לשמחתנו, שיתופי פעולה בין שפים ושפיות ישראלים לבין יצרניות קטנות, חקלאים, קונדיטורים, אופים ואנשי ונשות אוכל הוא לא מאוד נדיר בנוף, ובתקופה האחרונה אולי אפילו ביתר שאת. וכעת בשכונת פלורנטין נולד לו שיתוף פעולה לא שגרתי בין קצביית ימה, חנות הדגים של שף יובל בן נריה לבין פיצריית לה טיגרה של דודי אפריאט ושף ירון סגל. מה לפיצרייה ולקצביית דגים? מתברר שלא מעט.
בלה טיגרה לרוב מקפידים על חומרי גלם קלאסיים מאיטליה, כיאה לפיצרייה העומדת בתקנים, שגם קיבלה הכרה וחברות באיגוד הפיציולי הנפוליטני הרשמי, כך שרק הולם שמצאו בבן נריה, שמעורב בכל פרט בימה - שותף מושלם להגשמת פנטזיית פיצת הדגים: "רצינו הרבה זמן לעשות ספיישל כזה ולחבר את הבצק שלנו לחיבה העזה שיש לנו למטבח האסייתי. יובל בא לבקר, שיחקנו קצת עם הדברים, ומתוך האותנטיות והאמת של שני המקומות נולדו פיצות מטורפות, עם השראות מאיטליה ומהמזרח, דגים שמטופלים ברמה גבוהה ושילובים מדהימים".
הפופ אפ "לה טיגרהXימה", שהחל מאתמול יצא רשמית לפועל וזמין במקום ובוולט, כולל למעשה 3 מנות - מנת סשימי של טונה בלו פין בפונזו הדרים, פוריקקה וסלסה של שמן זית, צ'ילי ובצל ירוק (62 שקלים) ו-2 פיצות: פיצה ימה סלמון - רוטב שמנת, מוצרלה, קרם פרש, קרפצ'יו סלמון, ביצי סלמון, עלי שומר, דבש, חזרת לבנה וגרידת לימון (108 שקלים) ופיצה ימה טורו האמאצ'י - קרם תירס גילי, פרמזן, רוטב עגבניות סאן מרזנו, שמן זית, צ'ילי ירוק, טורו האמאצ'י, מוצרלה מקמפאניה, איולי ווסאבי, עירית ושערות של אצת נורי (98 שקלים). תוספות הדגים על הפיצה הראשונה (סלמון) נוספות לפיצה רק אחרי האפייה ואילו ההאמאצ'י נאפה בטאבון. לטעמנו 2 הפיצות מיוחדות ומעניינות, וכוללות שילובים שמסתדרים היטב - המרכיבים מקבלים טיפול מסור כל אחד לחוד ומתגבשים ביחד לביסים ייחודיים שבכל אחד מתגלה עוד רובד.
לצד תפריט הספיישל יוגש גם התפריט הקבוע, זה האהוב והמוכר של לה טיגרה שכולל פיצות קלאסיות ולא מעט מנות מיוחדות שמכינים כאן לדוגמת פיצה מורטדלה ורוטב פיסטוק, פיצת קרנריה עם אסאדו, כרובית באיולי צלפים ואנשובי או סלט ריזוטו. בנוסף, כל סועד יקבל בתום הארוחה הטבה שיוכל לממש בימה: 15% הנחה על כל מוצרי הדגים, אותה יוכל לממש עד תאריך 1.4, שהוא גם תאריך סיום הפופ אפ הצפוי.
ספיישל פיצות ים בלה טיגרה. פרנקל 9, תל אביב. טלפון: 03-6325359