פני הקולינריה הישראלית השתנו ללא הכר בשנים האחרונות, ואנחנו מוצאים יותר ויותר פנינים מפתיעות במקומות בלתי צפויים. פחות מסעדות נפתחות כאן לאחרונה ויותר מעדניות ומאפיות, וגם בלי סוף ברי יין, שמציעים בילוי קליל ולא יקר באווירה קז'ואלית. המקומות האלה לא בהכרח עובדים כל השבוע ולא תמיד תמצאו בהם את האופנתיות של תל אביב, אבל מדובר בתגליות ששווה להיחשף אליהן, בטח ובטח אם אתם מחשיבים את עצמכם פודיז.
מה שקורה בפריפריה הרחוקה מפתיע אפילו יותר: האנשים המוכשרים שלפני כמה שנים עזבו את האזור לטובת חיים נוצצים בתל אביב חוזרים לאזור ילדותם כשהם מנוסים ובליבם חלום על משהו קטן, אישי ומקומי, ובכל פינה צצים בתי אוכל מסקרנים שמרחיבים לנו את טווח ההגדרות למקומות חדשים.
כזו בדיוק היא רנטו דלי (Renato deli) - מעדנייה שמגישה אוכל בסככה מארחת, או במילים אחרות: בית קולינרי מקומי עם מחשבה רבה על הפרטים הקטנים. בפועל תוכלו ליהנות בה ממנות קרות פשוטות אבל חכמות שמבוססות על מוצרים שנמכרים במעדנייה. ומכיוון שרנטו היא מעדנייה של יצרנים מקומיים ושל דליקטסים מיובאים, כל אחת משש המנות המתחלפות המוגשות בה, קטנה ככל שתהיה, היא סופר מעניינת. והבונוס: בסיום הארוחה תוכלו לקנות הביתה את כל מה שטעמתם.
מכיוון שהתפריט הקטן משתנה מדי שבוע, נוכל רק לספר שבשבוע שעבר הגישו כאן צלחת גבינות ממשק שוורץ השכן ולצידן הגבינות המעולות של מחלבת בת הרים, אגוזים של הקולה בנאות מרדכי, גריסיני איטלקי ומרמלדה של יצרן מקומי. היו גם בליני בטטה עם קוויאר גלילי וברוסקטה מבגט מחמצת של עלחם עם סנט מור, קונפיטורת בצל ותימין ואחת אחרת עם טונה.
המקום שייך לבני הזוג שיר בן מובחר ומושיקו ממן והוא קרוי על שמו של סבא של שיר, שהיה חקלאי והסככה הייתה שלו. במהלך השנים הרבות שחיו בתל אביב הם עסקו בעולמות האוכל והיין, ולמקום החדש הרכיבו תפריט יינות מכובד עם לא פחות מ-60 בקבוקים. על כוס יין ברנטו תשלמו 30 שקלים, ועל בקבוק 79-200 שקלים, פלוס 40 דמי חליצה. מחיריהן של המנות נעים בין 39 ל-69 שקלים.
בימי שלישי המקום מארח יקבים מקומיים, סדנאות כמו סדנת יין וקוויאר ישראלי או סדנת התססה של אורי מאיר צ'יזיק ופופ אפים כמו זה של "עטוף בלחם" – מיזם של כריכים מלאים בכל טוב מבית "הטובים של שפרה" שבמרום גולן. יש גם אירועי תרבות וערבים פתוחים שבהם המקום מארח עסקים ויזמים קולינריים מהגליל.
בימי שישי מוגשות ברנטו מנות שיכולות בקלות להחליף בראנץ' של שיכורים, ולמעשה בהיעדר קפה זה יהיה בראנץ' שיכור באמת. תוכלו למשל לצרף ליין כריך בחצי בגט מחמצת עם פסטו אגוזי לוז, פסטו אדום, ארטישוק, גאודה של בת הרים ורוקט. תמיד יש גם סלט משתנה, ארטישוק עם לאבנה של משק שוורץ, צ'ילי ודבש ממשק רייקין ועלי גפן עם לאבנה או עם טחינה. המלצה שלנו - תזמינו בקבוק יין ואת כל התפריט, שימו במרכז השולחן ואתם מסודרים. במקום מציעים גם קוקטיילים, ואם תתפסו את אחד משולחנות הפיקניק שבחוץ ומזג האוויר יעשה איתכם חסד, לא יחסר לכם דבר.
המטרה של שיר ומושיקו היא להרים ליצרנים הקטנים ולעודד תרבות קולינרית, אז לא משנה אם תגיעו בשלישי או בשישי, אם תהיו רעבים או צמאים - זה בטוח יהיה בילוי קולינרי מיוחד. ואם לא תרצו להישאר, תמיד אפשר להזמין במקום מארז פיקניק ולקחת אותו לדרך.
רנטו דלי. שדה אליעזר, בווייז: רנטו מעדניה. שלישי מ-19:00, שישי 11:00-17:00 (באביב ימי הפעילות צפויים להתרחב)