לאחרונה אנחנו רואים יותר ויותר מסעדות חדשות שמגיעות למושבים ולערים שרק מחפשים אוכל טוב, ואחרי פסטיליה האיטלקית של שירלי בוגנים בעמק חפר ובראסרי מופת בהוד השרון, נפתחה לאחרונה במושב צור משה מסעדת קופינאס, מסעדה ים תיכונית עם דגש יווני.
את המקום פתחו יואב רפאלי, יליד היישוב, והשף ירון שנבל – הבעלים של מסעדת טאיה האסייתית המצליחה במושב קדימה הסמוך. "בשונה מטאיה, ירון נמצא כאן יותר במגרש הביתי שלו עם אוכל ישראלי וים תיכוני", מספר לנו רפאלי, "ומבחינת המושב, שהוא יחסית קטן ואין בו מרכזים קולינריים, קופינאס היא חלוצה. יש למסעדות כמונו המון ביקוש כאן".
עוד באוכל טוב:
- הלם: רושפלד והרברט סמואל כבר לא
- גולדות: הרשת שמוכרת טוסט נקניק ב-10 שקלים
- מה עושים עם שאריות גבינה משבועות?
המסעדה יושבת במבנה היסטורי שננטש והוקם מחדש ביוזמת רפאלי עצמו: "בשנות החמישים המקום הזה היה מאפייה, עם שלל סיפורים פיקנטיים של כל תושבי המושב, ולאחר מכן, הוא הפך לבית מארז לקלמנטינות", הוא מספר. "בעשורים האחרונים הוא היה נטוש עד שרתמתי את המושב להקמת מרכז לתיעוד תולדות המקום, ולצדו בית אוכל ים תיכוני שישרת את באי המרכז ובכלל את תושבי הסביבה והמבקרים כאן".
גם שם המסעדה, קופינאס, קשור להיסטוריה של המושב (ודווקא לא לקפה, על אף הקשר האסוציאטיבי). מושב צור משה הוקם על ידי משה קפינאס, פעיל ציוני יווני, והתיישבו בו יוצאי יוון ובולגריה בעיקר, מה שהוביל לבחירת התפריט. "חיברנו כאן את הקולינריה לסיפור של המושב ולהיסטוריה של המבנה", מפרט רפאלי, " אנחנו לא מנסים להגיש אוכל יווני או איטלקי אותנטי אלא לספוג השראה מהמקומות הללו וחשוב לנו גם לתת במה לחומרי גלם טריים שגדלים במושב ובסביבתו כמו גבינות של משק יעקובס, יינות של יקב ויתקין וירקות שמגדלים כאן".
מכריכים וקפה עד טראט טונה ומוסר
המסעדה, בעיצובו של רון שנקין, כוללת מספר אזורי ישיבה וחצר רחבה. על השולחנות מודפסים מסמכים מקוריים של המושב משנות הארבעים והעיטורים של המסעדה מתקשרים עם המרכז לתולדות צור משה שנמצא בסמוך לה.
המקום פעיל לאורך כל שעות היום, מהבוקר ועד הערב. ארוחת בוקר קלה של כריכים ומאפים לצד קפה מוגשת החל מהשעה שבע וחצי בבוקר, ומשמונה וחצי מוגשות כאן ארוחות בוקר גדולות יותר כמו שקשוקה, פריטטות, ופלים מיוחדים וארוחת בוקר ישראלית קלאסית.
בשעות הצהריים מוגשת במסעדה ארוחה עסקית ובערבים ניתן למצוא כאן מנות כמו סלט תרד וגבינה כחולה עם אגסים, אגוזי מלך וויניגרט חרדל (48 שקלים), ריזוטו פלורנטין עם פטריות, תרד, ערמונים, קרם ארטישוק ירושלמי ופרמזן (62 שקלים), לינגוויני עגבניות שרי וגבינת עזים עם בזיליקום ולימון כבוש (54 שקלים), טארט טונה אדומה עם בצק עלים, טונה צרובה, ביצה קשה, עריסה וארוגולה (46 שקלים), מוסר ברוטב פלפלים חריפים, עשבי תיבול, זיתים ולימון כבוש (96 שקלים) ולביבות פראסה בצזיקי (37 שקלים).
קופינאס. השיבולים 3, צור משה. 09-772-2672. ראשון-שישי 9:00-23:00, כרגע סגורים בשבת ובהמשך ייפתח. לא כשר.