המסע אחרי המנות המומלצות ברחבי הארץ הביא אותנו לטעום את אחת הפיצות המדוברות ביותר בישראל, שבמקרה מכין אחד השפים המוכרים ביותר בארץ, הלא היא הפיצה של אייל שני שמוגשת במתחם התדר בתל אביב.
אם עומדים מחוץ למתחם הזה ולא יודעים שהוא קיים, אפשר לחשוב שאין כאן כלום חוץ משוק לוינסקי ההומה או דרך יפו הסואנת, אבל מהרגע שנכנסים מגלים את אחד ממתחמי הבילוי הכי לוהטים בתל אביב. חלל ענקי שכל כולו מוסיקה, אלכוהול והאוכל של אייל שני.
את הפיצה הענקית של התדר פיתח שני במשך חצי שנה, במהלכה הוא זרק לפח אינספור פיצות שלא יצאו מספיק טובות. הפיצה שמכינים כאן היא סוג של פיצה נפוליטנה דקה והסוד שלה נעוץ בכך שהבצק תופח לא פחות מ-72 שעות. הטיפול בו עדין במיוחד (את הבצק הזה אף אחד לא מרדד חלילה אלא פותחים אותו רק בידיים), והגבינה מיוצרת לפי מתכון ייחודי בשביל הפיצרייה הזאת.
שני הרי לא מסתפק בהכנת קלאסיקה איטלקית ורוצה להכניס גם נגיעות של ישראליות כדי להפוך את המנה לשלו, כמו עם כל דבר שהוא חתום עליו וכך לפיצה של התדר יש גם טאץ' ישראלי במיוחד של זעתר, ממרח סחוג חרפרף וירקות בצד.
ומה לגבי מבחן הטעם? שני טוען שמדובר בפיצה הכי טעימה בעולם. אנחנו אומרים שהיא לכל הפחות אחת הטעימות בארץ. זאת פיצה טעימה בטירוף, מושחתת ואפילו משתלמת (סלייס פיצה ענקי עולה כאן 19 שקלים וזה ככל הנראה האוכל הזול ביותר שאפשר לאכול שחתום עליו אייל שני).
התדר. דרך יפו 9, בית רומנו, תל אביב. 03-571-9622. לא כשר