אחרי שבוגרי "בייק אוף" ליאור קוקה ושי גולן עשו את הספתח למשתתפי ריאליטי האפייה ופתחו עסקים מתוקים שסחפו את הרשתות החברתיות, הגיע הזמן לקחת צעד נוסף קדימה: בימים אלה פותח עידן שחר, אחד מהמשתתפים הבולטים ביותר של העונה האחרונה של "בייק אוף", מקום חדש משלו, שלא מתמקד רק במתוקים ומאפים אלא נותן במה לכישרון נוסף של שחר - הבישול.
המקום נקרא DNA (די אן איי) והוא נמצא בכניסה למתחם גן העיר ברחוב אבן גבירול בתל אביב, מקום שלא נודע בריבוי האטרקציות הקולינריות שבו, ובטח לא בכאלה כשרות. "קראתי למקום DNA כי מה שאני עושה כאן זה ממש אני ושלי", מספר שחר, "ורציתי שזה יהיה מקום כשר כי אני חושב שאנשים מחפשים אוכל כשר שמוגש במקום כיפי. זה לא משהו שקל למצוא באזור תל אביב. בנוסף, יש לי כאן גם תפריט טבעוני וצמחוני וזה נותן עוד מענה שקשה להשיג בעיר".
מכירים אותך מ"בייק אוף" בזכות כישורי האפייה, פחות הבישול. למה לא לפתוח מקום שמתמקד בזה?
"נחשפתי ב'בייק אוף', אבל כל החיים מה שעשיתי זה גם בישול. יש לי עולם שלם שכיף לי ליצור ולעשות אותו ורציתי קונספט קצת אחר של מסעדה, כדי שיאכלו גם את האוכל שלי".
DNA של שחר כוללת תפריט אוכל שעדיין נמצא בהרצה, ולצידו אגף קינוחים רחב (כולו פרווה) שמוצג בוויטרינה נפרדת. בינתיים ניתן למצוא בין המנות שקשוקה איטלקית עם עגבניות שרי, בזיליקום וביצים (54 שקלים); פיצה עם עגבניות, פולנטה, זיתים שחורים ופטריות (32 שקלים); קרואסון סביח עם פרוסות של חצילים מטוגנים וביצים קשות, טחינה ומלפפון חמוץ (35 שקלים); וראגו פטריות עם שום וערמונים על קרם בטטה (49 שקלים).
ויטרינת הקינוחים כוללת מבחר גלידות על בסיס חלב סויה או שקדים בטעמים כמו שוקולד, פררו רושה, לוטוס, קוקילידה, חלבה ופיסטוק (15-22 שקלים), וגם קינוחים רציניים יותר כמו עוגת גבינה על בסיס טופו וחלב שקדים עם קראמבל שקדים, קולי תות וסורבה פירות יער (35 שקלים), עוגת שוקולד חמה עם גלידה (35 שקלים), ופל בלגי עם רטבים (35 שקלים) וקרפ צרפתי (35 שקלים).
"ב'בייק אוף' בפרק הפרווה הייתי מועמד להדחה מרוב שלא הייתי קשור לזה", צוחק שחר, "ואז אמרתי לעצמי 'אתה חייב לחזק את זה'. רציתי משהו שיאתגר אותי וגיליתי עולם שלם. יש לנו סטיגמה של משהו שהוא פרווה אז אנשים ישר אומרים 'לא תודה'. אבל כשטועמים את הקינוחים שלי הם מככבים, גם בלי לדעת שהם פרווה".
כרגע נמצאת DNA בהרצה, כך שהמקום פתוח בימות השבוע בין עשר בבוקר ל-20:00 ובימי שישי עד 14:00.
די אן איי. מתחם גן העיר, תל אביב. כשר