ושל המיליארדר ג'יימס פאקר, נמצאה בבית קפה שהפעיל בחופי העיר סידני.

View this post on Instagram

A post shared by Jason Roberts (@chefjasonroberts) on



מלבד בול, לא פחות משלושה שפים אוסטרליים מוכרים נוספים מצאו את מותם בשנתיים האחרונות. בינואר 2017 התאבד השף ניתאי גורדון (Nitai Gordon) שעבד במסעדת בנלונג (Bennelong). עמיתו מאותה מסעדה סיפר עד כמה מותו היה מפתיע ואיש לא יכול היה לצפות את שהתרחש.

ביוני של אותה שנה מת מהתקף לב השף דרן סימפסון (Darren Simpson) בגיל 39 בלבד. חודש לאחר מכן התאבד השף ג'רמי סטרוד (Jeremy Strode) בגיל 53, אחרי שעבד למעלה מעשרים וחמש שנה במסעדות המובילות במלבורן וסידני.

View this post on Instagram

A post shared by Jeremy Strode (@jezza.strode) on

אלרגיה כמעט הובילה למוות. אילוסטרציה (צילום: 123FR)
מקצוע מלחיץ. שף | צילום: 123FR


מקרי התאבדויות של שפים התרחשו גם בשנים שקדמו לשנתיים האחרונות: ביניהם המקרה המפורסם של השף השוויצרי בנואה ויולייה (Benoît Violier), שהיה בעל שלושה כוכבי מישלן ומסעדתו נחשבה לאחת הטובות ביותר שפעלו בצרפת. השף הנודע ירה בעצמו בשנת 2016, כאשר רק חודש לפני כן הכריזו על מסעדתו כמסעדה הטובה ביותר בעולם מטעם ממשלת צרפת.

View this post on Instagram

A post shared by R (@wandering_r3) on



מה מביא את כל השפים המוכשרים האלה לסיים את חייהם? על פי דיווחים באוסטרליה, מדובר בתנאי העבודה הקשים שמובילים לקשיים תפקודיים. משמרות אכזריות, לחץ אדיר שהטבחים נתונים בו במטבח ובדידות המקצוע. השפים מבלים שעות ארוכות במטבח צפוף, גם כשהם עייפים מאוד או חולים, ומסיימים את המשמרת בזמן שרובנו כבר ישנים. הלחץ הרב והתנאים הלא פשוטים עלולים לעודד התנהגויות שחלקן לא בריאות כלל.

מרבית השפים מתהדרים בתפקודם המצוין תחת לחץ, אך עם זאת, כל הלחץ הזה יכול גם להפוך אותך לחרדתי ושברירי, וצריך למצוא איזון בתוך המקצוע הזה כדי להמשיך בו. בייחוד כשרואים כמה אבידות קשות נחל התחום בשנים האחרונות מסביב לעולם.