עדניה בגן הבוטני בירושלים היא מהמקומות שהם סוד שמור יחסית בעיר. אומנם הפתיחה של המקום התרחשה כבר לפני מספר חודשים, אבל עד עכשיו הוא תפקד בעיקר כמעדנייה עם מעט שולחנות וכיסאות, וכמקום שנערכים בו יריד אוכל ססגוניים אחת לתקופה. עכשיו סוף סוף נפתח כאן חלל ישיבה מרשים שמשקיף על אחת המשתלות הגדולות באזור, ומשלים את התמונה של המקום הזה כאחד השווים בבירה. לכן, החלטנו לספר לכם קצת יותר עליו, בהזדמנות הזאת.
עדניה היא בעצם מעדנייה ומסעדה שמתרכזת סביב יצרנים קטנים ומציגה את התוצרת שלהם למכירה במקום וגם משלבת אותם במנות שמוגשות כאן. על האוכל אחראי השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה הירושלמי, שמנסה להכיר כאן לאנשים את הטעמים הטובים והאיכותיים שיש לחומרי הגלם הישראלים להציע.
התפריט משתנה ומבוסס על התוצרת של היצרנים שמוצגים במקום בשילוב שלל ירקות ופירות. תמצאו כאן גבינות, שמנים, מרקחות, פסטות וקמחים מיוחדים. ובתפריט: כריכים, מאפים, סלטים, ומנות מיוחדות כמו כנאפה על בסיס דלעת עם גבינת בר של ברקנית או פינצ'וס בסגנון סאן סבסטיאן עם סלט דלעת וטחינה וירקות צלויים, סלט ביצי חופש עם סלק צלוי, או מטיאס ולאבנה.
"יש לנו המון תכנונים ואנחנו לוקחים את זה צעד צעד", אומר מלין, "הקומה החדשה כבר מוכנה ואפשר לשבת בה, ואת התכניות להמשיך נתחיל מהאביב. אנחנו גם מתכננים להרחיב את התפריט לתפריט אפריטיבו, שזה משהו שאין ממש בירושלים ונוסיף גם חומרי גלם חדשים ונערוך פה סדנאות טעם להכרה של חומרי גלם איכותיים בעולמות שמן הזית, היין והקפה".
אם טעמתם משהו שחיבבתם ואתם לא יודעים מה לעשות איתו בבית, רוב הסיכויים שתמצאו את התשובה בין דפי התפריט. " הרעיון של המטבח פה הוא שאת כל חומרי הגלם, הטבחים יכולים לבוא בבוקר ולקחת ממדפי המעדנייה, וככה זה יוצר מעגל. אנחנו באמת רוצים לתת את הבמה והכבוד ליצרנים הישראלים. אנחנו עובדים פה עם מחלבות כמו ברקנית, בארי, אלטו, עברי, פירות יבשים מקומיים כמו עידן הפרי, סילאן מחצבה, דבש מנטף, שמן זית של מסיק מגל וריש לקיש. כל התפריט נבנה סביב היצרנים".
ב-4.3, יום שישי הקרוב, לרגל השקת הקומה החדשה והרחבת המקום יתקיים בעדניה אירוע מיוחד בו יתארח גיל חובב, בסימן יריד אוכל ירושלמי. "ליריד הזה אנחנו תכננו כל מיני מנות של גיל שיש מאחוריהן סיפור כמו מרק קובה, קובנה, המתכון שלו לעוגה הכי טעימה בעולם", מסביר מלין, "אנחנו נעשה את המתכונים במטבח שלנו ובכל עמדה תהיה מנה של גיל חובב. הוא גם יהיה כאן ונדבר עם אנשים ונגיש כמובן את האוכל שלנו בעדניה בסימן ירושלים".
אילו מנות למשל?
"דברים שאני מכיר מילדות וגם אדפטציות שלי למנות. יהיה פה כמובן מעורב ירושלמי שנכין מעוף אורגני של משק מלמד, יש כופתה כמו בעיר העתיקה, סופריטו, דג בסגנון ירושלמי בתוך בייגלה ירושלמי על הפלנצ'ה".
אם תהיתם לגבי השם, אין קשר לאדניות הרבות שאפשר למצוא במשתלה הצמודה או לגן הבוטני; "השם עדניה פירושו גן עדן ברבים וזה מה שאנחנו רוצים שזה יהיה המקום הזה. ממש גן עדן לקולינריה וזה גם עידן חדש בקולינריה הישראלית כי זאת באמת מעדנייה שצמחה מעולמות הסלואו פוד והמטרה שלנו היא לחבר רשת של יצרנים מקומיים ואיכותיים שאוהבים מה שהם עושים וכשאת מדברת איתם על המוצר שלהם יש להם אור בעיניים".
עדניה. זלמן שניאור 1, הגן הבוטני, ירושלים