הקרב בין מסעדנים לבין נציגי מערך הכשרות בישראל נמצא כבר הרבה זמן בכותרות - אבל עכשיו הוא מגיע לשיא חדש עם מקרה מעורר סימני שאלה שהתרחש במעלה אדומים השבוע: לפני כמה ימים שללה הרבנות (לטענתה באופן זמני) את תעודת הכשרות של סניף סושי רחביה, סושייה פופולרית מאוד באזור ירושלים, בגלל שימוש באספרגוס שכשרותו לטענתם מוטלת בספק.
בפוסט שהעלה בפייסבוק יצא עדי טלמור, מבעלי הרשת, כנגד הפעילות הזאת של המועצה הדתית וההתנהלות סביבה, וטוען כי מדובר בבריונות ללא הסבר או הצדקה.
בפוסט שהעלה לפייסבוק כתב טלמור, בין השאר: "שלשום בערב החליט המשגיח של סושי רחביה מעלה אדומים לקחת את תעודת הכשרות שלנו! רוצים לדעת מה הסיבה?! אספרגוס, כן אספרגוס. לאחר 10 שנים שאנו מגישים אספרגוס בכל הסניפים כולל באלו שיש להם כשרות מהדרין, החליט מישהו במעלה אדומים שהוא מעל לכל הרבנים וחוקי הכשרות ודרש שנוציא את האספרגוס. כמובן שבקשנו לראות את הנוהל החדש בעניין או לפחות להבין האם כל מי שאכל עד היום, בעצם אכל מאכל לא כשר באישור המועצה הדתית? לצערנו, הם החליטו בצורה בריונית לקחת את התעודה ולגרום נזק כלכלי ותדמיתי קשה לסניף ולרשת. הם פשוט רצו להראות לנו 'מי הבוס' בעיר".
טלמור התראיין אתמול בנושא לתכנית "מהדורה ראשונה", וטען כי תעודת הכשרות נלקחה מבית העסק בצורה ברוטלית, ללא שימוע או אפילו עדכון. לטענתו ביקש מנציגי הרבנות להעביר נוהל מעודכן בנושא האספרגוס, וכן לבצע בדיקה מעמיקה בנושא - היות שהדבר לא נוגע רק לסניף שלו במעלה אדומים אלא לבתי עסק כשרים רבים.
האספרגוס - ירק יוקרתי במיוחד (וגם יקר במיוחד) - נחשב כירק מסובך מבחינת כשרות. לפי כתב חדשות 2 יאיר שרקי, הנוהל הרשמי של הרבנות קובע שאספרגוס יהיה כשר רק אם גדל בחממות גידול מסוימות, שבהן אין סיכוי שבא במגע עם חרקים. במערך הכשרות במעלה אדומים טוענים כי דווקא ניסו להגיע להבנות עם בעלי סושי רחביה בנושא השימוש באספרגוס, אך זכו ליחס לא נאות, לקללות ולגידופים.
כרגע לא נראה שאחד הצדדים עומד לסגת מעמדתו, וייתכן שתהיה למקרה הזה השלכה על בתי עסק רבים נוספים שמשתמשים באותו הירק. בינתיים הצטרפו אל עדי טלמור לא מעט מסעדנים ושפים מוכרים, שהביעו בו תמיכה ברשתות החברתיות וקראו לשומרי הכשרות להתעלם מהתעודה החסרה ולפקוד את המסעדה.
השף עומר מילר, למשל, כתב מוקדם יותר היום: "כל יום אני מקבל עשרות פניות לפתוח מקום כשר. יש בי דחף ורצון עזים לדוגמה לפתוח סוסו כשר. הנה התשובה מדוע זה לא דבר שיקרה בקרוב. ולכל חבריי שומרי הכשרות עמכם הסליחה, העלויות המטורפות וההחלטות החפוזות על פי גחמה רגעית של הרב, לא יאפשרו לי לעשות זאת בעתיד הנראה לעין".