לכאורה הייתם מצפים מהשף יוסי אלעד בן ה-71 בימים כאלה להסתגר בבית, או לפחות לא לפתוח בית אוכל חדש - אבל הוא לא מעוניין לחשוש מנגיף הקורונה ומעדיף לשמח אנשים ולהאכיל אותם (תוך שמירה על הזהירות וההנחיות, כמובן). זאת הסיבה שבלב משבר כה גדול החליט אלעד, מהמקימים של אימפריית המסעדנות הירושלמית מחניודה, לפתוח בית פיתות בלב תל אביב תחת השם המרומם שמחה וששון.
המסעדה נפתחה לפעילות רשמית בשבוע שעבר, ומי שמפעיל עם אלעד את המקום הוא הבן של בת הזוג שלו, שתחילה ייעץ לו להתרחק ממסעדנות כמו מאש, אך ידע שמי שמכור לקדחת ההאכלה לא יצליח להתרחק ממנה גם בימים קשים. בימים אלה מציעים בשמחה וששון מבחר פיתות מצומצם, ואם הכל ילך כשורה (והלוואי שהכל ילך כשורה) המנעד יתרחב בקרוב. בין הווריאציות כאן אפשר למצוא מנות דגים, עוף ובשר וכן מנות צמחוניות וטבעוניות שאת כולן אפשר לקבל בפיתה או על מגש עם תוספות.
היית חלק מכמה מהמסעדות המובילות בארץ, אתה מרגיש שאתה מצליח להביא את אותה הרמה בפיתה?
"אני מאוד מפחד מההגדרה הזאת, אני חושב שכל אוכל שעושים אותו טעים הוא גורמה. הדברים שלנו הם בסיסיים ופשוטים אבל נעשים באהבה גדולה וכל מי שנכנס מתקבל בחיבוק וירטואלי. עד כה התגובות באמת טובות. אני כן מנסה לתת את הטאץ' שלי למנות פשוטות כמו קבב דגים, מנסה להכניס טעמים אחרים ולשדרג, משקיעים מהלב בכל אחת מהמנות וזה מה שמייצר אוכל טוב".
בחרתם לפתוח מקום חדש בתקופה קשה מאוד למסעדנים, מאיפה האומץ?
"קודם כל כשיש לך חלום אתה רוצה ליישם אותו, ושני החבר'ה הצעירים היו דלוקים על זה ממש. אנחנו מאמינים שסוג כזה של אוכל בסופו של דבר הוא משהו שאנשים תמיד צורכים. פתחנו את המקום בצורה מצומצמת ומדויקת ככל האפשר".
בין המנות בשמחה וששון תמצאו פיתה עם שפנקופטה עם תבשיל תרד וגבינת פטה; פיתה עם תערובת ירקות של סטייק כרוב, חצילים, קישואים וכרובית עם ויניגרט נענע או ויניגרט עגבניות; פיתה עם קבב בורי, ג'ינג'ר, גרידת לימון וירקות שרופים מהאש; ופיתה עם קציצות עגל. מחירי הפיתות נעים בין 38 ל-55 שקלים, ולצידן ניתן לזלול מטבלים מעולים כמו ציזיקי, קרם פרש ווסאבי, טחינה עמבה ועמבנה - עמבה עם גבינת לבנה.
שמחה וששון. מלכי ישראל 8, תל אביב