האוכל האסייתי כבר מזמן הפך בן בית בישראל. אנחנו חולים על המטבח התאילנדי, מתים על אוכל יפני בלתי מתפשר ונוהרים בהמונינו לכל קונספט אסייתי חדש שנפתח. לכן לא פלא שיש לא מעט כאלה שפורשים כנפיים לאחרונה - למשל שיראטויה, איזקאיה יפנית חדשה שנפתחה על חורבות כתית והמזללה של מאיר אדוני. במרחק קצרצר משם ייפתח בשבוע הבא מיזם אסייתי מדובר נוסף – באנז, פרויקט הסטריט פוד של השף המוכר רועי סופר. בעוד שיראטויה היא איזקאיה קלילה אך יוקרתית ופורמלית למדי, התפריט בבאנז עומד להיות נגיש ולהציע מבחר רחב של סלטים, מנות אורז וכמובן מנות באנז שהן מרכז המקום, בתמחור שפוי של ממש.
"הרעיון של מקום שמתבסס על לחמניות באן התחיל די מזמן, אבל לא ירד לי האסימון עד שדיברתי עם קולגות שאני מעריך את דעתם. אחד מהם חזר מלונדון ואמר לי ששם זה להיט היסטרי וחייבים לעשות כזה. משם התחלתי לגלגל את הרעיון", מספר סופר.
מה קוסם לך ברעיון של באן?
"בבאן יש אפשרות להכניס בכמה ביסים עולם שלם של טעמים, בלי כל הפירוטכניקה מסביב - אין פה צלחותים ופנפונים. וזה מה שמדליק אותי, יש פה את כל העולם האסייתי שאני כל כך אוהב בכמה נגיסות. חוץ מזה הבאן הוא כריך לכל דבר ואני מת על סנדוויצ'ים".
מאז שהחל סופר לגלגל במוחו את הרעיון של מקום על טהרת הלחמניות המאודות הן החלו לצוץ כמעט בכל מסעדה אסייתית ברחבי הארץ והפכו ללהיט. עכשיו הוא מתכנן לקחת את כל הסיפור צעד נוסף קדימה. "הפופולריות של הבאן היום זה כמו הסושי לפני עשרים שנה. עשיתי המון ניסוי וטעייה עד שהגעתי למתכון של הבאן שאני אגיש אצלנו, ויש בו סוד שאני לא מוכן לגלות. רק אגיד שהבאן שלנו הוא פרווה וזה הטוויסט, כי במקור כל המתכונים שהתנסיתי בהם כללו אבקת חלב או חלב".
אז מה תוכלו לאכול בבאנז החדשה? בגזרת הלחמניות המאודות תמצאו כאן באן פריך עם חזה עוף מפורק, קרם פלפלים, דייקון מוחמץ וכוסברה (27 שקלים); קארי באן עם עוף בקארי אדום, כוסברה, אגס מוחמץ וקשיו כתוש (28 שקלים); באן טופו עם טופו בציפוי בוטנים, רוטב סאטה, פטריות מוחמצות וצ'ילי (26 שקלים); ובאן בטן חזיר צלויה עם מלפפונים מוחמצים, בצל ירוק והויסין (27 שקלים). למי שמחפש ארוחה רחבה יותר מוצעת כאן אפשרות שכוללת שתי לחמניות עם תוספת במחיר 54 שקלים.
מלבד מנות הבאן יש כאן גם סלטים ומנות אורז שסופר אוהב במיוחד, שמוגשות בקערות למי שמחפש מנה משביעה ובריאה יותר. כך, למשל: סלט עוף ואטריות שעועית עם עוף קצוץ, עשבים, צ'ילי מוחמץ ונבטים (37 שקלים); סלט עגבניות וטופו צרוב םע בצל סגול כתוש, צ'ילי, ג'ינג'ר, בזיל תאילנדי וכוסברה (30 שקלים); קערת אורז עם בקר בגולדן קארי, ברוקלי, תפוחי אדמה ופטריות (42 שקלים); וקערת אורז עם פטריות וטופו צלויים וחציל מאודה (34 שקלים). לקינוח מוגשת כאן גלידת צ'ילי נפאלית עם שבבי קוקוס, ג'ינג'ר קונפי ופרחי ורדים מסוכרים (16 שקלים).
כפי שבוודאי הבחנתם התמחור בבאנז החדשה סביר בהחלט, וזה בדיוק מה שרצה סופר ליצור אחרי תקופה ארוכה במסעדות שף יוקרתיות. "הגעתי למסקנה שאני רוצה להגיש נטו אוכל, והייתי חייב להתייחס למה שקורה במדינה שלנו. אני לא רוצה להיות מקום שמאכיל רק את מי שמחפש את האוכל הגבוה. אני רוצה להאכיל את כולם וזה היופי של האוכל האסייתי, שזה לא אומר למכור לוקוס במאות שקלים למנה. אני מאוד אוהב סטריט פוד ועכשיו זה מקום שהוא ממש שלי, וזה מה שאני חושב שנכון למסעדה היום בישראל. כאן אני יכול לבוא לידי ביטוי אבל גם להיות מסוגל להאכיל כמה שיותר אנשים. בלי כל הבלגן של התחום הזה בארץ".
כמו מקומות אוכל רחוב רבים שנפתחים בבעלות שפים מוכרים, גם לבאנז החדשה יש שאיפה להתרחב לרשת - בתנאי שהמקום הראשון יצליח כמובן. בינתיים המקום נמצא בהרצה, והוא ייפתח רשמית בשבוע הבא. תחילה הוא יפעל בשעות הערב בלבד, משש בערב עד אחרון הלקוחות, ולאחר מכן כבר משעות הצהריים.
באנז. הרצל 17, תל אביב. לא כשר