שימי'ס - דיינר אמריקאי כשר, מודיעין
את התפריט של שימי'ס החדשה מוביל השף טוד ארונס, שהתחיל את הקריירה בארצות הברית והמשיך אותה בארץ, בין השאר בקרייב בירושלים, ותמצאו בו קריספי נאגטס - שבע יחידות נאגטס ביתי עם שני רטבים לבחירה (49 שקלים); כריך בייקון, ביצה וגבינה קריספי - בייקון טלה, ביצה מטוגנת, גבינה טבעונית וסמאש מיונז בלחמנייה אמריקאית (49); שימי'ס בורגר - סמאש בורגר קלאסי עם רוטב הבית וחמוצים מתוקים בלחמנייה אמריקאית (39); כריך רובן ניו יורק סטייל - פסטרמה תוצרת הבית, בצל מטוגן, כרוב כבוש, סמאש מיונז, חמוצים מתוקים וחרדל (59) ועוד מנות דיינר. שימי שיין, הבעלים, היה מחלוצי תרבות הפודטראקים בארץ כשפתח ביישוב חספין בדרום רמת הגולן פודטראק חלבי באותו שם.
שעות פתיחה: א'-ה, 12.00-23.00 (בהמשך שעות הפעילות יורחבו).
shimmy's. דם המכבים 28, מודיעין. כשר רבנות מודיעין בשר חלק
דולי - בייקרי חדש בתל אביב
דור ולירז הם בני זוג, טבח וקונדיטורית, שגם חולקים אהבה עזה לסינבונס. האהבה הזאת באה לידי ביטוי בבייקרי חדש שפתחו השניים בפלורנטין. בין השאר תוכלו לקנות שם את ה-סינבון ב-25 שקלים, שמרים שוקולד קלאסית (25), גזר קרים צ'יז (29), וגם סקונס גבינות ותימין עם פטה, קשקבל, דבש ואגוזי לוז (14), בורקס גבינה (11) וכריכים.
דולי. החלוצים 2, תל אביב
מקומות חדשים במתחם הידית, פרדס חנה כרכור
מתחם הידית מתחדש בשלושה פודטראקים ברוח הגליל: סנדוויץ' בר בשם ביס, בר יין וטאפאס גלילי בשם קולאז' ועגלת קינוחים בשם הכפית. מאחורי השלושה עומדים היזמים עומרי מרק, המפונה עם משפחתו מהצפון, ואבי קאיש תושב האזור, ושלושתם נותנים מענה גם לטבעונים, צמחונים ורגישים לגלוטן.
בין הכריכים בביס: כריך דג על הדן - פילה פורל מהדן צרוב על הפלנצ'ה, לחם אמריקאי, סלט עשבי תיבול, איולי חלפיניו ופרוסות עגבנייה (55 שקלים); וכריך אסאדו מפורק עם חרדל דבש, מיונז, קונפי שום וצ'ימצ'ורי (55); בקולאז' תוכלו להזמין בין השאר מאפה גבינות גאורגי (35), יינות של יקב פלטר מהגולן ובירה בירליך מקיבוץ מנרה; ועגלת הקינוחים מציעה מנות שבמרכזן גלידה ביתית, שמנת או טבעונית. בין השאר: קינוח "הגליל העליון" - קוקילידה מעוגיות שוקולד צ'יפס וגבינת מסקרפונה עם גלידה מעל (45).
בכל שישי תיערך במקום מכירה לסופ"ש של מיטב בשלניות הצפון.
שעות פתיחה: ביס - ג'-ה' 11:00-22:00, ו' 10:00-16:00; קולאז' - ה' 18:00-22:00, ו' 10:00-16:00; הכפית - ג'-ה' 11:00-22:00, ו' 10:00-16:00.
מתחם הידית, חרושת 1, פרדס חנה כרכור
מיס צ'ו - וייטנאמית חדשה בבנימינה
מיס צ'ו, המסעדה החדשה של שף אלון ליפינסקי, מציעה מנות וייטנאמיות קלאסיות וגם מודרניות, בר קוקטיילים, תפריט יין ובירות אסייתיות. בין המנות: טרטר דג ושרימפס צרוב (68 שקלים), סלט מנגו ואטריות שעועית (62), באן בשר מפורק (68), סשימי טונה אדומה (72), קארי בקר, ברוקולי ודלעת (88) ומקונג קרמל פיש (92).
בחודש ספטמבר המסעדה תהיה פתוחה להרצה רק כמה ימים בשבוע. הימים יתפרסמו מראש מדי שבוע באתר אונטופו.
מיס צ'ו. הגיבורים 16, בינימינה
בלפור - בית קפה חדש, תל אביב
קפה בלפור נפתח במקום שבו שכן קפה לוסיה, על ידי קבוצת צעירים שבבעולתם גם "פולי" ו"זץ". בתפריט של הקפה תמצאו ארוחות בוקר ובראנץ', כריכים, מאפים, סלטים וכמובן קפה ודברי מתיקה, בערב התפריט מתחלף ומציע פיצות פסטות ומזטים שמוגשים לצד יין וקוקטיילים. בין המנות שיעשו לכם כאן את הבוקר: אבוקדו טוסט - מקושקשת רכה וגבינת שמנת על לחם כוסמין (49 שקלים); האש בראון - ביצי עין, חביתיות תפוח אדמה, סלמון מעושן, עגבנייה צרובה ושמנת חמוצה (56); ובייגל סלט ביצים - בצל שרוף וארוגולה על בייגל אמריקאי (43).
שעות פעילות: 7:30-21:00.
קפה בלפור. בלפור 18, תל אביב
פוסלסקי - בית קפה חדש בחיפה
בפוסלסקי, בית הקפה של יוליה ודימה פוסלסקי שעלו ארצה ממוסקבה, מגישים ארוחות בוקר לאורך כל היום, ולא סתם אלא ארוחת בוקר באוריינטציה רוסית ואירופית קלאסית. עוד מתמחה המקום בפאדג' - ממתק שוקולד בריטי במקור שיוליה התמחתה בהכנתו ברוסיה. בין המנות: סירניקי (46 שקלים), פרנץ' טוסט סלמון (54), אבוקדו טוסט (46) וארוחת בוקר עם בייקון (68).
שעות פעילות: א'-ה' 8:00-15:00, ו' 8:00-16:00, שבת 10:00-16:00.
פוסלסקי. הנאמנים 6, חיפה