רובע 5 קובנייה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
קובנייה ברובע 5. נפתחו לפעילות | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

מה חדש?

רובע 5 בירושלים נפתחה
דווקא בימים שבהם ירושלים נמצאת בכותרות מכל הסיבות המבאסות ביותר, הנה קצת חדשות טובות לירושלמים. המסעדה המושקעת רובע 5, של השף אוהד אמזלג נפתחה השבוע לפעילות. בתפריט, מנות יפיפיות בדגש על פירות ים ודגים. כך למשליפרח עלי גפן, כרוב ובצל ממולאים בשרימפס, קלמרי ופריקה עם עגבניות שמש, בצלים סגולים ויוגורט כבשים; מנת קלמארי צלוי ומרגז; ואנדיב אדום צרוב עם סלנובה, חזה עוף בקראסט פולנטה וחזה אווז. כרגע המסעדה פתוחה רק בשעות הערב ובהמשך תיפתח גם בשעות הצהריים

רובע 5, הלל 35, ירושלים, ראשון-שבת 12:00-00:00. 02-623-5547. לא כשר.  

אין תמונה
חדש לבני הדייג. סניף באשדוד

רעבים? בואו לפייסבוק שלנו

השף לירן גרודה משיק את ספוטר - אפליקציית הנחות חדשה למסעדות
השף לירן גרודה יצר אפליקצייה חדשה בשם ספוטר שמציעה הטבות למסעדות. האפליקציה מאפשרת למסעדות להציע הנחות ודילים בצורה דינמית: בעל המסעדה קובע את תנאי המבצע בהתאם למספר המקומות הפנויים במקום בזמן נתון, והסועדים יכולים למצוא את כלל ההטבות באפליקציה. ספוטר מושקת תחילה בישראל ולאחר מכן תושק גם בניו יורק, דרום קוריאה ורוסיה.

ספוטר, לפרטים והורדה

ננסי סילברטון מגיעה לבשל בקפה איטליה, תל אביב
השפית המוכרת ננסי סילברטון ממסעדת Osteria Mozza בלוס אנג'לס (שנמצאת בבעלות משותפת של סילברטון והשף המפורסם מריו בטאלי) מגיעה לבשל בישראל כחלק מפרויקט Round Tables by American Express. סילברטון, שלה רזומה קולינרי מפואר (הכולל למשל זכייה בפרס השף המצטיין של קרן ג'יימס בירד בשנה שעברה), תתארח במסעדת קפה איטליה של האחים ירזין בחודש נובמבר לארוחה מיוחדת במחיר 269 שקלים לסועד. מכירת הכרטיסים לסדרת הארוחות (שיתקיימו מ-8 בנובמבר) נפתחת היום. 

לכל הפרטים והזמנת מקום

סניף חדש באשדוד לבני הדייג
רשת המסעדות בני הדייג מתרחבת ופותחת סניף שישי במספר, הפעם באשדוד. המקום יהיה כשר למהדרין ויכיל 150 מקומות ישיבה, חלקם בחלל פנימי וחלקם בטרסה חיצונית. התפריט יכלול כמה מנות חדשות, לצד קלאסיקות של הרשת. הסניף האשדודי ייפתח בעוד כשבוע, ובהמשך מתוכננים סניפים נוספים.

בני הדייג. הגדוד העברי 5, מרכז מסחרי גן העיר, אשדוד. 052-5111664.

עוד באוכל טוב:

 

לירן גרודה באקאפיקו מסעדת איטלקית (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אפליקציית הנחות חדשה ללירן גרודה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

היוונייה, חמארה יוונית חדשה בראשון לציון
היוונייה, חמארה חדשה עם אוכל ים תיכוני, נפתחה בראשון לציון. בין המנות בתפריט: בורקס פולנטה, ביצה עלומה, גרידת עגבניות וחריף (32 שקלים); עלי גפן ממולאים באורז, גרידת עגבניות ותמרינדי (32 שקלים); דגי רשת מטוגנים בקמח דורום בליווי סלסה שרופה וקרם פרש (48 שקלים); גירוס מנתחי עגל וכבש על פיתה יוונית שטוחה עם בצל פרוס דק, ירקות שורש בטאבון ויוגורט (48 שקלים); וקינוח מלבי אבטיח עם סירופ אננס וגרעינים מסוכרים (36 שקלים).

היוונייה. רוטשילד 67, ראשון לציון. 03-5170406. ראשון-שישי 12:00-אחרון הלקוחות, שבת 19:00-אחרון הלקוחות. לא כשר. 

קמפנלו מחליפה בעלות, תל אביב
השף מנה שטרום נפרד השבוע ממסעדת קמפנלו האיטלקית שפתח לפני כשלוש שנים. שטרום החליט למכור את המסעדה לבעלים של מסעדת מדזו בהרצליה ולהמשיך הלאה. הבעלות תועבר בזמן הקרוב והמקום ימשיך לפעול בבעלות חדשה באותה מתכונת ויגיש אוכל איטלקי בדגש על פיצות, ללא מעורבותם של שטרום ושותפיו אריק לופו ואלעד מאירוביץ.

קמפנלו. בן יהודה 230, תל אביב. 03-5445558. 

היווניה ראשון לציון (צילום: דביר להר,  יחסי ציבור )
גם ראשון לציון מתחדשת. היווניה | צילום: דביר להר, יחסי ציבור

מבצעים והנחות במסעדות

שני טבעוני באובן קובן, תל אביב
המסעדה האסייתית מציעה הנחה של 20 אחוזים על המנות הטבעוניות בתפריט בימי שני מהשעה חמש אחר הצהריים, בישיבה במסעדות ובמשלוחים. בין המנות הטבעוניות: סלט סובה - אטריות סובה, אדממה, צנונית, גזר, מלפפון ובצל ירוק ברוטב גומה; אגדאשי טופו - קוביות טופו ברוטב טנצויו, צנון, בצל ירוק ופטריות נאמקו; ויאסאי קוקטייל רול עם אספרגוס מאודה, טקוואן, אבוקדו, שקדים קלויים, בצל ירוק, שומשום וטריאקי.

אובן קובן. הארבעה 16, הברזל 4, תל אביב. 03-6776888, 03-6030903. 

הנחת סטודנטים בטאטאמי, חיפה
המסעדה החיפאית טאטאמי מציעה הנחת סטודנטים של 15-20 אחוז עם הצגת תעודת סטודנט. בתפריט: בנגאל גרין רייס קארי - תבשיל קארי ירוק של רצועות חזה עוף, חלב קוקוס וירקות; טטאקי טונה; רול טבעוני ועוד.

טאטאמי. מוריה 11, חיפה. 053-6130758. 

הנחות בבליסימו, פרדסיה
המסעדה מוזילה את המנות שלה כתוצאה מסיום שנת השמיטה. תוכלו לאכול שם מוסר ים (96 שקלים), פיצה נפוליטנה (46 שקלים), ניוקי ערמונים (52 שקלים), ברוסקטה קפונטה (27 שקלים) ופוקצ'ה קפונטה (42 שקלים). בנוסף, יהיו ארוחות עסקיות במחירים נוחים החל מ-39 שקלים.

בליסימו. הארז 29, פרדסיה. 077-2042205. 

טופו אובן קובן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
שני טבעוני וטעים באובן קובן | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מבצע ב-110 בורגר, תל אביב
עד סוף חודש נובמבר ההמבורגרייה במתחם שרונה תפנק בגלידה אמריקאית כל חייל או ילד שיזמין ארוחה במקום (בהצגת חוגר לחיילים).

110 בורגר. אליעזר קפלן 34, תל אביב (מתחם שרונה). 03-6525110. 

מבצע ילדים ברשת מוזס
רשת מוזס מציעה שלגון ילדים חדש שמגיע עם ארוחת הילדים בסניפי ראשון לציון, רמת החייל וכפר סבא. הילדים יוכלו לבחור מבין ארבעה סוגי שלגונים ממכונה מיוחדת שמוצבת בסניפים. לפרטים.

מה עוד טעים?

יום הולדת 75 לפינגווין, נהריה
מסעדת הפינגווין חוגגת יום הולדת עם ארוחות מיוחדות שיוגשו במשך שלושה סופי שבוע וכוללות תפריט יקי למהדרין: סלט מלפפונים בחומץ, הרינג עם תפוחי אדמה, מרק עוף עם רצועות בצק, גולאש וינאי עם שפצלה ופורל מבושל עם כרוב אדום ותפוח אדמה.

פינגווין. שדרות הגעתון 31, נהריה. 04-9928855. 

סלסלות פיקניק חדשות בפיקניק ליטל איטלי, תל אביב
מסעדת פיקניק במתחם ליטל איטלי שבשרונה מציעה סלסלת פיקניק חדשה בשיתוף מותג השמפניה וו קליקו (Veuve Clicquot). בתמורה ל-189 שקלים תקבלו מיצים טבעיים, מבחר מנות איטלקיות כמו כריכון קפרזה עם עגבניות צבעוניות, מוצרלה, בלסמי, בזיליקום ובצל כבוש או גרבדלקס ביתי, גבינת שמנת ועירית וכמובן - בקבוק שמפניה מצונן.

פיקניק - ליטל איטלי. קפלן 18-20, מתחם שרונה, תל אביב. להזמנה מראש: 052-8222837. 

בראנץ' חדש בקפה אירופה, תל אביב
קפה אירופה מציע מדי סוף שבוע בראנץ' חדש עם תפריט שכולל מבחר שיפודים, מולים וצ'יפס, קלמרי ממולא גבינות ומגוון קוקטיילים. הבראנץ' מוגש בכל שישי ושבת מהשעה 12:30 בצהריים.

קפה אירופה. רוטשילד 9, תל אביב. 03-5259987. 

גלידת אלכוהול חדשה מבית ביי דה וויי וסומרסבי, רעננה
סיידר התפוחים של סומרסבי הפך לגלידה אלכוהולית שתימכר בסניפי רשת Buy The Way ברעננה ובמעדניית צוק בתל אביב. הגלידה מכילה 3 אחוזי אלכוהול ומחירה 82 שקלים לקילוגרם או 16-25 למנה אישית.

Buy The Way. צומת רעננה מרכז; מעדניית צוק. משה פרלוק 5, תל אביב.

ג'קו דגים ארוחת בוקר (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
גם בארוחות בוקר. ג'קו דגים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור



ארוחת בוקר חדשה בג'קו מאכלי ים, רמת השרון
ג'קו מאכלי ים מציעה ארוחת בוקר חדשה עם מזנון סלטים רחב, גבינות קשות, גבינות צאן, דגים מעושנים, לחמים, ריבות וממרחים, אומלט בלקני או ביצים לבחירה ושתייה חמה וקרה. מחיר הארוחה - 59 שקלים לסועד.

ג'קו - מאכלי ים. החרש 8, אזור התעשייה רמת השרון. 03-566-1234. 

כריך חדש במוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים, תל אביב
המוסד, שעד עכשיו הגיש כריך אחד בלבד, משיק כריך שני במספר עם בשר מנתח אונטריב שבושל בוואקום במשך לילה עם רטבים ביתיים. הכריך נטבל לאחר ההכנה בציר הבשר ומוגש בתוספת תפוחי אדמה (50 שקלים עם שתייה קלה, 55 שקלים עם בירה).

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים. אבן גבירול 67, תל אביב. 03-5629896. 

אוקטוברפסט באר שבע (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
גם בבאר שבע חוגגים אוקטוברפסט | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור


אוקטוברפסט בבאר שבע
גם המסעדות הבאר שבעיות קמפאי, הספרייה, קאפסה וטאפאס בר סמילנסקי חוגגות אוקטוברפסט בין 18 ל-31 באוקטובר. במסגרת החגיגות: ספיישלים בוואריים כמו מאפה תפוחי אדמה ברוטב שמנת, פטריות וגבינה (19 שקלים); ווינר סטיק - נקניקיית עגל מטוגנת בבלילת בירה בליווי מטבלים (19 שקלים); רוסטביף חם על לחם שיפון ודגנים עם עגבניות, בצל כבוש ורוטב חרדל ודבש (29 שקלים); ונקניקייה בווארית בלחמנייה עם חרדל, קטשופ, כרוב כבוש, אווז מעושן ומלפפון חמוץ ביתי (29 שקלים). בנוסף, גם בבר הקוקטיילים בטי ובקפה לנדוור בבאר שבע יוגשו מנות ספיישל לכבוד אוקטוברפסט לצד בירות פאולנר, פאולנר סלבטור ופאולנר אוקטוברפסט.

קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122; קמפאי, חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655999; הספרייה, נפחא 25, באר שבע. 08-6655120; טאפאס בר סמילנסקי, סמילנסקי 23, באר שבע. 08-6654854; בטי. חיל ההנדסה 1, באר שבע; לנדוור. חיל ההנדסה 2, מרכז Max - אמות, באר שבע. 08-6655140.

עסקיות צהריים חדשות בגו נודלס, תל אביב
המסעדה מציעה מבחר של עסקיות חדשות: קומבו של מנת נודלס לבחירה מהתפריט ותה קר (42 שקלים או 49 בתוספת מנה ראשונה של סלט פאוור פרש); קומבו תאי שכולל פאד תאי או פאד סיי ליאו בקר, בתוספת אגרול (39 שקלים) או קומבו סטריט, עם סלט פאוור פרש או פרש רול, גיוזה או אגרול ותה קר (31 שקלים).

גו נודלס. אבן גבירול 54 תל אביב .03-6964040. 

מיכל אנסקי מקבלת תואר אבירות (צילום: אביב חופי,  יחסי ציבור )
שגרירת אוכל איטלקי. אנסקי | צילום: אביב חופי, יחסי ציבור



ספיישלים איטלקיים במסעדת אחד העם 1, תל אביב
היזמית מיכל אנסקי קיבלה השבוע תואר אבירות משגריר איטלקיה ולרגל המאורע יוגשו במסעדתה אחד העם 1 מנות ספיישל איטלקיות כמו ברוסקטה שפרוטים עם קרם פרש ובצל סגול; פולנטה מתירס גילי עם גבינת טולום וסלקים צלויים; רביולי פלפלת במילוי גבינת מוצרלה וצ'ילי ברוטב פלפלת אדומה וטרגון; וטליאטה - פרוסות סינטה מנתח מיושן עם רוקט. המנות יוגשו עד 24 באוקטובר.

אחד העם 1. אחד העם 1, תל אביב. 03-5161915.

תפריט חורף בניו יורק דלי, תל אביב
הסנדוויצ'ייה בשרונה מרקט מציעה תפריט חורף עם כריך גבינת עזים מתובלת, פסטו אגוזי מלך ועגבניות מיובשות (30 שקלים); כריך גבינת מוצרלה, ארוגולה, פסטו בזיליקום וטפנד זיתים (30 שקלים); כריך קורנביף, חרדל תותים, איולי ושום קונפי (35 שקלים); וכריך רוסטביף עם ביצת עין, בצלים ופלפלים מקורמלים, רוטב איולי ועגבניות תמר (35 שקלים). כמו כן יתחילו להציע במקום סאן מיגל מהחבית ב-18 שקלים ודילים לארוחות ב-49 שקלים.

ניו יורק דלי. שרונה מרקט, תל אביב.

>> לכל חדשות האוכל