יש כל כך הרבה פיצות טובות בארץ: ניו יורקיות, נפוליטניות עם רינג פלאפי מנומר, פיצה שקונים במשקל וגם סתם פיצות נטולות הגדרה אבל מעולות לא פחות. מצבנו מעולם לא היה טוב יותר בגזרת המאכל הכנראה הכי פופולרי בעולם. לכבוד יום הפיצה הבין לאומי הכנו רשימה של פיצות מצוינות שאתם כנראה עדיין לא מכירים:
JAJA
המסעדה האיטלקית בלב ראשון לציון תפסה ספוט מרכזי מאוד ותמצאו בה תפריט איטלקי-ישראלי די סטנדרטי של פסטות פיצות וארנצ'יני, אבל שום דבר לא מכין אתכם לפיצות שאופה גלעד סלומון מבצק מושלם מבחינת שילוב בין רכות, קראנצ'יות ואווריריות. כולן מצוינות בצורה יוצאת דופן, אבל ההפתעה הגדולה היא ללא ספק פיצה בוראטה. יש הרבה מקומות שמגישים פיצה עם כדור בוראטה, אבל גלעד עושה את זה אחרת מכולם. הוא מפרק את הבוראטה לקרעים ומוסיף מעליהם גם פיסטוקים, עגבניות מיובשות ורוטב פסטו שהופכים את הפיצה הזאת לחלום. מחיר הפיצה: 66 שקלים.
רוטשילד 86, ראשון לציון. טלפון: 077-9386330
פארינו
אם אתם אוהבים פיצה נפוליטנית אתם בוודאי מכירים את הפיצרייה הקטנה והמיוחדת של יאן הרוש,מי שהביא את הטרנד האיטלקי לאשדוד. מה שאתם אולי עדיין לא יודעים זה שחוץ מהפיצות הקלאסיות יש בתפריט 2 פיצות מיוחדות מאוד שמומלץ לטעום אם אתם מחפשים טעמים מפתיעים. מדובר בפיצת קרצ׳ופי מיוחדת עם ארטישוק א-לה רומנו וסלסת ירוקים מכוסברה, בצל ירוק ושום, שהופכת אותה לאחת הפיצות הנדירות. יש גם פיצה עם גבינת סטרצ'טלה שהבסיס שלה הוא פסטו מרוקט. מחיר הפיצות המיוחד האלה: 64-70 שקלים.
האשל 9, אשדוד. טלפון: 08-6176648
סנטה קתרינה
את מסעדת סנטה קתרינה התל אביבית של תומר אגאי לא באמת צריך להציג, אבל האם ידעתם שבטאבון האימתני שלה נאפות 3 פיצות מיוחדות מאוד? הן לא נפוליטניות, אלא דווקא בסגנון של צפון איטליה ועשויות מבצק אלסטי שמפאר את המושג פחמימה. מומלצת במיוחד: הגרסה שתומר מכנה נבלוסית - פיצה שאת הבצק שלה פותחים ידנית. את שילוב התוספות על הבצק הזה אפשר לפגוש במגוון צורות במאפיות הערביות: סאבנה – תרד בר, גבינת המאירי שמזכירה ג'יבנה ערבית, לאבנה, צ'ילי חריף, עלי זעתר וצ'ילי. אגאי גם מוסיף חלמון ביצה וכשהפיצה יוצאת מהתנור הוא גם מגרד מעליה אבן יוגורט. פיצה ביאנקה ערבית למופת עם בצק איטלקי מופתי לא פחות. מחיר הפיצה: 72 שקלים.
הר סיני 2, תל אביב. טלפון: 058-7820292
ג'וניור
ג'וניור של קבוצת טלביה התחילה בתור פיצרייה ניו יורקית ועם הזמן הפכה לדיינר מגניב ולא כשר, שעדיין מוגשות בו אותן פיצות מעולות. מדובר בפיצה בסגנון ניו יורקי - גדולה יותר, דקה יותר וקריספית יותר. הגרסה הכי מיוחדת ויוצאת דופן היא פיצת באטר צ'יקן עם ניחוח הודי, חריפות מדליקה, מלא כוסברה, פיקורינו ולימון שיוצרים אפקט מטורף בפה. מחיר הפיצה 76 שקלים ואם בא לכם פיצה לא פחות מדליקה, אבל קצת פחות הודית, נסו כאן פיצה עם קרם בטטה, שינקן, פקאן מסוכר וצ'ילי חריף (74 שקלים).
הרב חיים ברלין 1 ירושלים, 02-5408480
קפה מרטיני
קפה מרטיני הוא בר בראסרי תל אביבי שתפס בקיץ האחרון ספוט מרכזי בעיר כדי להביא ווייב צרפתי-איטלקי. על המטבח, שעבר לאחרונה מהפך, מפקד כיום שף דניאל נאגווין שמגיש פיצה מופלאה שעשויה מבצק שמגיע מ"אפוי" - בית המאפה של השף רז רהב. הפיצה הזאת היא בעצם פיצטה, פיצה קטנה שמספיקה לזוג, והבצק שלה פלאפי בטירוף בקצוות, משוח בעדינות בשמן זית. מתוך שלוש האופציות בתפריט, המקורית והמיוחדת ביותר היא פיצה זוקיני עם רצועות דקות של זוקיני צהוב, פרמז', רוטב לבן, מוצרלה מגורדת, ארוגולה מתובלת בלימון ושמן זית וגבינת בושה שמוסיפה לכל ביס טעם עמוק. מחיר הפיצה: 62 שקלים.
דיזנגוף 130, תל אביב. טלפון: 077-9386465
פולצי'נלה
בלב שכונת מגורים בקדימה צורן, בחצר הפרטית של בני הזוג אפרת וערן, מכינים פיצה נפוליטנית ביי דה בוק. היא עשויה מבצק מושלם ונאפית בטאבון עצים אימתני. התפריט מציע מבחר פיצות קלאסיות ומדי יום מתווספת גם פיצת ספיישל אחת, עליה מכריזים בגאווה ברשתות החברתיות של העסק בשעה 17:00 בדיוק. מחיר פיצת ספיישל הוא 69 שקלים ואין לדעת מה יהיה הספיישל עד לרגע ההכרזה. זאת יכולה להיות פיצה על בסיס קרם צ'דר פרמזן עם פרחי ברוקולי ושרי צלויות, מוצרלה, פרמזן ובזיליקום ועליה זילוף שמנת חמוצה; פיצה עם קרם עגבניות שרי, קרעי בטטה צלויה בטאבון, מוצרלה ופרמזן ועליה שמנת חמוצה, שרי טריות ובצל ירוק; או פיצת פולנטה עם פולנטה מתירס טרי, קוביות חציל מטוגן ותרד מוקפץ עם מוצרלה ופרמזן
מורדי הגטאות 8, קדימה צורן. טלפון: 053-4845597
זאת
הפיצרייה הניו יורקית הראשונה באשדוד והאחות הצעירה של המבורגריית "זה". שף אורי אלמליח מכין כאן פיצות מדהימות עם טופינגס שונים ולכל פיצה יש רוטב מיוחד שמוסיפים מעל. השוס שאתם כנראה לא מכירים כאן הוא מגש טעימות ענק שבו יש סלייס מכל אחת מהפיצות שיש בתפריט, כולל הספיישל שמשתנה מדי יום. המגש הזה עולה 129 שקלים והוא יסב לכם עונג רב גם אם תיקחו אותו בטייק אווי הביתה, כי הבצק של "זאת" מושלם לחימום חוזר. המגש הזה יכיל סלייס סוס און טופ עם גאודה, מוצרלה, פרמזן, בזיליקום ורוטב עגבניות ״רוסו״ מעל; סלייס אינפקטד מאשרום עם קרם שמנת כמהין, פורטבלו, שמפיניון, שמן כמהין ועירית; סלייס פפרוני עגל; סלייס עם בייקון טלה, צ׳דר אנגלי; וסלייס גרין דיי עם קרם שמנת פסטו, מטבעות גבינת עיזים, עירית ודבש חריף.
מפקורה 1, אשדוד
PPP
זאת הפיצה החדשה ביותר ברשימה שלנו. היא נפתחה לפני כחודשיים צמוד לכניסה למועדון כולי עלמא. מדובר בפיצה מבצק שעובר תהליך התפחה מיוחד שהופך אותה לפיצה נפוליטנית בגרסת אוכל רחוב, וזה חידוש מרענן למדי כי אפשר לאכול סלייס ממנה גם תוך כדי הליכה. הפיצה הכי מעניינת שטעמנו כאן מגיעה עם גורגונזולה של משק יעקבס, כרובית ועירית. היא עשויה מבצק מחמצת דקיק וקראנצ'י שמבוסס על מחמצת איטלקית ותיקה שעשתה עלייה עם הפיציולו יוגניו ויסנטין שהגיע לארץ בזמן המלחמה לשם ייעוץ והקמה של המקום. מחיר הסלייס 20 שקלים ומחיר מגש 80 שקלים.
מקווה ישראל 10, תל אביב