לא ממש הופתענו כשמלצרים רבים משלל בתי קפה ומסעדות התוודו אצלנו בעילום שם כי מה שעשוי לקרות למנה שהחזרנו למטבח, מכל סיבה שהיא, הוא שהיא תמצא את עצמה לבסוף מונחת על שולחן של מישהו אחר. אבל סערת תחקיר המנות המוחזרות לא הייתה הסוף של הווידויים של מלצרים על מה באמת קורה באחורי הקלעים של רבים מהמטבחים בארץ.
חזרנו אל חדר העריכה ומצאנו ליקויים נוספים ומעוררי דאגה משלל מטבחים ברחבי הארץ. מה למשל? דגים שעומדים במסעדה למעלה מיומיים לפני הכנתם, לחמים, רטבים ותוספות ממגשי ארוחות הבוקר השופעים של בתי הקפה שמוחזרים למטבח ואז משתמשים בהם שוב ומגישים ללקוחות אחרים, ואפילו הכנה של רוטב על בסיס פטריות לא טריות מלאות בחרקים. האם באמת אתי לעשות כל דבר על מנת לחסוך למסעדות כסף? תחליטו בעצמכם ואתם מוזמנים להשאיר את מסקנותיכם מהתחקיר כאן למטה בתגובות.
"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.
>> לכל חדשות האוכל