מסעדה צמחונית חדשה לקבוצת מחניודה, ירושלים
בשורות מסקרנות לקהל הצמחוני והטבעוני בירושלים והסביבה: השפים אסף גרניט ואורי נבון פתחו מסעדת חדשה בשם צמח, ובאופן הולם לשם שלה, מוגש בה אוכל צמחוני וטבעוני על ידי אחד השפים המובילים באימפריית המסעדות הבינלאומית מבית מחניודה: אסף סרי. המקום פתוח כרגע בימות השבוע בלבד רק בשעות הערב ובהמשך ירחיב את שעות פעילותו. התפריט כולל אופציות כמו סיגר חובזה, סטייק כרובית עם קרם כרובית וסלסת פלפלים, לזניית שורשים וגבינות, פרנה שמוגשת עם ממרחים כמו טחינה ירוקה, קולרבי צרוב עם גבינת צאן, קובה עם לפת, טארט סלקים ומוס גבינה, וכמובן מנת הדגל של מסעדת האם מחניודה שצמחונית מאז ומתמיד - פולנטת הפטריות המפורסמת.
צמח. דקל 1, ירושלים. 02-5333444
פופ אפ פחזניות ברביבה וסיליה, תל אביב
הסדנה של רביבה וסיליה עורכת ביום שישי הבא פופ אפ פחזניות. יוצעו כאן מבחר פחזניות כמו פחזית קלאסית עם פטיסייר וניל (5 שקלים), פחזנית במילוי קרמו שוקולד ושוקולד מריר (7 שקלים), פחזנית עם גנאש פיסטוק, וקרנץ פרלינה (7 שקלים) ופחזנית מוסלין קרמל עם ציפוי קרמל פציח (7 שקלים).
רביבה וסיליה WORK.SHOP. הזרם 10, תל אביב. קומה שנייה (הכניסה מרחוב הפלך). 03-5610272
שבוע המסעדות בבאר שבע, באר שבע
מקבץ מסעדות בבאר שבע עורכות בתאריכים 16-20.2 אירוע בו מבחר מנות יימכרו במחיר של 30 שקלים. בין מי שלוקח חלק באירועים: שגב משה, Kampai, GOOMBA, המקסיקני, לנדוור, פאב 55 ועוד מקומות במתחם ישפרו סנטר. בין המנות שיוגשו: חזה עוף עם כבדי עוף בטריאקי וסלט נבטים אסייתי בשגב משה, המבורגר בבר 55, וארוחת בוקר ליחיד בקפה לנדוור.
שפים מתארחים בבאר שבע
בתאריכים 24-25 בפברואר יתארחו כוכבי משחקי השף אליעד דנון, דניאל גולן, עידו פיינבורג ורנן בלומנרייך קומטה במסעדות כפרה, קפאסה, הספרייה וקמפאי בבאר שבע. בין המנות שיציעו השפים במסעדות כספיישלים: סלט ראשי קלמרי מטוגנים עם עגבניות שרי, רכז רימונים, בצל ירוק ואורגולה; טרטר בקר על חלה צרובה בחמאה חומה, טירשי דלעת, וטחינת הר ברכה; סינייה של לחי עגל בבישול ארוך עם תבשיל ארטישוק ירושלמי ומנגולד; ופיתה עם אסאדו מבושל ומפורק עם טחינת עמבה, סלסה של עגבניות וכוסברה.
כפרה - טאפאס בר. סמילנסקי 25, באר שבע.08-6654854. קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122. הספריה. נפחא 25, באר שבע. 08-6655120. קמפאי. חיל ההנדסה1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655999
נקניקיות טבעוניות בביירן מרקט
הרשת מציעה נקניקיות טבעוניות חדשות ביניהן דר גוציר - נקניקייה ארוכה עם תיבול פיקנטי; גוצירשאפט - עם קרם אבוקדו, עגבנייה טריה ופטריות מטוגנות; באוור - נקניקייה עם טעמים מעושנים; ואקרבאוור - חסה, בצל מקורמל ואיולי לימון קונפי.
פסטיבל הבננות, עמק הירדן
בתאריכים 12-13 בפברואר יתקיים פסטיבל הבננות בעמק הירדן. בין האירועים יתקיים שוק אוכל ותיערך תחרות עוגת בננות.
ארז קומרובסקי מגיע לבשל ביקב דלתון, הגליל
ביום חמישי 20.2 תתקיים ארוחה מיוחדת לציון 25 שנים ליקב דלתון. האירוע יחל ב-19:30 בניצוחו של שף ארז קומרובסקי, שיגיש פה מנות כמו סלט תרד טורקי ותותים עם ויניגרט תותים ושמפנייה וחסה ליטל ג'ים צרובה; קובנייה דג ים במכתש ועלי עם סלט פומלות ורודות; ושורט ריב בציר בקר, פטריות יער ועלי בזיליקום. יש להזמין מראש מקומות לאירוע שמחירו 250 שקלים לאדם, כולל יינות והארוחה.
לפרטים: 04-9527107
תפריט חדש לרשת קפה גרג
הרשת מציעה תפריט חדש לשנה הקרובה עם מנות כמו ארנצ'יני, קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד, פולנטה ופטריות וחלת שום. כמו כן יציעו כאן מנות חדשות בתפריט הילדים כמו אצבעות דגים ופתיתים ובייגל פיצה.
עסקיות חדשות בסושי זושי, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחות עסקיות חדשות שיוצעו בימות השבוע בשעות 12:00-17:00. מחירי העסקיות ינועו בין 65-95 שקלים וכוללות מנה ראשונה של מרק מיסו או ניגירי לפתיחה. בין האופציות לעיקרית: פוטומאקי צמחוני – 6 יחידות סושי עם מלפפון, קנפיו, אבוקדו, טמאגו ושיטאקי; מיסו שירו - מרק מיסו עם סויה, קוביות טופו ואצות וואקמה; טום קאי - מרק לימון וקוקוס תאילנדי עם שמנת, פטריות, כוסברה, ועוף או שרימפס.
סושי זושי. הרצל 2, תל אביב. 03-7761555