מתחם גינדי TLV ממשיך להתחדש בעוד ועוד מסעדות ומיזמי אוכל מושקעים. אחרי הפתיחה של סניף סוסו אנד סאנס הגדול במקום, מסעדת הקפיטריה, קפה טאטי שעשה עלייה מגבעתיים ועוד רבות וטובות, עכשיו יש תוספת חדשה במקום – הפעם בגוון הודי. המצטרפת הטרייה לחבורה הצומחת היא פולקלה בבומביי, בית אוכל הודי חדש וצבעוני.
על פולקלה בבומביי אחראים דויד ותמרה סלומון, שהם גם הבעלים של רוטיסרי בשם פולקלה שפועל זה שלוש שנים וחצי בשדרות יהודית בתל אביב. הפעם החליטו השניים ללכת לכיוון של אוכל הודי שמתחשב גם בטעם היהודי-ישראלי, כלומר - תמצאו כאן מנות כמו שניצל בסגנון הודי וצ'יקן טיקה בפיתה טרייה.
המסעדה ססגונית במיוחד ופונה לרחוב החשמונאים הסואן, ואת המנות מזמינים מדלפק בסגנון סטריט פוד לכל דבר ועניין. המטרה כאן היא לא להישאר נאמנים למסורת הקולינרית ההודית, אלא ליצור טעמים חדשים ומקומיים שמושפעים מחומרי הגלם הזמינים בישראל ומהטעם המקומי - מבלי להתחייב בהכרח על אותנטיות.
בין המנות של פולקלה בבומביי תוכלו למצוא עוף רוטיסרי במרינדת תבלינים, שמוגש עם אורז או תפוחי אדמה, תבשיל ירקות הודי וסלט; מנת צ'יקן טיקה מסאלה שכוללת נתחי פרגית במרינדה של יוגורט ותבלינים על הפלנצ'ה, בתוך פיתה חמה עם צ'טני ירוק ועגבניות מתובלות; מנת טאלי צמחונית עם אורז ותוספות לבחירה (דאל, חצילים הודיים, צ'אנה מסאלה, במיה בתערובת ארומטית, שעועית עם קצח ותפוחי אדמה ובטטה מתובלים בסילאן); שניצל פולקלה בומביי בליווי צ'אטני לבחירה (אפרסק חריף, תמרינדי קוקוס או צ'אטני ירוק חריף) עם אורז או תפוח אדמה; ומנת מאסלה דוסה - מנת רחוב הודית של קרפ פריך ממולא בתפוחי אדמה בליווי סוגי צ'אטני שונים.
מחירי המנות נעים בין 38 ל-52 שקלים, ובנוסף יוגשו כאן גם משקאות כמו לאסי ובירות. המסעדה תהיה פתוחה בכל ימות השבוע משעות הצהריים ועד 11 בלילה, ובהמשך יציעו במקום גם שעה שמחה שבה יוגשו משקאות אלכוהוליים לצד חטיפים הודיים כמו פקורות וסמוסות. בנוסף מתכננים להשיק כאן גם שירות משלוחים.
פולקלה בבומביי. החשמונאים 96 , תל אביב. 03-9744944. ראשון-שבת 11.30-23:00. לא כשר