הקורונה אולי הוציאה רבים מאיתנו לחופשה כפויה וכמעט חיסלה לחלוטין בילויים קטנים והכרחיים כמו לצאת לכוס קפה עם מאפה או עוגה טובה, אבל היא בהחלט לא חיבלה בחשק למתוק. בתוך תקופה המגבילה הזאת, קונדיטורים ואופים רבים מצאו השראה ופתחו עסקי קינוחים מקוריים דווקא עכשיו, והנה כמה ששמנו עליהם עין:
עוגות מיוחדות של מורן גיל
בקונדיטוריה הביתית שלו, מורן גיל מייצר עוגות יפיפיות ומרשימות, אבל מעבר למראה הנהדר, גיל על עלה אחד ההיבטים המבאסים ביותר של התקופה ומצא לו פתרון: הרי אם בעבר היינו יכולים לחלוק עוגה עם כל בני המשפחה או ואפילו לנסות מספר עוגות (תלוי כמה אנשים חוגגים יחד), כעת זה בלתי אפשרי. לכן, גיל מספק עוגות מחולקות, שלמעשה מאפשרות למזמינים לנסות כמה טעמים שונים של עוגות, והכל במגש אחד (וכן, זה גם מצטלם מדהים). בין העוגות שהוא מציע אפשר למצוא פאי לימון ובזיליקום, פאי קרם פטיסייר ותותים, עוגת גבינה ושוקולד לבן, עוגת ומס שוקולד, נוגט ותותים, פאי פיסטוק עם דובדבני אמרנה וקרם פיסטוק תותים ועוגת פאדג׳ שוקולד עם קרמו שוקולד מריר, גנאש שוקולד פטל ושברי שוקולד מריר (טווח המחירים לעוגות המשפחתיות נע בין 180-280 שקלים). כמו כן, ניתן להזמין גם עוגיות. את העוגות והמתוקים ניתן לאסוף באיסוף עצמו או לשלוח גט דליברי.
להזמנות: 053-3346034
קרם ברולה של עומר לוי
עם תחילת תקופה הקורונה החליט עומר לוי, תאורן במקצועו וסטודנט להנדסת בניין, להמציא את עצמו מחדש ולהגשים את החלום שלו: פתיחת עסק שמבוסס כל כולו על הקינוח הפופולרי - קרם ברולה. את קרם הברולה שלו, שנקרא נונו ברולה, שולח עומר לאזור ראשון לציון, בת ים, חולון ותל אביב, והוא מגיע בשני טעמים בלבד: קרם ברולה פיסטוק וקרם ברולה חמאת וניל קלאסי. על שניהם ניתן לבחור להוסיף בננה מקורמלת, פיסטוק מלוח ורוטב פירות יער. המשלוחים מתבצעים בימים ראשון-חמישי בשעות 13:00-00:00. המחיר למנה: 25 שקלים.
להזמנות: 054-2299004
הקרואסונים של עופר בן נתן
הקונדיטור עופר בן נתן, שעבד תקופה ארוכה במסעדת ניטן תאי האסייתית, פתח במהלך תקופת הקורונה פופ אפ של קרואסונים במשלוחים הביתה. כשאתם מדמיינים קרואסון שגרתי זה עלול אולי להישמע קצת משעמם, אבל הקרואסונים של בן נתן הם סיפור אחר לגמרי. בין האפשרויות המרהיבות ניתן להזמין אצלו אופציות כמו קרואסון במילוי קרם פטל ומי וורדים; קרואסון במילוי קרמל מלוח וציפוי שוקולד בלונדי; קרואסון שוקולד ופררו רושה; קרואסון במילוי קרם וציפוי קורנפלקס. הקרואסונים מוזמנים במהירות, ככה שצריך להתחרות עליהם מדי יום, כשמחיר קרואסון הוא 22 שקלים ליחידה והוא גדול יחסית (מינימום המשלוח הוא 2 יחידות ועלותו בערך עשרה שקלים, תלוי באזור מגוריכם). כרגע המשלוחים פועלים רק לאזור תל אביב ולגבעתיים כשהם מתבצעים מדי יום ראשון-שישי, ומגיעים בשעות הצהריים.
להזמנות: 051-5495015
הקינוחים של עידן קושניר ודניאל לביא
בכל יום שישי מפעילים עידן קושניר ובן זוגו דניאל לביא (בימים כתיקונים קונדיטורים ברביבה וסיליה) פופ אפ קינוחי ויטרינה, עוגות וחלות ענק. המשלוחים של השניים מתבצעים לאזור תל אביב וכל השרון. בין היתר הם מציעים קינוחים זוגיים כמו טארטלט לימון ונענע עם בצק שקדים פריך (35 שקלים), טארטלט שוקולד, אגוזי לוז וקרמל מלוח (38 שקלים) וקינוח פטל ושקדים עם ביסקוויט פקאן וקומפוט פטל עם גנאש שוקולד לבן מקורמל (35-38 שקלים לקינוח). עוד אפשרויות: עוגות בחושות כמו אגסים ביין או שוקולד עם גנאש שוקולד מריר (45 שקלים), חלת מרציפן והדרים בציפוי שקדים קלויים (40 שקלים) או חלת שוקולד במילוי שוקולד חלב ומריר (40 שקלים).
להזמנות: 0547230442
העוגיות של מור גבריאל
מור גבריאל היה גם הוא לפני הקורונה בתחום עיסוק אחר לגמרי. עם זאת, הוא ניצל את התקופה ואת החל"ת כדי לנסות ולהצליח בתחום האפייה וכעת הוא הקים מהמטבח הביתי שלו מיזם עוגיות בשם just Bake TLV. מדובר בכדורי בצק עוגיות קפואים שמגיעים לבית הלקוח לאפייה סופית. העוגיות הן מהסוג הגדול במיוחד והן כוללות טעמים כמו חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס ונטיפי ריסס, אוריאו עם מלח גס ושוקולד לבן, שוקולד תות עם שוקולד לבן וספרינקלס ועוגיית סמור'ס עם מיני מרשמלו, גרהם קרקר עבודת יד, שוקולד צ'יפס וקרמל. המחירים למארז עוגיות במגוון טעמים נעים בין 50-110 שקלים, תלוי בגודל המארז. המשלוחים מגיעים לכל אזור המרכז.
להזמנות: 054-6261205