באזור עמק יזרעאל החקלאי ועתיר עגלות הקפה, שיש המכנים "הצפון הקרוב", מתקיימת סצנה קולינרית שלווה ויציבה - בלי דרמות, בלי סגירות מתוקשרות וגם בלי יותר מדי חדשות ופתיחות. זהו ביתן של מסעדת הבשר המיתולוגית לימוזין, של התאילנדית האהובה צ'אנג בה, של ללה ושל מסעדת השף הכפרית המעולה בלה. כאן פועלות גם נדב קינוחים, אווה ובתיה ותמרלין, שהופכות את האזור ליעד קולינרי משמעותי. עכשיו מצטרפת לרשימה המכובדת הזו מרקטינו - מסעדה חדשה שנפתחה לפני שבוע, ממש צמוד ללימוזין, בבניין חדש ומרשים שצופה לשדות הירוקים של העמק.

בדרך לכניסה עוברים ליד קיר זכוכית שמצידו השני המטבח הענקי של המסעדה. במרכז החלל יש בר גדול, ויש גם מרפסת שצופה לשדות ולשקיעה. באזור אחד של המסעדה יש מקומות ישיבה גבוהים מול הנוף, באזור השני רחבה גדולה עם חביות יין בתור שולחנות. בקיצור, בואו תראו איך עושים את זה בפריפריה, לא תצטערו.

מרקטינו. החלק החיצוני (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מרקטינו. החלק החיצוני | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

ומה בגזרת האוכל? במבט ראשון הקונספט קצת מוזר, אבל ברגע שמתחברים לאווירה הקלילה - הכל מסתדר. אנשי מרקטינו החליטו לשלב במסעדה החדשה את כל הטרנדים של השנים האחרונות, כי בכל זאת, לא בכל יום נפתחת באזור עמק יזרעאל מסעדה חדשה. יש פה מנות מהמטבח האיטלקי, שימוש בשם קוד "מסעדת שוק שמחה וצבעונית" וגם דיבור על עונתיות, טריות וחומרי גלם מקומיים מהאזור. לזה תוסיפו גם צלחות קטנות-בינוניות ותפריט שמחולק לקטגוריות: ירקות, דגים, בשר, פסטות, גבינות ופיצטות (פיצות אישיות קטנות). נסכם זאת בפשטות: המסעדה הזו פונה לכולם ועונה על כל החשקים שיכולים להיות לאנשי העמק. אולי גם אתם תרצו לעצור בה כשתצפינו.

טעמנו כאן לחם פוקצ'ה של מקצוענים, שהיה רך ופלאפי ובו זמנית קריספי והריח כמו חטא פחמימתי אולטימטיבי; הייתה גם מנת בוראטה, שאומנם לא ציפינו ממנה לגדולות אבל התגלתה כחידוש מרענן בזכות הגבינה שמיוצרת במחלבת געש הפחות מוכרת והבסיס של ריבת השרי (56 שקלים). טעמנו גם מנת ויטלו טונטו שרק אמיצים מעיזים להגיש בארץ, כי היא מורכבת מבשר רוסטביף ורוטב איולי שבבסיסו טונה (56 שקלים), וגם סופלי פולנטה - אצבעות רכות של פולנטה ומוצרלה בציפוי קריספי שמונחות על פטריות קצוצות מוקפצות (48 שקלים).

מרקטינו. ויטלו טונטו (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מרקטינו. ויטלו טונטו | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
פיצטה. מרקטינו (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
פיצטה. מרקטינו | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

עוד בתפריט: רביולי ממולאים בשרימפס, ריקוטה, שומר, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, הדרים, פסטו פיסטוק, כוסברה וצנובר קלוי (57 שקלים); ארטישוק יהודה בגרסה מקורית - מקומח ומטוגן, עם איולי זעפרן ובצל ירוק (44 שקלים); וברוסקטה מאותו לחם פוקצ'ה נהדר עם טרטר דג, קרם ריקוטה-לימון-טרגון, רצועות קישוא צלוי, פלפל שאטה וצ'ילי אדום (58 שקלים). 

בגזרת הפיצטות טעמנו גרסה אמיצה שמשלבת בין גבינת מסקרפונה, שערות חלבה, ריבת חלפיניו, צנובר קלוי וקרמל מלוח (44 שקלים) וגרסה קצת יותר מעודנת עם ריקוטה לימונית, מוצרלה, גרמולטה ופקורינו רומנו (40 שקלים). הבצק בשתיהן לא היה מבייש כל מסעדה איטלקית.

מאחורי המיזם פורץ דרך עומדים המסעדנים ניב קריספין ואייל יונאי, שהוא גם השף של המסעדה. בבעלותם גם שני סניפים של מסעדות BBB בקריון ובקריית חיים, ולאייל יש גם קייטרינג בשם creation. בהמשך, הם מבטיחים, ייערכו במסעדה גם ערבים בסגנון טברנה יוונית אבל בגרסה איטלקית, עם מפיות באוויר וכפיים.

בשורה התחתונה, למרות אי דקויות באוכל וקונספט טיפה מפוזר –מדובר בחוויית בילוי נעימה ולא יקרה, ואם לשפוט לפי התפוסה המלאה שראינו, כנראה שזה בדיוק מה שהיה חסר לאנשי העמק.

מרקטינו. יש גם ניוקי (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מרקטינו. יש גם ניוקי | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

שעות פעילות: ראשון-חמישי ושבת 12:00-24:00, שישי 10:00-24:00 (בתקופת ההרצה שעות הפעילות הן ראשון-שבת 18:00-24:00).

מרקטינו. בנין שטרן, חורש אלונים 5, רמת ישי. טלפון: 073-2377004