מבחינה קולינרית בתל אביב תוכלו למצוא הכל מהכל, אבל דווקא הז'אנר של דיינרים אמריקאיים מסוגננים הוא לא משהו שרואים שם כל יום. כך חשבה גם קבוצת השותפים שמונה את תמיר לוי (ממסעדת מו ומו המוכרת ברחובות), טלי פל (ממסעדת סיפו בשוק הפשפשים ביפו) ורועי הנדלס, שפתחה השבוע לפעילות את אמריקה בורגרס (America Burgers) - ג'וינט המבורגרים מיוחד ומעוצב היטב, באווירה אמריקאית, ברחוב אלנבי בתל אביב.
לוי הוא בין המסעדנים הבקיאים ביותר בארץ בתחום הבשרים ומסעדתו הרחובותית נחשבת לפנינה ישראלית לקרניבורים. את כל היידע הזה הוא הביא לאמריקה בורגרס, שם מגישים המבורגרים מגוונים מבשר בקר ברמה גבוהה שנטחן במקום מדי יום, בקונספט ייחודי ועם תפריט מצומצם. "פיתחנו תפריט שבו 5 סוגי המבורגרים בלבד, שהם עם תוספות וירקות שונים וקבועים לכל אחד מהם", מסביר לנו רועי הנדלס. "לצד ההמבורגר יוגש מבחר מצומצם של תוספות קלאסיות כמו צ'יפס וטבעות בצל".
והנה האופציות המוגשות במסעדה: המבורגר בקר קלאסי עם מיונז אמריקה, קטשופ, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ, בצל מקורמל ובצל סגול כבוש במקום; צ'יזבורגר עם מיונז אמריקה, קטשופ, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ, בצל סגול וגבינת צ'דר; או המבורגר חריף מבקר עם מיונז צ'יפוטלה, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ, טבעות בצל וטופינג של נקניקייה חריפה מפורקת בתבשיל פלפלים שרופים. כמובן שישנו במקום גם המבורגר צמחוני שעשוי מפטריות פורטבלו מטוגנת בשמן עמוק, המוגש עם מיונז שום, קטשופ, עגבנייה, חסה ורוטב צ'ימיצ'ורי.
עוד באוכל טוב:
- עוגת ביסקוויטים עם קרם לימון
- מסעדת פרסקו מגיעה לאשקלון
- מתכונים: בייגלה ירושלמי ועוד מאפים בריאים וטעימים
"בניגוד לרוב ההמבורגריות" מרחיב לנו הנדלס "שלמעשה אתה מרכיב בהן לעצמך המבורגר עם תוספות ואז העלות שלו גם יכולה לזנק לכיוון ה-80 שקלים, אצלנו המנה פשוטה, ברורה ומורכבת מראש בעלות שנעה בין 40-50 שקלים להמבורגר".
מי שלא מעוניין להסתפק רק בהמבורגר יוכל לקבל כאן מנות צד של צ'יפס, שעועית ירוקה, סלט קולסלאו או חמוצים מטוגנים - מנת ירידים אמריקאית קלאסית ומפתיעה שהביאה הקבוצה לישראל. עלות ארוחה מלאה במקום נעה בין 59 שקלים להמבורגר צמחוני, בקר קלאסי או המבורגר עוף, ו-64 שקלים לארוחה של צ'יזבורגר או המבורגר חריף עם צ'יפס ושתייה קלה. המעוניינים, יוכלו להוסיף 10 שקלים ולשדרג את המשקה לשליש בירה, או להוסיף 18 שקלים שייקנו להם כוס יין או קוקטייל מיוחד. מחירים סבירים למדי, בטח בעולמות הבשר היקרים.
הדגש באמריקה בורגרס הוא על טריות - הבשר נטחן במסעדה עצמה מדי יום ולא עובר כל הקפאה, החמוצים נעשים במקום, הלחמנייה מוכנה במאפייה חיצונית על פי מתכון שגובש בידי השותפים ואפילו המיונז מתובל כאן על ידי השותפים כך שיהיה בטעם ייחודי. גם בקינוח הושקעה מחשבה והוא מתקשר לוייב האמריקאי של המסעדה - גלידה שמכינים במקום עם תוספות משתנות כמו קרמל חם או שברי עוגיות (15 שקלים).
במהלך השבועיים הקרובים פתוחה המסעדה החדשה בשעות הערב בלבד, בכל יום מלבד שישי, לתקופת הרצה (מתחילים בשבע בערב ומסיימים כשההמבורגרים נגמרים). בהמשך, מתכננים לפתוח גם בערב שישי ובשעות הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה. בינתיים, מומלץ להתעדכן באופן טלפוני בשעות הפעילות המדויקות של כל יום.
"אנחנו לא מכוונים שתגיע, תאכל ותברח כמו ברוב המקומות שמגישים המבורגר היום" מסכם הנדלס, "אלא שתבלה בזמן שאתה אוכל. יש כאן אווירה מזמינה ועיצוב מושקע כי אנחנו רוצים שאנשים ייהנו כשהם אוכלים את ההמבורגר אצלנו".