מה חדש?
בראסרי קזן נפתח, רעננה
בראסרי קזן, עליו סיפרנו לכם לפני כמה חודשים, נפתח סוף סוף לתקופת הרצה. במקום יוגש תפריט בשרי כשר בשימוש נתחים שמיושנים במקום, כבד אווז ודגים טריים. בין המנות: המבורגר טלה וברוסקטה עם סביצ'ה דג וביצה רכה. במשך ההרצה המקום יהיה פתוח רק בערבים, ולאחריה יוגשו בו גם ארוחות צהריים.
בראסרי קזן (Kazan). אחוזה פינת קזן, רעננה. 09-7797300. כשר.
עוד המון דברים טעימם אצלנו בפייסבוק
גומבה, מסעדה איטלקית חדשה בפתח תקווה וראשון לציון
מסעדה איטלקית בעלת שני סניפים לאיש העסקים סער שפע. בתפריט: פיצות, פסטות ומנות איטלקיות נוספות כמו לזניה, קנלוני וקלצונה, וגם קינוחים איטלקיים כמו גלידות, קנולי וטירמיסו. המקום עובד מדי יום בשעות 12:00-00:00 (בשבת מהשעה 11), ובקרוב יחל לעבוד גם במתכונת משלוחים.
גומבה. לזרוב 23, ראשון לציון (ליד קניון הזהב). 03-7743330; לשם 11, פתח תקווה. 03-6236411. לא כשר.
סניף חדש לקונדיטוריית שני, ראשון לציון
קונדיטוריית שני משיקה סניף חדש, שבו תציע את שלל הקינוחים והמאפים לצד תפריט אוכל. בין המנות: ארוחת בוקר של חביתת ירק עם גבינת פטה, סלט שורשים, לחם מחמצת, מטבלים בעבודת יד, מיץ סחוט או שתייה חמה, קישים סלטים ועוד. במהלך החודש מציעים במקום 10 אחוזי הנחה על כל מוצרי הקונדיטוריה.
קונדיטוריה שני. הרצל 70, ראשון לציון. 03-5664418. כשר.
מקום חדש לעודד סיידא: מייסון קפה בתל אביב
אחרי הפרידה מרושפלד החליט עודד סיידא לפתוח בית קפה משלו במקום "ארוחת ערב" שנסגרה. במקום, שנקרא קפה מייסון, יוצעו קפה, כריכים, סלטים ומוצרי קונדיטוריה. הקפה יפעל מחודש נובמבר בימים ראשון-חמישי בין השעות שבע וחצי בבוקר לשמונה בערב, ביום שישי בין שבע בבוקר לארבע אחה"צ ובשבת מתשע בבוקר ועד שמונה בערב.
קפה מייסון. לונץ 13, תל אביב. 03-5179191. לא כשר.
עוד באוכל טוב:
- חם מהתנור: אוזני פיל כמו פעם!
- יורה בשליח: הזמנו אוכל מבכור את שושי
- איפה המאפייה הזאת הייתה כל החיים שלנו?
גולדות ממשיכה להתרחב
רשת הטוסטים גולדות פותחת שלושה סניפים חדשים ברמת השרון, שכונת פלורנטין בתל אביב וחולון. הרשת מציעה מבחר טוסטים עם נקניק במחיר של 10 שקלים למנה.
גולדות. סוקולוב 32, רמת השרון; שדרות וושינגטון 15 פינת פלורנטין, תל אביב; כיכר סטרומה, חולון.
סניף חדש לרשת מנדרין, חיפה
רשת בתי הקפה מנדרין פתחה סניף נוסף, במרכז קסטרא. הסניף החדש יציע ארוחות בוקר וצהריים וגם תפריט טבעוני. בנוסף יוגשו בסניף החדש מנות גאורגיות כמו חינקלי - כיסונים גאורגיים במילוי בשר, מבושלים עם חמאה, שום ועשבי תיבול; וצ'יבורקי - כיסונים גאורגיים עם בשר ותבלינים.
לכל הפרטים
אירועים שווים
אפריטיבו חדש בצ'יקטי, תל אביב
בצ'יקטי ישיקו ב-1 בנובמבר אפריטיבו חדש, מחמש וחצי אחר הצהריים ועד שבע וחצי בערב. במסגרת האפריטיבו תינתן הנחה של 30 אחוזים על כל תפריט האוכל והאלכוהול במקום.
צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499.
פסטיבל פירות ים בטייגר לילי, תל אביב
המסעדה התאילנדית בשרונה מרקט וברמת החייל תערוך בין 5 ל-19 בנובמבר פסטיבל פירות ים שבו יוצעו מנות כמו ספיישל פאננג עם קארי פירות ים; ראשי קלמרי מטוגנים עם קמח טפיוקה; שרימפס עם חלב קוקוס וקארי צהוב; וג'מבו שרימפס בגריל.
טייגר לילי. הברזל 32, רמת החייל; שרונה מרקט - קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700-70-70-97.
קבלת שבת חדשה ב-JAJO, תל אביב
השפית עדי לוי תערוך בז'אז'ו בשרונה קבלת שבת מדי יום שישי בשעות 12:00-18:00. בקבלות השבת יוגש תפריט מיוחד הכולל למשל קרוסטיני מולים (20 שקלים), צלחת כבושים (סלמון כבוש, מטיאס ואיקרה, 40 שקלים), ברוסקטת שייטל (36 שקלים) וברבוניות מטוגנות עם איולי חרדל (42 שקלים).
ז'אז'ו וויין בר. דוד אלעזר 27, תל אביב (מתחם שרונה). 03-5225822.
השף הטוב ביותר במקסיקו מגיע לישראל
השף המקסיקני אנריקו אולברה, שמסעדתו נחשבת לטובה ביותר במקסיקו ומדורגת מספר 16 בעולם במדרג המסעדות של סן פלגרינו, מגיע לבשל עם מאיר אדוני במסעדת כתית בתאריכים 12-16 בנובמבר. במסעדתו פוג'ול יוצר אולברה שילוב בין קולינריה מסורתית לטכניקות מודרניות. אדוני ואולברה יערכו ארוחת טעימות משותפת בת 6 מנות בעלות 590 שקלים לסועד.
כתית, נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5107001.
השף רועי סופר מארח את שף יוסי שטרית בבינדלה, תל אביב
השף יוסי שטרית מתארח במסעדת בינדלה האיטלקית ב-2-3 בנובמבר. שטרית והשף רועי סופר יגישו מנות כמו קרפצ'יו שרימפס עם מנדרינות, שמן צ'ילי חם ושום קריספי; רביולי לובסטר עם חמאה שרופה, ליים ואבקת הדרים; מרק שורשים לבנים עם חרדל בר וחלמון מיובש; ובר ים עם תפוחי אדמה, פלאן אפונה ופירורי עגבניות.
Bindella Osteria & Bar. מונטיפיורי 27, תל אביב. 03-6500071.
יום המתים בצ'אנגוס, תל אביב
המסעדה המקסיקנית עורכת ב-2 בנובמבר את חגיגות יום המתים, שבמסגרתן יוגשו מאכלים מסורתיים (שיוצעו גם יומיים לאחר מכן) לאור נרות, עם מגוון קישוטים מיוחדים ואף מאפרת שתאפר את הסועדים במקום. בין המנות: מרק פוזולה עם בשר לחי, גרעיני תירס, בשר וירקות (42 שקלים) ושרימפס דה לוס מוארטוס – טאקוס שרימפס במרינדת טקילה, דבש וליים (49 שקלים). לכבוד האירוע יוגשו במקום גם קוקטיילים מיוחדים.
צ'אנגוס. שדרות וושינגטון 25, תל אביב.
ארוחה מיוחדת של ארז קומרובסקי בסבידה, עכו
ביום שישי הקרוב הקרוב יגיש השף ארז קומרובסקי ארוחה מיוחדת במסעדת סבידה בבזאר הטורקי בעכו. התפריט יכלול דגים קטנים על האש, מגוון ירקות טריים, תבשילים של נשות עכו ויינות של יקב לוריא.
סבידה. הבזאר הטורקי, עכו. 04-9019062.
מפגש בין אמנות, אוכל וקולנוע, כפר סבא
ב-27-28 לאוקטובר מהשעה שש בערב יתקיים בחצר השוק בכפר סבא אירוע שוק הסרטים. במסגרת האירוע יוקרנו סרטי ביכורים בליווי מוזיקה חיה ומנות מיוחדות מבית ג'מס ביר פקטורי, פסטה פיורי וגלידת גולדה. האירוע יתקיים במתחם הגלריה, "הקומה השנייה", ויסכם אותו מפגש עם נוף עתמאנה עיסמאיל בנושא אוכל ערבי.
חצר השוק. ויצמן 123, כפר סבא. 09-7733077.
חגיגות תמרים בערבה
ב-29-31 בחודש יתקיים בערבה הדרומית אירוע תמרים מיוחד עם מגוון פעילויות לכל המשפחה. כמו כן יוגשו ארוחות ערב ביום חמישי במטע התמרים של קיבוץ אליפז, ובליל שישי במסעדת כפות תמרים שבקיבוץ אילות. עלות הכניסה להפנינג: 80 שקלים למשתתף.
לפרטים: 1-800-225-007.
ערב האלווין בגרדן, מקום בלב, רעננה
המסעדה עורכת בשבת הקרובה חגיגת האלווין מהשעה שבע בערב. האירוע כולל קוקטיילים כמו מוחיטו קיווי, קוקטייל ברבן עם ליקר תפוזים ויין רוזמרין וקוקטייל עם וודקה, מידורי וליצ'י. בין המנות באירוע: פיצה בטאבון לבנים (45 שקלים), גבינת חלומי עם שום, צ'ילי, נענע ושמן זית (27 שקלים) ופיקניו המבורגסה - זוג מיני בורגרים קלאסיים (42 שקלים).
Garden 1918, בתוך מתחם מקום בלב. פרדס משותף 5, רעננה.
תפריטים חדשים וטעימים
שבוע אירלנד במולי בלומס, תל אביב
פאב המולי בלומס חוגג יום הולדת 15 ומציע מה-29 לנובמבר ועד 5 לדצמבר תפריט מיוחד ומוזיקה חיה, מהשעה ארבע אחר הצהריים. בין המנות: נקניקיות גינס בהרכבת השרקוטרי אלן טלמור.
מולי בלומס הירקון. מנדלי מו"ס 2 פינת הירקון 100, תל אביב (מול מלון דן). 03-5221558; מולי בלומס שרונה. מנדלר 6, מתחם שרונה, תל אביב (הכניסה מקפלן 26 , מבנה 1). 055-8860188.
סתיו בסידס, תל אביב
הפטיסרי הטבעוני מציע מאפים וקינוחים לסתיו כמו לחם אפרסמונים (28 שקלים), פאי עוגת גזר (37 שקלים), עוגת קרם גבינת קשיו, דלעת וגזר (47 שקלים) וריבועי תפוז וקולי לימון (9 שקלים ליחידה).
SEEDS. קינג ג'ורג' 97, תל אביב. 03-5404006.
מנות טבעוניות חדשות ברשת קפה ג'ו
רשת בתי הקפה מציעה מנות טבעוניות חדשות לרגל יום הטבעונות הבינלאומי שיחול ב-1 בנובמבר. בין המנות: חציל שרוף על הגז עם שמן זית, סלסת עגבניות, טחינה גולמית ומקל זעתר (29 שקלים), גרגירי חומוס עם קינואה, עדשים, חמוציות, בצל סגול, פלפל חריף וזרעי צ'יה (29 שקלים) ופסטה פנה עם חציל שרוף, גבינה טבעונית, עגבניות שרי, פלפל חריף, שום, רוטב עגבניות ופטרוזיליה (52 שקלים).
תפריט עסקיות חדש בקיטשן מרקט, תל אביב
יוסי שטרית מציע בקיטשן מרקט תפריט עסקי חדש בטווח שבין 58-136 שקלים (הארוחה מתומחרת לפי המנה העיקרית וכוללת גם לחם ומטבלים). בין המנות: פולנטה עם פטריית מלך היער, עגבניות לחות, שום ושמן זית (78 שקלים), סלמון בקרמבל אצות ים ורוטב חציל ומיסו (108 שקלים), פילה לברק עם ראגו שעועית לבנה, נקניק צ'ובאי ורוטב בויאבז מוקצף (136 שקלים).
קיטשן מרקט, האנגר 12 נמל תל אביב. 03-5446669.
ארוחת ילדים חדשה במקסיקלי, הרצליה
מסעדת מקסיקלי מגישה ארוחת ילדים חדשה של מנת נקניקייה בטורטייה עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות וירקות, שתיה וקינוח - גלידת שוקו או וניל (45 שקלים). עוד יקבלו הילדים תפריט שהוא גם חוברת משחקים, פלייסמט לצביעה ומתנה.
מקסיקלי. אריה שנקר 14, הרצליה. 09-9566628.
מה עוד קורה?
סדנת אפייה לסתיו של ארז קומרובסקי
השף ארז קומרובסקי עורך סדנת אפייה סתווית שבה ילמד להכין ברד פודינג מלוח עם תרד טורקי, קציצות כרשה וקמח חומוס בחמאה מזוקקת ועוד מאפים עם ירקות חורפיים. הסדנה תיערך ב-19.11 מהשעה עשר וחצי בבוקר ומחירה 695 שקלים למשתתף.
לפרטים
סדנאות אוכל במסגרת פסטיבל דוקאביב, מעלות תרשיחא
במסגרת פסטיבל דוקאביב שייפתח ביום שלישי יתקיימו גם סדנאות אוכל מיוחדות. בסדנת שוקולד ומתוקים בריאים אצל חגית ודרור במטבח, למשל, ילמדו המשתתפים להכין קינוחים טבעוניים (משך הסדנא: שעה וחצי. לפרטים: 052-6464884).
סדנאות סופגניות בדן גורמה, תל אביב
חנוכה מתקרב ובמרכז הסדנאות דן גורמה מקדימים אותו עם סדנאות סופגניות עם הקונדיטור ערן שוורצברד, שייערכו בסיום נובמבר ותחילת דצמבר. בין הסופגניות בסדנה: סופגניות במילוי ריקוטה, תאנים ומרציפן, סופגניות פרג וריבת אגסים וסופגניות קרם ברולה. מחיר הסדנה - 400 שקלים.
דן גורמה, המרכז הקולינרי הגבוה, נס לגויים 53, תל אביב. 03-6338238.