לפני שנה וחצי, אחרי צבירת קילומטראז' מכובד במטבחי מספר מסעדות תל אביביות (סנטה קתרינה, בורק, המזנון) עידו קבלן ושותפיו אורי לוין וגיל צוברי השיקו בשוק לוינסקי את "הקטן", מסעדונת קטנטנה שמהר מאוד התחבבה על חובבי אוכל וזכתה לביקורות אוהדות.
במסעדונת החביבה הזאת קבלן חוקר חומרי גלם מקומיים, צולה דגים, מבשל פירות ים (התפריט נטול מוצרי עוף או בשר) וירקות עונתיים ומגיש תפריט מקורי בעיר שבה כולם מחקים את כולם. את כל זה הוא עושה במטבח מזערי בגודל 2 מטר עם טבח נוסף ושוטף כלים שעובד ממש מאחוריו.
עכשיו - ועדיין עם אותה אג'נדת קיימות וגישה אקולוגית - השותפים מרחיבים את המסעדה הזערורית ופותחים ממש צמוד לקטן מקום קצת יותר גדול שהוא בעצם בר, ויהיו בו מזטים קרים "כמו בספרד ואיטליה" וקוקטיילים. במילים אחרות: ייחלנו לו שיהיו יותר מ-2 מקומות על הבר והנה זה קורה.
בתפריט, שאינו גדול אבל מלא אפשרויות שוות, אפשר למצוא ברוסקטה עם שרימפס ברוטב חמאה וערק עם גרמולטה של עשבים, איולי לימוני וגרידת לימון; פלמידה מאודה עטופה באצה עם צ'יפס פלאפליות, איולי לימון כבוש וביצה; או קונפי ארטישוק ירושלמי עם איולי ארטישוק ירושלמי, פלפל אורפה ואיולי ארטישוק ירושלמי. טעמנו אצלו גם סשימי על פאף אורז ממולא בהדרים ומלח אצות ופטריות יער עם גבינת גרוייר, פלפל אורפה ואבקת שוש. עידו מכין גם קונסומה פטריות מושלם עם פרוסות דג, שמן אורנים ושיפונד וואסבי ותמיד יש קינוח אחד עונתי. המנות לא גדולות וטווח המחירים נע בין 24 למנות פתיחה ועד ל-98 שקלים למנות דג צלוי.
הקסם של המקום נובע בין היתר מהאישיות הכובשת של שף עידו קבלן, שמספיק להחליף עם האיש כמה מילים כדי להבין שמולכם עומד אדם שלא מבין רק את האוכל, את גם את העולם. ולמרות כל הפשטות, יש כאן מפות לבנות מעומלנות ותפריט יין מעולה שמתאים בול לאוכל. התפריט משתנה באופן תדיר מאוד, אז אל תתפסו אותנו במילה לגבי המנות. אנחנו רק מבטיחים שזה יהיה מיוחד וטעים.
הקטן. לוינסקי 46, תל אביב יפו