חדש, חדש, חדש
הדיינר האיטלקי Fat Vinny פותח את שעריו להרצה, קריית אתא
Fat Vinny, הדיינר החדש שמשלב בין אוכל איטלקי לחוויה אמריקאית, פותח את שעריו עם תפריט רחב של מנות מגוונות, פוקצ'ות ופיצות שנאפות בטאבון אבן, אנטיפסטי, קינוחים שונים וגלידה שמיוצרת במקום. תמצאו כאן כ-70 מקומות ישיבה בתוך חלל המסעדה ועוד כ-100 מקומות במרפסת היקפית שצמודה למקום. בין המנות: סטיקי מוצרלה (25 שקלים), פרחי כרובית וארטישוק (29 שקלים), פיצות מסוגים שונים (39-55 שקלים), וכמובן, המון סוגי פסטות (49-63 שקלים).
פאט ויני. הסולל 8, מתחם ביג - קריית אתא. 04-9936360
סניף חדש לביסל'ה, גבעתיים
ביסל'ה - מהמטבח של נעם דקרס, חונכת סניף חדש (לראשונה מחוץ לתל אביב) ומגיעה לגבעתיים. הסניף החדש יאפשר גם לתושבי רמת גן, רמת אפעל וכפר אז"ר ליהנות מתפריט המשלוחים של המקום. בין המנות במקום ניתן למצוא סלט אסייתי קריספי, תבשיל דאל טבעוני, פולנטה ברוטב תרד ופסטה בולונז ללא גלוטן.
ביסל'ה. ויצמן 14, גבעתיים. 03-6542888
>> בואו לבקר אותנו בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב
כי רק האהבה תנצח - תורמים מכל הלב למפיקה הקולינרית לרותי רוזנבלום
המפיקה הקולינרית רותי רוזנבלום, אחת הדמויות הכי אהובות בנוף הקולינריה המקומי חלתה לאחרונה במחלת הסרטן ומעבר להתמודדות הלא פשוטה נאלצת להתמודד גם עם העול הכלכלי הכרוך בטיפולים. רבים מחבריה של רותי יתאגדו יחד לאירוע מכירת עוגות, עוגיות ומזון מוכן, כשכל הכסף יועבר לטובת תרופות לרותי. ביום שישי הקרוב תתקיים מכירה של עוגות ושלל מאפים של הקונדיטוריות נטלי לוין, אולגה טושכר, גיל גוטקין ועוד בראשון לציון - רחוב תור הזהב 18 (קומה 4, דירה 15), בין 09:00 ל-14:00.
מי שעוד נרתם למטרה המקודשת הוא השף עומר מילר שימכור אוכל מוכן, לצד כלי הבית של זוגתו שירנק'ה ולחמי מחמצת אורגנית טריים של מארחת האירוע מורניק אורגניק (מורן בודניק). המכירה של מילר ובודניק תתקיים ברחוב העבודה 9 א' בתל אביב.
לפרטים: 054-7985712
תפריט חדש למסעדת יוליה, תל אביב
מסעדת יוליה מציעה מדי יום חמישי ערב בשם "און-שלטון" עם קוקטיילים שיתאימו את עצמם לנושא הערב, ותפריט טעימות משתנה במחיר של 245 שקלים לאדם. התפריט החדש כולל מנות כמו קרוק פירות ים על בריוש קלוי בקרם בוואריה בלו וחלמון ביצה (72 שקלים), פריטו מיסטו קלמרי,שרימפס ודגי ים קטנים בטיגון קריספי (88 שקלים), פילה סלמון על כרוב ויוגרט צאן (96 שקלים), המבורגר יוליה 72 (שקלים), וקינוחים שונים כמו טארט טאטן בננות וגלידת וניל (39 שקלים), כנאפה מגבינת עזים וגלידת פיסטוק (39 שקלים) וטארטלט שוקולד (41 שקלים).
יוליה. האנגר 2 (סמוך לחוף מציצים), תל אביב. 03-5469777
מסעדת שף חדשה וכשרה נפתחה במלון קראון פלזה תל אביב
מסעדת השף הכשרה פארליה, בהובלתו של השף אסף מישקובסקי, נפתחה לאחרונה במלון קראון פלאזה ברחוב הירקון בתל אביב. תפריט המסעדה כולל מנות ראשונות כמו פלאפל דג (45 שקלים), טרטר בקר (52 שקלים), סלט ירקות גס (42 שקלים), סלט סינטה (42 שקלים) ועוד. למנה עיקרית תכולו לבחור בין מנות כמו שווארמה דגים (105 שקלים), שיפודי פילה בקר (130 שקלים), פאייה דגים (102 שקלים), פסטת ירקות (60 שקלים) ועוד. ראשון עד חמישי, 19:00 עד 23:00 (סגור בשישי שבת).
פארליה. הירקון 145, תל אביב יפו. 03-5201169
אגאדיר מחזירה את המבורגר הוואגיו
אגאדיר מציגה את ההמבורגר החדש שלה מבשר הפרימיום וואגיו. ההמבורגר של הרשת נטחן טרי בכל מסעדה, וכל קציצה במשקל 250 גרם מתובלת במלח ופלפל בלבד, על מנת לא לפגום בטעמו העשיר של הבשר.
פיוז'ן, סושייה חדשה וכשרה למהדרין, מתחם Y center פולג
סושייה כשרה למהדרין נפתחה באזור השרון לפני כשבוע במתחם Y center פולג (יכין סנטר). המסעדה נפתחה להרצה במתכונת בשרית עם כ-26 מקומות ישיבה ושירות משלוחים לכל האזור - נתניה, אבן יהודה, כפר נטר, בית יהושוע, יקום ושפיים.
פיוז'ן. מתחם Y center פולג. 053-4247494
תפריט חדש במסעדת ים 7, הרצליה
המקום מציע תפריט חדש המוגש במרפסת הדשא וכולל מנות קטנות לצד קוקטיילים, בירות ויינות בוטיק ישראלים. התפריט יוגש החל מהשעה 18:00 ועד אחרון הלקוחות. בין המנות: מטבוחה שרימפס עם שעועית לבנה ופרנה (38 שקלים), סשימי דג ים בקרם פלפלים ואנשובי (36 שקלים), פילה בקר על הפלנצ'ה וסלט עלים (48 שקלים), איקרא עם עירית ושמן זית (31 שקלים), קלמרי קריספי (46 שקלים), סלט שורשים וגבינה כחולה (46 שקלים) ועוד.
ים 7. רמות ים 122, הרצליה. 09-9566950
מסעדת קיוטו עם תפריט ילדים חדש, הרצליה
מסעדת קיוטו בהרצליה פיתוח משיקה תפריט ילדים מיוחד, בתוספת ערכת ילדים של קיוטו הכוללת חוברת משחקים ופלייסמנט עם טריוויה בנושא תזונה. תפריט הילדים מוגש בימי שישי ושבת בין השעות 13:00-18:00 לילדים עד גיל 12. בין המנות: שניצצל, מנות נודלס שונות, שיפודי פרגית ועוד.
קיוטו. אריה שנקר 7, הרצליה. 09-9587770
מריפוסה משיקה עסקית צהריים, קיסריה
שלושת השפים של מריפוסה מחדשים עניינים עם תפריט עסקי הכולל מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה מהתפריט במחיר אחיד של 89 ש"ח. בין המנות הראשונות: מרק עגבניות פיקנטי, טרטר מוסר ים, קרם כוסברה ולחם אבוד, קרפצ'יו שייטל כבוש, מעורב של דגי ים בתבלינים מזרחיים ועוד. בין העיקריות: פטוצ'יני בראגו של טלה ויין אדום, רוזמרין, בזיליקום ופרמזן, ריזוטו של כרובית צלויה, בזיליקום, תימין, פרמזן וחמאה, כבדי עוף, פנצ'טה של טלה, עגבניות שרי, תרד וקרם תפו"א, דג היום צרוב על פלנצ'ה עם תפח אדמה מדורה ועוד. קוקטייל היום או כוס יין במסגרת העסקית יעלו לכם 25 שקלים.
מריפוסה. מועדון הגולף, קיסריה. 04-6265000
מנה חדשה בפאפא ג'ונס, תל אביב
השלוחה הישראלית לרשת הפיצריות העולמית פאפא ג'ונס משלבת בתפריט את הפפרוני רול - בצק מקמח קנדי עם רמת פרוטאין גבוהה, פפרוני, תערובת 2 גבינות ורוטב ראנץ' (25 שקלים עבור 8 יחידות).
פאפא ג'ונס. דיזינגוף 267, תל אביב. 6699*
טאטאמי מתחדשת עם תפריט ללא גלוטן, חיפה
המסעדה משיקה תפריט חדש ללא גלוטן. בין המנות: קריספי רייס סלמון טרטר - טרטר סלמון עם מלפפון, בצל סגול, כוסברה, צ'ילי ואפונת ווסאבי בוויניגרט ג'ינג'ר חמצמץ (37 שקלים), נודלס גרין קארי - אטריות ביצים בקארי ירוק, חלב קוקוס, רצועות חזה עוף, בצל, שעועית ירוקה רחבה, זוקיני, ברוקולי, עלי בזיליקום וכוסברה ובוטנים קצוצים (56 שקלים) והו-צ'י-מין טורי מוק - פילה מוסר צרוב בטוגראשי ולימון מוגש עם ירקות ירוקים מוקפצים ברוטב ליים וסוכר דקלים בליווי אורז לבן (92 שקלים).
טאטאמי. מוריה 11, חיפה. 04-6436688
מנות חדשות ויום שני טבעוני באוקינאווה סושי, תל אביב
המסעדה היפנית מציעה מנות ספיישל חדשות שיוגשו במהלך החודש הקרוב. ביניהן ניתן למצוא טרטר דג לבן, מנגו, אבטיח ועשבי תיבול בזיגוג רוטב הדרים יפני על קרם וואסבי ושבבי דפי אורז קראנצ'ים, סאנשיקי רול - רול ללא אורז במילוי אספרגוס, טונה אדומה, סלמון ודניס בטמפורה, וקרפצ'יו עם סי באס, אננס, בצל ירוק ורוטב סויה לבנה. בנוסף, הושק לאחרונה במסעדה יום שני הטבעוני, כאשר בכל יום כזה תזכו ל-10% הנחה על התפריט הטבעוני.
אוקינאווה סושי בר, שבזי 46, נווה צדק ת"א. 03-5101099
הקיץ עדיין כאן
קייטנת הקיץ של קפה ליזלוטה, תל אביב
במהלך חודש אוגוסט קפה ליזלוטה מציע הפעלות ופעילויות חינמיות לילדים. לאורך כל החודש תמצאו במקום תפריט קיץ לילדים, צעצועים, חוברות צביעה ועוד. בנוסף, בכל יום שני ב-17:00 (עד סוף החופש) תתקיים הפעלת ילדים. בכל הפעלה יהיה נושא מרכזי (בלונים, איפור או קעקועים) ובמקביל יהיו עבודות יצירה. בתפריט הילדים תמצאו חצי טוסט מחבת, שבלולי פיצה, פסטה ילדים, ארוחת בוקר ילדים, פופרצ'ס (מיני פנקייק הולנדי) כדור שוקולד, גלידה תוצרת בית ומיץ ענבים.
קפה ליזלוטה, ריינס 20 (פינת פרישמן), תל אביב. 03-6039138
ילדים מבשלים בשרונה מרקט, תל אביב
שרונה מרקט משיק את מתחם שרונה מרקט קידס, הכולל שלל סדנאות בישול וסיורים קולינריים לילדים במהלך חודש אוגוסט. המתחם יקיים סדנאות בין התאריכים 9-25 באוגוסט, אשר יתקיימו בימים ראשון-חמישי בין השעות 11:00-14:00 ו-16:00-19:00, ובימי שישי מ-11:00 עד 14:00.
שרונה מרקט קידס, קלמן מגן 3, תל-אביב. 03-6242424
מאצ'ו מאצ'ו נלחמת בחום עם סנגרייה, תל אביב
הסנדוויצ'ייה הדרום אמריקאית מבית היוצר של פלאפל גבאי הוותיק, תציע במקום את משקה סנגרייה ספרדי במהלך כל חודש אוגוסט ב-19 שקלים.
מאצ'ו מאצ'ו, בוגרשוב 9 ת"א ודיזנגוף 271, תל אביב. 03-6297088
פעילות קיץ לחברי המועדון של BBB
רשת ההמבורגרים יוצאת בפעילות קיץ לחברי המועדון. במסגרת הפעילות חבר מועדון BBB שיאכל ארוחה מלווה במשקה הכלול במבצע, במחיר של 50 שקלים ומעלה באחד מסניפי הרשת, יקבל קוד איתו יוכל לשחק במשחק טריוויה באמצעות אפליקציית BBB. אחת לשבוע יוכרז הזוכה המהיר ביותר שענה על כל התשובות נכון ויקבל כרטיס טיסה זוגי ללונדון כולל שהייה במלון, כניסה למשחק כדורגל, צפייה במחזמר The Lion King, ארוחת ערב במסעדת מישלן ונהיגה במיני קופר ברחבי לונדון.
עוד באוכל טוב:
- הרעיון הגאוני שלא חשבתם עליו לשניצל
- יורות בשליח: קופי בר או גרינברג?
- המקום המעדן התעשייתי: פודינג חלב ומייפל
לוח אירועים
סוף שבוע קולינרי בניחוח מרוקאי, צפת
מלון רות רימונים צפת מציע סוף שבוע קולינרי בו אורחי המלון יוכלו ליהנות מטעמי מרוקו וצפון אפריקה בארוחות אשר יוגשו לאורך כל הסופ"ש, ובסדנה בה ילמדו להכין מופלטות בהדרכת מיכל להב. בנוסף, תיערך במקום סדנת בישול בהנחיית השפית נופר זוהר, פיינליסטית "משחקי השף", אשר תבשל מול האורחים מתכונים מרוקאים וצפון אפריקאים. עוד יהנו אורחי המלון מסיור לילי מודרך בסמטאותיה של צפת.
לפרטים
סדנה בהנחיית שי-לי ליפא, תל אביב
עמותת "ילדים שלנו" מארגנת את ערב "סודות המטבח הבריא" בהנחיית שי-לי ליפא. ההרצאה תתקיים ביום שני ה-26.9 בשעה 19:30 במלון דן גורמה. כל הכסף מרכישת הכרטיסים ייתרם לבית החולים לילדים שניידר.
לפרטים: 052-6661908
שבוע עידוד הנקה בקפה לואיז
לרגל שבוע עידוד ההנקה הבינלאומי שיחול בתאריך ה-20.8, מותג התינוקות ג'ונסונס ורשת בתי הקפה לואיז יוצאים בשיתוף פעולה במסגרתו יוצע שייק למניקות עם יתרונות תזונתיים שיוגש לצד זוג רפידות הנקה של ג'ונסונס. השייק מכיל מורינגה, ספירולינה, אננס, תמר ומיץ לימון. מחיר השייק הוא 10 שקלים ותוקף הפעילות הוא החל מיום שבת ה-20.8 ועד יום שישי ה-26.8.
הביר גרדן חוגג שנתיים, מתחם שרונה תל אביב
במסגרת חגיגות השנתיים יארח צביקה ויינר (שף הביר גרדן של פאולנר) בימים שני ורביעי (ה-15-17/8) את השפים אבי ביטון, סבינה ולדמן ואסף זילברשטיין לערבי ספיישל מיוחדים. בערבים אלה יציע ויינר יחד עם השפים האורחים תפריט מיוחד ושונה בכל ערב עם מנות מגוונות המשלבות את המטבח הבווארי של המקום יחד עם המטבח המאפיין כל שף.
ביר גארדן פאולנר, אלברט מנדלר 3 מתחם שרונה, תל-אביב. 03-6544334
סטולי ומיול עם חגיגת קוקטיילים ב-39 שקלים ברחבי הארץ
וודקה סטולי ושוופס מיול משתפות פעולה ויציעו את הקוקטייל mosscow mule ב-39 שקלים במהלך חודש אוגוסט בעשרות ברים ברחבי הארץ. בין הברים שישתתפו במבצע: איניגו, ימה, גרגא, טיילר דרדן, ברקה, אלפנט, סמר סטיישן, פילוסוף, פטיט קסטל, בוקה, ברסה, הוביט, החסידה, טמפטיישן, לאגו, רוזה, פייבל בר, דבלין, מנגה ועוד.
יקב רמת הגולן ודרך היין במפגש טעימות השוואתי, תל אביב
זו השנה השביעית לאירוע המשותף, והשנה הוא ייערך בסימן חגיגות ה-30 לירדן קברנה סוביניון של יקב רמת הגולן. באירוע יימזגו 15 יינות של היקב מול 15 יינות ייבוא של דרך היין. בין היינות: ארבעה בצירים של ירדן קברנה סוביניון אל מול יינות ייבוא שונים, ירדן קצרין 2012 מול דון מלצ'ור קונצ'ה אי טורו ועוד.
לפרטים
קורס בישול תנ"כי, נאות קדומים
פארק נאות קדומים מציע קורס שנתי בו ילמדו הנרשמים להכיר טכניקות בישול קדומות ולהכין מגוון של מנות מן התנ"ך. במהלך המפגשים יתנסו הנרשמים בהכנת דבש חרובים, ליקוט וכבישת זיתים על פי מתכון עתיק, הכנת מאכלי דגן קדומים, גיבון גבינה משרף תאנה, הכנת שמנים מתובלים בצמחי תבלין, פופקורן תנכ"י ומאכלים נוספים. את המפגשים תעביר ד"ר טובה דיקשטיין, מדריכה בכירה בנאות קדומים ובעלת תואר שלישי מאוניברסיטת בר אילן במחקר האוכל בתקופת התנ"ך. כל מפגש כולל סיור מודרך בשטחי הפארק, בכל פעם לאזור אחר, בהתאם לנושא החודשי. במהלך הסיור עוברים בין אתרי הפארק, לומדים על מגוון צמחים וחומרי גלם שימושיים, טועמים קצת, מלקטים את המצרכים הנחוצים ובסיום כל מפגש יכינו המשתתפים ארוחה משותפת בשטח, על פי הטכניקות שנלמדו באותו יום ובעזרת חומרי הגלם שליקטו.
לפרטים
הטייסטינג רום חוגג שנתיים בשרונה תל אביב
בכל יום שלישי החל מהשעה 19:30 במרפסת ה-Tasting Room יתקיים ערב ג'אז עם טריו הג'אז המודרני של ההרכב איתי אברמסקי וחברים, כאשר כל ערב יהיה בעל נושא אחר. בנוסף לערבי המוזיקה יתקיימו גם שני ערבי שף באווירה חגיגית עם יין ותפריט מיוחד.
טייסטינג רום. שרונה תל אביב. 03-5333213