אייל שני ואסם חוברים: פתיתים בפיתה
שיתוף פעולה ישראלי במיוחד בין אייל שני לחברת אסם נולד לאחר שנדב בורנשטיין הכין לבנות שלו פתיתים וראה איך אחת מהן מכניסה את הפתיתים לפיתה. הוא שיתף את הסיפור, שני זיהה את הגאונות, ולאחר כמה שבועות נולדה המנה: מלנזנה של פתיתים - חציל זהוב בפרפום עגבניות ופתיתים בפיתה, עם שמנת, חריף, חמוצים ובצל סגול (35 שקל). כל הרווחים מהמנה יועברו כתרומה לעמותת "עטופים באהבה", התומכת ביתומי העוטף משבעה באוקטובר. מהרו, יש לכם רק עד 28.2 לטעום.
זמין בכל סניפי המזנון
יום הולדת 9: חגיגת ספיישלים בסניפי MIMI
רשת המאפיות והקונדיטוריות MIMI חוגגת יומלדת 9 ביומיים (28-27 בפברואר) של ספיישלים בכל הסניפים. בתוכנית: לחמים מיתולוגים של ארז קומרובסקי, קינוחים ומאפים מתוקים של אלון שבו, שוקולדים בוטיקיים של איקה והפתעות של האופים והקונדיטורים של מימי.
שישי נשי: קולינריה, אופנה ויין
אירוע "שישי נשי" חוזר לשנה השנייה ויתקיים ב-28.2 בשעות 16:00-11:00 בחצר היין הגפן ובקן הקוקייה שביפו. השפית מאיה דרין תארח את השפיות סבינה ולדמן, רינת צדוק, דנה-לי ברמן, לירון גרינברג, תכלת פורטמן וסניה עמר לבראנץ' חורפי ומקומי עם מנות יצירתיות כמו רושטי כרוב עם פורל מעושן, סקונס בייקון עם כרוב סבוי וחמאה חומה, ופיצת עלי ליקוט גלילית. לצד האוכל ימזגו וימכרו היינניות המובילות מבחר יינות מיקבים בוטיקיים. במקביל יתקיים יריד אופנה המדגיש קיימות ואופנה מודעת. הכניסה חופשית ליריד, והבראנץ' בהזמנה מראש בחצר הגפן.
הגפן - חצר יין, נועם 3; קן הקוקייה, עולי ציון 26, תל אביב-יפו

ליבי במזרח: מזרח אירופה במסעדת 02
מסעדת 02 במלון ענבל בירושלים ממשיכה את מסורת הפרויקטים הקולינריים החורפיים. הפעם, ועד 13 במרץ, אתם מוזמנים לצאת למסע בהובלת השף אברהם פרייזן המוקדש למטבחי מזרח אירופה. התפריט, בהשראת מאכלים מסורתיים מפולין, רוסיה, הונגריה, גרמניה וגיאורגיה, מציג פרשנויות חדשות למנות מוכרות, כמו חינקלי גיאורגי במילוי קונפי שוק ברווז עם בורשט (73), פרח פירוגי ממולא תבשיל לחי על דמי-גלאס כרוב (78), פורל מעושן עם בובעס, חזרת ושמיר (62), נקניקיית ברטוורסט עם שפצלה ופטריות (64), ושטרודל פולני עם גלידת וניל וברנדי (42).
מלון ענבל, ז'בוטינסקי 3, בירושלים

פופאפ בקוטון קלאב: טעמים מקומיים ועונתיים
הקוטון קלאב שבמדרחוב נחלת בנימין מזמין לשני ערבי פופאפ קולינריים (3-4 במרץ) שמחברים בין העולם הקלאסי לחדש ובין אוכל מוכר לטעמים מקומיים ועונתיים בהובלת השפים גיא רוזמרין (אקס בעתו החיפאית) ודנה-לי ברמן (אקס גן השקמים). השניים יביאו עמם את האהבה לים ולדגה, הריחות והטעמים מהצפון (הוא), וקלאסיקות צרפתיות ואיטלקיות ותשוקה לפסטות בעבודת יד, לבשרים מיושנים ולגבינות עשירות (היא). יהיו שם, בין השאר, ספגטיני, ציר גבינה קריספי נדויה, חמאה חומה, לימון ועלים ירוקים (72 שקל), בודינו גבינת גלי, מרמלדת אפרסמון, עלים וקרקר (42 שקל), סשימי דג ים, שומר, צנון בוכרי, ראשד, צ'ילי, ליים וטיגרה הדרים (78 שקל), פורקטה טלה, מלא ירוקים, שומר קונפי ודמי טלה ( 108 שקל), ואפסיידאון קייק מאודה, גלידת שמנת חמוצה (42 שקל).
קוטון קלאב, נחלת בנימין 18, תל אביב יפו

ימה טו גו: ליין חדש של מנות מוכנות למשלוח
בקצביית הדגים של שף יובל בן נריה בסלמה הבינו שיש ביקוש למנות מוכנות לאכילה, ושקדו על גרסאות נגישות באריזה מוקפדת, כדי שכל מנה תעביר גם אווירה. בתפריט מגוון מנות מתחלפות המבוססות על מיטב הדגה הטרייה, בהן טרטר דגים הוקאידו סטייל מדג ים עם בצלי שאלוטס, ג'ינג'ר ורוטב סויה ומירין (69 שקל), סביצ'ה לימה טוקיו מקוביות דג כבושות בתחמיץ עם גזר לבן, פלפל שושקה, תירס גילי ובצל סגול ברוטב טייגר מילק פרואני (69 שקל), טטאקי בלו פין טונה עם אצות קומבו, פונזו ופנקו בוטנים פריך (89 שקל), וסשימי ברוטב סויה לבנה וחמאה חומה עם גלייז של דאשי, סלסת צ'ילי ומלפפון, שומשום סויה ושבבי אורז (69 שקל).
ימה טו גו – משלוחים, וולט - ת"א, הרצליה והסביבה

מסעדת fuego מתחדשת
מסעדת הבשרים fuego ממע'אר שבגליל התחתון מעשירה את התפריט במגוון מנות, בהן קובה משוויה בעבודת יד במילוי בשר טלה ופיצוחים ורכז רימונים, (85 שקל), פילה לברק בטאבון לצד ירקות מוקפצים (165 שקל), כרובית בטאבון עם טחינה וסילאן (45 שקל) וקינוחים כמו עוגת גבינה קרמית אפויה (49) ופאי פקאן (46).
מסעדת fuego, מע'אר
תגובות