מסעדת טוטומה הודיעה על סגירתה, תל אביב
אחרי שנתיים של פעילות, מסעדת טוטומה האהובה של השפית דליה אלחדף, בוגרת "מאסטר שף", נסגרת. בעמוד הפייסבוק של המסעדה כתבה אלחדף: "עברו בדיוק שנתיים מאז שפתחתי את טוטומה יחד עם אלן הבן שלי. שנתיים בהן אירחנו עשרות אלפי סועדים, קצרנו שבחים ממבקרי מסעדות, אפילו מהקשים ביותר... רבות נאמר על הקשיים של מסעדנים, שפים וטבחים מול הרשויות, הבירוקרטיה ומול המחסור העצום בצוותי עובדים. הקשיים האלה היו חלק בלתי נפרד מהיום יום שלנו. לכן, החלטנו לסגור את המסעדה ב-15.8.17. סגירת טוטומה מסיימת פרק בחיי ופותחת אחד חדש. אני מציעה לכם להתכונן כי החזרה תהייה טובה ומדהימה עוד יותר".
טוטומה, דיזנגוף 265, תל אביב
פופ אפ גלידות במתחם אמריקה, תל אביב
מתחם אמריקה חונך את דוכן הגלידה האמריקאי America Ice Cream Pop Up, שבו יוגשו מגוון טעמי גלידה תוצרת בית בסגנון אמריקאי (שישה טעמים בכל יום) לצד מילקשייקים וכריכי גלידה מוגזמים בסטיקי באן או בלחמניית המבורגר מתוקה. הדוכן יפעל מהיום, 3 באוגוסט, ועד לסוף חודש ספטמבר, מדי יום בשעות 16:00-24:00. בין הטעמים: פנקייק ומייפל, קורנפלקס, עוגת גבינה עשירה, בננה ובוטנים, סורבה קוקוס וסורבה פאי תפוחים, והמחיר למנה - 16-26 שקלים. גלידה בסטיקי באן חמאה וקינמון תעלה 28 שקלים, ובלחמניית המבורגר מתוקה - 32 שקלים.
אמריקה. אבן גבירול 26, תל אביב
הוטפופ – רשת שובבה של אפייה שמחה, חיפה
ממש לאחרונה נפתחה בסינמול בצומת לב המפרץ רשת בשם הוטפופ, המתמחה במאפים איכותיים שצורתם כצורת בייגל, המבוססים על מתכון בצק סודי. אותם דמויי בייגל מוגשים בשלל טעמים ותוספות, כמו "גאודה מוגזמת" - בתוספת דיפ של עגבניות פומודורו שום; "טריו שוקולד" בליווי דיפ של בואנו; וגם מלבי, קוקוס קלוי ועוד.
קניון הסינמול (צומת לב המפרץ), שד' ההסתדרות 55, חיפה, קומה 2
מסעדת המוציא של אבי לוי עוברת דירה, ירושלים
המסעדה הוותיקה של אבי לוי עוברת למקום חדש וגדול יותר, עם שתי קומות ו-150 מקומות ישיבה, וגם תפריט חדש שכולל מנות כמו: החביתה של סבתא רחל - חביתה של צ'יפס ועשבי תיבול (59 שקלים); חומוס שווארמה (68 שקלים); "ג'אג' מקאלי" - תבשיל עוף בלימון, זעפרן וצ'יפס מרוקאי (תפריט צהריים, 69 שקלים); ברבוניות מטוגנות ברוטב של עגבניות, כוסברה, שום ופלפלים (תפריט ערב, 72 שקלים); ומופלטה של אנטרקוט משובח ובצל מקורמל (תפריט ערב, 89 ש"ח).
המוציא. יפו 113, ירושלים
ערב יווני באגתה, תל אביב
היום, 3 באוגוסט, תציג המעדנייה אגתה את המעדנים, הריחות והצלילים של יוון בערב שיוקדש כולו למדינה. יוגשו מנות קלילות עם חומרי גלם מיוון ומגוון גדול של גבינות יווניות ויוגורטים מקוריים, המוטסים לאגתה מדי מה למשל? קפאלוטירי - קשקבל מחלב צאן מעורב; קאסרי - קשקבל כבשים; גראוויארה - גבינת כבשים מכרתים; וגבינת מנורי מחלב צאן בתוספת שמנת יוונית של Hotos. כל חומרי הגלם היווניים יימכרו הערב במחירים מיוחדים.
אגתה. ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב
ספיישל גלידות בטעמי ילדות ברשת גולדה
לכבוד הקיץ משיקה רשת הגלידריות גולדה קולקציית גלידות בהשראת ממתקי ילדות אהובים. הקולקציה תימכר בכל סניפי הרשת במשך כל חודש אוגוסט. בין הטעמים: במבה אדומה, חטיף שלווה, שומשומית של פעם, ממתק קוקוס ורוד, שוקולד פרה ועדשים צבעוניים ושערות סבתא. המחירים: 16 שקלים למנה קטנה, 21 לבינונית, 25 לג'מבו ו-90 לקילו גלידה.
מסיבת חטיפים איטלקיים בצ'יקטי, תל אביב
אחת לחודש תקיים מסעדת צ'יקטי מסיבת ספונטינו (חטיפים באיטלקית) של ביסים מארץ המגף, תפריט של משקאות שפריץ בחסות המותג מרטיני, מוזיקה של קיץ ואירוח. איך זה יעבוד? בפתח המסעדה יוקם דוכן, ובו ניתן יהיה לרכוש כרטיס ב-25 שקלים ולבחור מנה או דרינק מהתפריט.
צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב
ליבי'ס - ביסטרו-מאפייה-גלידרייה חדשה בתל אביב
בשכונת צהלה נפתחה בימים אלה ליבי'ס, מסעדה עם מאפייה וגלידרייה צמודות. את התפריט של המקום בנתה רותם ליברזון, והוא כולל מנות על טהרת הבריאות, כולל מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן. בין המנות בתפריט: תבשיל מג'דרה - פריקה עם עדשים שחורות וירקות צלויים עם טחינה ירוקה, מוגש עם סלט ירוק; תבשיל הבית בסגנון פרסי, כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות עם חצילים, לימון פרסי ושזיפים שחורים, מוגש לצד אורז; חזה עוף צלוי במרינדת עשבי תיבול, עם ירקות צלויים בגריל, מוגש לצד אורז וסלט ירוק.
ליבי'ס. וייסבורג 19, תל אביב
בראנץ' יפני חדש באוקינאווה, תל אביב
מסעדת אוקינאווה היפנית מתחדשת בתפריט בראנץ' חדש שיוגש בימי שישי ושבת בשעות 10:00-15:00. תפריט הבראנץ' נפתח עם מגוון צבעוני של מנות איזקאיה, טעימות יפניות קטנות, המוגשות למרכז השולחן ללא תוספת תשלום, והארוחה מתומחרת בשני מחירים – 79 או 89 שקלים למנה. בין המנות: אוקונומיאקי - חביתית יפנית מתובלת עם כרוב יפני, חזה אווז מעושן ורוטב אוקונומיאקי קלאסי; קאטצ'ו קארי באן - נתחי פרגית קריספית בלחמניית באן מאודה עם רוטב קארי מסורתי, לצד חמוצים יפניים; אוקינאווה יאם האש - עוגת בטטה ותפוחי אדמה פריכה עם שיפוד אווז, בצל ירוק, ביצה מקושקשת ואיקורה; וטטאקי פיצה - פיצה יפנית עשויה בצק דק עם ממרח תרד, פטריות, טוגרשי, ספייסי מיונז ונתחי טטאקי סלמון צרובים קלות.
אוקינאווה. לבונטין 11, מתחם גן החשמל, תל אביב
דוכנים חדשים במתחם Food Truck Disco, תל אביב
מתחם משאיות האוכל בטיילת תל אביב מתחדש בכמה דוכנים: דוכן ישראלי, עם מנות כמו מעורב ירושלמי שמוגש על פוקצ'ה עם טחינה-נענע; דוכן ילדים עם מנות כמו פיצה מרגריטה, פיצה פסטו ופיצה דיסקו על בסיס אנטיפסטי; ודוכן אוכל הודי עם אלו גובי, צ'יקן קארי וחימה (תבשיל בשר ואפונה ברוטב מאסאלה מסורתי).
Food truck disco, הרברט סמואל 86, תל אביב
רשת מייקס פלייס חוגגת 25 שנה
לכבוד חגיגות חצי היובל של רשת מייקס פלייס יוגש בסניפים תפריט כריכים מיוחד למשך חודש שלם. בין המנות: מסיבת התה של אליס - המבורגר עם מיקס פטריות צלויות, בצל מטוגן ואיולי כמהין (72 שקלים); סמאש בורגר - קציצת המבורגר דקיקה עם נקניקיות חזיר, איולי צ'יפוטלה ובצל מטוגן, מוגש על ג'בטה (72 שקלים); וסטייק & אג סנדוויץ' - נתחי אנטרקוט דקיקים, ביצת עין ואיולי שום (72 שקלים).