בשנה האחרונה יותר ויותר שפים מבינים שלא חייבים לפתוח מסעדת שף בתל אביב, ושיכול להיות מוצלח לא פחות (ולפעמים יותר) לפתוח דווקא ביסטרו שפונה לקהל מקומי שחי מחוץ לעיר. עוד משהו שהבינו הוא שאפשר לעשות את זה גם במחירים שפויים, ולא חייבים לגבות 70 שקל על פסטה או 60 על סלט. עוד ועוד שפים בעלי שם עוברים למטבחים בערי השינה ועושים שם חיל. לפני שבוע סיפרנו לכם על השף אוהד לוי שהפתיע אותנו בקפה מרגו הפתח תקוואית, והשבוע גילינו שהשף דניאל שליט עומד מאחורי ביסטרו שכונתי חדש בשם בנג'מין, שנפתח במתחם מסחרי שכונתי בין מגדלי מגורים חדשים של הוד השרון.

בנג'מין הוא מקום נעים וצנוע שמעוצב בצבעי בז', אפור וחום, כאילו כדי לא להפריע לכם בחוויה שלשמה הגעתם. הוא נעים, שקט בווייב ולא צעקני באג'נדות - מקום שאפשר לבוא אליו גם כמה פעמים בשבוע. מיד כשמתיישבים מקבלים בקבוק זכוכית עם מים קרים, ובתפריט יש מנות שמשדרות רצון להתאים לכולם. המקום לא כשר אבל פירות ים לא מגישים בו, ולמרות שיש בתפריט גם חלב וגם בשר הם לא נפגשים באותה הצלחת, למעט במנה אחת. לא רוצים להרגיז כאן אף אחד.

בנג'מין. חדש בהוד השרון (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
בנג'מין. חדש בהוד השרון | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
בנג'מין. קרודו דג ים (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
בנג'מין. קרודו דג ים | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

התפריט של בנג'מין כולל הרבה מנות של ירקות, ביניהן שיפוד פטריות שיושב על יוגורט ושמן מתובל (46 שקלים); מנות בשר למי שרוצה ללכת על בטוח, כמו אסאדו במשרה של סירופ רימונים (86 שקלים לנתח של 400 גרם); מנות מאסט כמו ניוקי מעולה ברוטב חמאה, שמן זית ויין לבן שמשלב גם אספרגוס, גבינה וזעתר שמוסיף קיק ישראלי לקלאסיקה האיטלקית; קרודו דג ים שהשף שליט הוסיף לו הברקה של שומר כבוש; וטרטר בקר שמוגש כמתבקש לצד טוסטונים קטנים וכיפיים אבל בתוכו מסתתרת תוספת של אגוזים ותאנים מיובשות ולידו קרם אריסה. זו למשל מנה שעולה 68 שקלים ומספקת את הביסים המושלמים לפתיחת ארוחה.

עוד בתפריט: ספיחה – מאפה פתוח עם בשר טלה (68 שקלים); סלט קיסר עם אספרגוס (58 שקלים); קבב חלאבי (76 שקלים); ריזוטו נקניקיות מרגז (76 שקלים); ודאבל סמאשבורגר מבשר שטוחנים במקום וכמעט שלא מתבלים, כדי להשאיר את המקום לטעמי הבשר. במקום העגבנייה הרגילה יש בין הקציצות ללחמנייה סלסת עגבניות, במקום בצל חי בצל מוחמץ ואיולי זעתר והצ'יפס שמוגש ליד מתובל בנענע יבשה (76 שקלים).

השף, דניאל שליט (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
השף, דניאל שליט. 30 שנות קריירה | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

הרזומה של השף, דניאל שליט, מתחיל בלימודי חינוך גופני וממשיך במחזור ראשון של בית הספר בישולים, בעבודה ראשונה במטבח אצל אידי ובלימודים ב-CIA בניו יורק, כולל תפקידי סו שף במסעדת נובו הניו יורקית והקמה של הרבה מסעדות מוכרות. בסך הכל מאחוריו 30 שנות פעילות ושמות כמו אסיה מוניקה, מועדון הקצינים, ג'ירף, קיוטו, ריבר, דיקסי ופילדלפיה. בנוסף לכל אלה הוא השתתף בעונה הרביעית של "משחקי השף". עכשיו, אחרי חמש שנים שבהן עסק בעיקר בייעוץ והקמה של מסעדות, הוא החליט שבא לו להפסיק להיות האם הפונדקאית, כהגדרתו, ולגדל את הילד בעצמו - אבל מחוץ לתל אביב המלחיצה והרועשת. את בנג'מין הוא פתח יחד עם אביב כהן, במטרה להציע מקום ישראלי ופשוט. מעבר לחומרי הגלם, גם המוזיקה פה ישראלית, וגם רוב היין. כרגע, לרגל ההרצה, יש 20 אחוזי על כל התפריט בכל שעות הפעילות של המקום, וזה משהו שלא פוגשים כל יום.

בנג'מין. כיכר המושבה, סוקולוב 46, הוד השרון. להזמנות: 073-3228080