השף חיים טיבי, מי שהוביל את מסעדת מוסקט המצליחה ולאחר מכן פתח את מסעדת טיביס הגלילית, הוא בין השפים הבודדים בישראל שהצליחו לבנות מוניטין מרשים תוך הימנעות מכניסה לקלחת הצפופה של המסעדנות התל אביבית. היום, אחרי שכבר הוכיח עצמו בלא מעט חזיתות, מגיע טיבי לעיר הגדולה עם מסעדת קלאש (Clash) החדשה במלון NYX.
לקראת פתיחתו של המקום החדש חבר טיבי למסעדנים דניאל פרץ (מהמסעדות כרמים בסגולה ובאר שבע) ואיציק המל (מסה, קוואטרו וגוסטו בתל אביב). האחרון, חבר טוב של טיבי, היה זה שהצליח לשכנע אותו להיכנס לבסוף למיזם. "הרבה פעמים והמון אנשים הציעו לי לבוא לתל אביב", מסביר טיבי, "אבל לא רציתי. טוב לי בגליל וגם היום אני מקפיד להיות שם לפחות חצי משבוע העבודה שלי. אחרי הרבה לבטים איציק הצליח לשכנע אותי, והחלטתי להגיע ולשלב את מי שאני גם בעיר הגדולה".
קלאש החדשה אינה מסעדת שף ולא מעוניינת להיות ממותגת כיוקרתית. המקום הוא רחב ידיים ומעוצב באופן מרשים, מדבר בשפתו הגלילית של טיבי, עם שילוב של מנות אירופיות שיוצרות קומבינציות מתוחכמות ומעניינות. "מאסתי בקונספט הזה של מסעדות שף אחרי מוסקט", אומר טיבי. "רציתי להביא טעמים יותר אירופיים, אבל כאלה שמתאימים לקהל הישראלי ויוצרים מפגש של טעמים, טקסטורות ותרבויות".
בתפריט החדש של טיבי תמצאו מנות כמו טרין צרפתי קלאסי ועשיר שכולל גם חומוס ותבלינים ערביים; קרפצ'יו עם שמן חרדל עז טעמים ואגס מקורמל; ארטישוקים עם אספרגוס, שמן כמהין ופרמזן; טרטר סלמון בקרמל סוכר דקלים וסויה; נקניקיות עגל בעבודת יד שמלוות את טיבי עוד מטיביס ומוגשות על פירה, עם כרוב וחרדל; המבורגר מצוין שמוגש עם צ'יפס; וריזוטו עם קלמרי טרי ופרנו.
עוד באוכל טוב:
בימים אלה פעילה המסעדה בשעות הבוקר לאורחי המלון ולקהל הרחב, וגם בשעות הצהריים לארוחות עסקיות במחירים שבדרך כלל לא עולים על 90 שקלים לארוחה. בתחילת אוגוסט תיפתח קלאש גם לארוחות ערב עם תפריט רחב יותר, שיכלול גם מגוון מנות רואו-פוד כמו טרטר, סביצ'ה, סשימי וקרפצ'יו, ושילובים מעניינים כמו טרטר טונה עם טעמים יפניים או קובנייה מהמטבח הערבי - שיקרצו לקהל הבליינים הצעיר שלא מחפש ארוחה כבדה מלאה.
Clash, מנחם בגין 48 תל אביב. 03-5023223. ראשון עד שבת, 6:30-10:30 ו-12:00-17:00. לא כשר