למעט הסושי, שהוא אהבה ישראלית עצומה, אפשר לומר שדרכן של מסעדות העילית היפניות בארץ לא קלה. גם האיזאקיות שנפתחו פה עד כה לא הצליחו לתפוס את הישראלים במיוחד. איזאקיה היא למעשה מעין פאב יפני, או המקבילה לטברנה יוונית שאפשר ליהנות בה מאלכוהול וממנות נשנוש - וזה עובד מעולה ליפנים, אבל לישראלים זה עובד פחות. לא מעט איזאקאיות נפתחו ונסגרו בתל אביב בעשור האחרון, אף שנראה שמדובר בקונספט שאמור לספק לנו בדיוק את מה שאנחנו אוהבים: אווירה של בר אוכל, מוזיקה בווליום גבוה, עיצוב מינימליסטי ונשנושים טעימים.
עכשיו מנסים לעשות את זה אחרת עם גאיג'ין, שמביאה לתל אביב משהו קצת אחר. משמעות השם שלה הוא "אאוטסיידר" – הכינוי של יפנים למי שאינו מיפן - ומי שפתח אותה בתל אביב אכן לא מגיע משם.
מדובר במקום טרנדי ואלגנטי, עם ריהוט שכולו עץ בהיר מעוצב בקווים נקיים. כמו באיזאקיות, יש בו אזור ישיבה נמוך מול המטבח, ויש גם בר וגם ספסלים צמודים לקיר חיצוני שהוא חלון. מבחוץ גאיג'ין נראית כמו אחת המסעדות השוות שרואים בערים גדולות בחו"ל, בפנים האווירה חמימה כמו שאנחנו אוהבים ורגילים.
את המסעדה פתח אלכסנדר סחנובסקי, שעלה ממוסקבה לתל אביב שברזומה שלו 25 מסעדות במוסקבה ומחוצה לה, ועכשיו השתקע מקצועית בישראל ובעלים של גאיג'ין בלבד. השפים של המסעדה הם גומא גלילי וגיל-עד דאבוש, שעבר 19 שנה במטבחים יפניים מתוכן 3 שנים ביפן ממש (כולל במסעדה עם 3 כוכבי מישלן). שני השפים משלימים זה את זה יפה: אחד מביא את היצירתיות והשני את הקלאסיקה היפנית. בהתאם, התפריט של גאיג'ין לא מציע שיפודי יקיטורי כמו שפגשנו באיזקאיות אחרות שניסו להשתרש כאן, אלא המון גרסאות של אוכל יפני מודרני.
יש בתפריט מקום מכובד לסושי, אבל לא תמצאו בו רולים אלא סשימי, ניגירי וטאמאקי (48-68 שקלים) שבהם משלבים הרבה בלו פין, טורו ודג מאצ'י יפני המקביל ללוקוס שלנו. יש בתפריט גם את הקלאסיקות של המסעדות היפניות כמו אגדשי טופו וסלט סשימי, אבל ברמת ביצוע של מסעדות עילית ומחומרי גלם תואמים, וגם אויסטר עם דייקון וצ'ילי (38 שקלים) שאפשר לשדרג עם קוויאר (14 שקלים).
יש גם סלט חסות ועלים, אבל עם ברוקולי בטארה (62 שקלים); סלמון בגריל, אבל עם מייפל קוג'י וסונומונו שומר (98 שקלים); ושרימפס טייג בטמפורה, אבל כאן מגישים אותו בחמאת טובנג'אן (76 שקלים). מנות נוספות בתפריט הן כנפי עוף בצורת גיוזה (68 שקלים), דנבר קאט בשומן וואגיו כבוש (98 שקלים) ושיפוד צוואר עוף עם אנדיב באש וגבינה כחולה (62 שקלים).
גם בגזרת הקינוחים מציעים כאן מנות קלאסיות יחסית עם כיוונים יפניים מפתיעים, למשל עוגת גבינה באסקית עם מאצ'ה (52 שקלים) וטארט שוקולד עם אנגלז הוניצ'ה ופאף כוסמת (58 שקלים). תפריט האלכוהול משלים את החוויה עם קוקטיילים, סאקה וויסקי יפני.
שעות פעילות: שני-שבת 18:00-23:30
גאייג'ין. לילנבלום 29, תל אביב, 052-3119298. לא כשר