אין דבר שאנחנו אוהבים יותר מפסטיבלי אוכל. זאת לא רק הגרגרנות הרגילה שלנו, אלא ההזדמנת לשלם עד 35 שקלים למנה ולאכול כמה דברים שונים מכמה מסעדות שאולי לא היינו זוכים להגיע אליהן, באותו הערב. פסטיבל האוכל תלאביב EAT, שיערך השבוע בתאריכים 29-31.5, החל מהשעה 18:00, בגן צ'ארלס קלור בתל אביב, מציע עשרות דוכני אוכל ומסעדות, וקל מאוד להתמלא ולשבוע מבלי להספיק לאכול את כל מה שרציתם, אבל הסירו חשש מלבכם, בשביל זה אנחנו פה - אספנו עבורכם את המנות הכי טעימות, אלו שאסור לכם לוותר עליהן, כדי שתדעו בדיוק במה להתמקד בביקור שלכם.
לחמניית בקר מאודה של וונג
לחמניות מאודות, או באנז, איך שלא תקראו להן, הן כבר לא מחזה נדיר במסעדות אסייתיות בכל הארץ, וקשה למצוא אחת שלא מתהדרת באיזו לחמניית ענן בתפריט שלה. הלחמניות של וונג הן המצטיינות שאנחנו מכירים, והגרסה עם הבקר אהובה עלינו במיוחד. הרוטב העסיסי והבשרי שמלווה את הבשר המפורק משתלב עם האיולי האסייתי ויוצר ביס מרענן ומוצלח במיוחד.
לחמניית שרימפס - אריא
אחד המאכלים הכי מעוררי תאווה לטעמנו הן לחמניות לובסטר. אנחנו מבינים שאנחנו במזרח התיכון המהביל ולא באמריקה, ולחמניות השרימפס של אריא הן הגרסה המקומית שלנו למנה הזו. זה מתחיל בלחמניות מתקתקות שמטוגנות בהמון חמאה, ממש כמו פרנץ' טוסט, וממשיך במילוי שרימפס עסיסיים ברוטב מעט לימוני ששובר קצת את כל השחיתות הזו. מנה שמתחילים להתגעגע אליה מיד כשמסיימים אותה.
קרפ בייקון טלה וצ'דר, ברטון קרפרי
שום דבר לא יכין אתכם לקרפ הזה, שהוא ארוחה שלמה ומושחתת בתוך בצק דק ופריך. מוכנים? יש בו: בייקון טלה פריך, גבינות צ'דר מעושנת ואמנטל נמסות, תרד מאודה, תפוח אדמה רך, בצל סגול, שום, קצת חריף ורוקט. נגמר לנו האוויר רק מלחשוב על כל זה, אבל תקשיבו לנו, זה עובד מצוין.
קציצות ערוק - השומר 1
אנחנו אוהבים את כל האוכל של השומר 1, אבל עם כל האהבה שלנו לקבב או למעורב המצוין, המנה שהכי עושה לנו את זה היא דווקא המנה הצמחונית של קציצות הירק האלה מהמטבח העיראקי. יש בקציצות המנחמות האלה איזון מושלם בן תפוחי אדמה לעשבי התיבול ושאר הירקות והן מצליחות להישמר פריכות בטירוף מבלי להיות שמנוניות. בלחמנייה עם טחינה, עמבה, חציל מטוגן וביצה קצת רכה מדובר ללא ספק באחת המנות הצמחוניות האהובות עלינו בכל העיר.
טאיזו - באטר צ'יקן
בדוכן של טאיזו יש לא מעט מנות שאנחנו אוהבים, אבל אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בפני מנת הבאטר צ'יקן שלהם. חתיכות עוף עסיסיות ברוטב קרמי וחמאתי עם פיקנטיות שלאט לאט מתגברת. מצד אחד זו מנה מנחמת ועשירה, ומצד שני מתובלת ולא שגרתית. מושלם וממכר.
חינקלי בשר- טש וטשה
בגדול - תנו לנו כיסונים מכל סוג וצורה ואנחנו מרוצים. כיסוני החינקלי של טש וטשה הם דוגמה מעולה למאכל האהוב הזה, שכמעט לכל מדינה יש גרסה שלו. הבצק פה עבה יחסית, אבל הוא בשרני וכיפי, ומחביא בתוכו מילוי בשר עסיסי וקצת מרק רותח שצריך לשתות בביס הראשון ולהיזהר שלא יישפך. בדרך כלל מחזיקים את הכיסונים האלה מהשפיץ בבצק ואותו לא אוכלים, אבל לא נגלה לאף אחד אם תנשנשו גם אותו.
פוקה מסורתי - פוקה
הקערה הצבעונית הזו שמגיעה מהוואי היא סוג של סושי לכל מי שלא אוהב סושי, או לפחות חושב שהוא לא אוהב סושי. אם מעולם לא אכלתם קערת פוקה, היינו ממליצים ללכת על הקלאסית: אורז לבן, סלמון, אדממה פריך, ירקות ורוטב סרירצ'ה פיקנטי שמקפיץ את הכל. אם יש לכם קצת יותר אומץ, לכו על הגרסה החריפה, שטעימה לא פחות.
קולומביאני - אראפ'ס בשרי
אם חשבתם שרק אצלנו אוכלים דברים בפיתה, קבלו את הארפה הקלומביאנית. סוג של פיתה, רק מקמח תירס, שצולים על הפלאנצ'ה וממלאים. אנחנו אוהבים במיוחד את הגרסה הבשרית, שחוץ מנתחי בשר רכים מלאה גם באבוקדו, פריחולס (שהוא ממרח שעועית טעים) ואם אתם בקטע, גבינה מותכת שהופכת את הפיתה השמנמנה הזו למושלמת ומושחתת במיוחד.
ראגו טלה - יפו תל אביב
השף חיים כהן הוא אחד השפים האהובים בארץ ואנחנו די בטוחים שהתורים מול הדוכן של יפו תל אביב, המסעדה שלו, יהיו ארוכים במיוחד. אבל אם כבר הגעתם, בכל זאת שווה יהיה לעמוד בהם בשביל המנה הזו. תבשיל טלה בסגנון ראגו, כמו בבולונז, רק שהוא מוגש פה עם טחינה, שמוסיפה לו טוויסט מקורי ומקומי. אם יש מנה אחת אמיתית של מסעדה בפסטיבל הזה, זו המנה הזו עבורנו.
טורטליני כמהין - קוואטרו
תראו, באופן עקרוני אנחנו לא ממש מתים על מנות ישראליות עם כמהין, כי רובן ככולן משתמשות בשמן כמהין או מחית כמהין זולים ולא בדבר האמיתי, אבל איכשהו, מנת הטורטליני של קוואטרו מצליחה לעשות את הבלתי אפשרי ולהיות טעימה ומיוחדת בכל זאת. זה מתחיל בבצק המושלם וממשיך במלית הפטריות הטעימה, שהכמהין רק מלווה אותה ולא משתלט עליה. זאת גם כנראה המנה הכי מפונפנת שאהבנו בפסטיבל, כזאת שמעבירה חווית הביקור במסעדה, רק בזול.
עראייס - מגדלנה
בשנתיים האחרונות הפך העראייס למנה שכולם מכורים אליה. אם עוד לא נפלתם בקסמה, הגרסה של מגדלנה היא דרך מצוינת להכיר את המנה הזאת, או לטעום גרסה נוספת שלה אם אתם כבר מכורים. מיני פיתות ממולאות בתערובת של בשר עגל וטלה עם המון עשבי תיבול וצנוברים צרובות על הגריל. אפשר לקרוא לזה גם פיתה-קבב אם חייבים, אבל איך שלא תקראו לזה, קחו בחשבון שמדובר בסיכון התמכרות.
קרמבו של שי גולן
הדוכן של שי גולן, זוכה העונה הראשונה של בייק אוף, הוא הקינוח המושלם אחרי כל האוכל הזה. גולן מכין קרמבואים אישיים וחמודים, שלא רק מצטלמים מעולה לאינסטגרם, הם גם טעימים בטירוף. תחתית של עוגייה פריכה, קצף חלבונים אוורירי וציפוי במגוון טעמים שונים, שבכל פעם מתחשק לנו אחד אחר מהם. קצת קשה לאכול אותם בלי ללכלך את האף או הסנטר, אבל זה חלק מהכיף.