סניף כשר למסעדת פריים (FRAME), תל אביב
רשת הסושי שף, שחוגגת 20 ממש בימים אלה, פותחת לראשונה סניף כשר (רבנות תל אביב), שיכלול גם תפריט טבעוני וללא גלוטן מגוון. הכוונה היא לסניף המסגר בתל אביב, שקיבל עכשיו תעודת כשרות רשמית. בין המנות בתפריט: פוקי טונה - סשימי דג טונה טרי, בצל ירוק, טוביקו כתום, טוגרשי, מלפפון, אבוקדו, שבבי סלמון סקין ושומשום ברוטב טריאקי, ספייסי מיונז וסויה מתובלת; סביצ'ה רול - סלמון, אבוקדו ועירית עם סביצ'ה של סלמון, בס וטונה אדומה; ובאן בס בטמפורה - באן במילוי דג בס בטמפורה יפנית עם רוטב איולי וחסה.
את חגיגות ה-20 מציינים ברשת עם מגוון מגשי סושי ומנות ייחודיות.
ג'אמיל סנדוויץ' עכואי - מקום חדש לבעלי אל מרסא
חמודי ברגוט, הבעלים של מסעדת אל מרסא, פתח בצמוד למסעדה את ג'אמיל - מזללה שנקראת על שם אביו אוהב השווארמה ופועלת בכל יום מ-12:00 ועד חצות. מנת הדגל היא שווארמת עגל בחלה או בלאפה, ולצידה תמצאו גם שניצל בלחמניית חלה טרייה; שניצל דג לברק בחלה; וסמאש קבב – פיתה שמנמנה ממולאת בשר טחון עם גמבה צלויה, פלפל חריף, עגבניות שרופות, חמוצים ובצל. מחיר המנות: 34-54 שקלים.
בסלטים תמצאו את כל הקלאסיקות, ועוד קצת: בצל בסומאק, חצילים מטוגנים, סלט ערבי פיקנטי קצוץ דק דק, חמוצים, כבושים, פלפל חריף, קרם חציל, מטבוחה חציל קלוי עם כמון ובהרט וטחינה במילוי חוזר.
ג'אמיל. תלמי, עכו
THE X BY CRISPY - רשת המבורגרים חדשה בדליית אל כרמל ובאקה אל גרבייה
שף בכר כבהא, הבעלים של הדיינר Crispy B&C בכפר ברטעה בוואדי ערה, ממשיך להביא לציבור הערבי את בשורת הדיינר האמריקאי עם רשת המבורגרים חדשה. THE X BY CRISPY נקראת על שם מנת הדגל במקום, "The X" - המבורגר מ־100 אחוז בקר טרי, עם אנטרקוט, שמנת פטריות, ריבת שרי, גבינת צ‘דר ואיולי חרדל (58-65 שקלים).
בין המנות הנוספות בתפריט: כנאפה בורגר – המבורגר עם כנאפה מוצרלה, ריבת שרי, איולי חרדל, חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ (48 שקלים); טוקיו בורגר – המבורגר 150 גרם עם גבינת גאודה, פטריות מטוגנות, בצל מטוגן, נבטים סינים, צ'ילי טריאקי, שומשום איולי וחרדל (42); ודאון טאון בורגר – המבורגר 150 גרם עם חזה אווז, גבינת גאודה, צ'ימצ'ורי ואיולי חרדל (45).
הסניף הראשון נפתח בינואר השנה בכפר קרע, ועד סוף השנה עתידים להיפתח שני הסניפים הנוספים, בדליית אל כרמל ובבאקה אל גרבייה.
סניפים חדשים לרשת קפטן
סניף גבעתיים של הרשת, שמונה 12 סניפים ברחבי הארץ, ייפתח אחרי תקופה ארוכה של שיפוצים, במתחם הבורסה ברמת גן ייפתח סניף חדש שיבצע גם משלוחים לתל אביב, ובמהלך הקיץ ייפתח סניף גם במכללה למנהל בראשון לציון.
ההמבורגר של הקפטן הוא בסגנון המוכר כ"סמאש" או "שפכטל", והתפריט במקום כולל גם מנות טבעוניות, סלט קריספי גדול, המבורגר בתוך עלה של חסה ומנה חדשה של נקניקייה - נקניקיית עוף 125 גרם עם קטשופ וחרדל, שאפשר להוסיף לה תוספות כמו גוואקמולי, בצל מטוגן, פלפל חלפיניו (32 שקלים לא כולל תוספות, 56 שקלים כחלק מארוחה).
שולץ פוד האוס משיקים את מסעדת גריל האוס ואת מעדניית Deli Ray המחודשת ברעננה
מעדניית דלי ריי ברעננה מתחדשת בתפריט קיצי ובמחלקה של כלי בית ואירוח. לצידה נפתחה מסעדת גריל האוס, שבה תוכלו לאכול ארוחות צהריים ישראליות קלאסיות כמו המבורגר מנתח קצבים, שניצל קריספי, אסאדו מפורק, דג סלמון אפוי ומגוון רחב של תוספות. מחיר עסקית בישיבה (מנה עיקרית ושתי תוספות) - מ-57 שקלים.
דלי ריי וגריל האוס. רח' השיזף 4 רעננה, בניין WOPA. חניה חופשית. כשר (רבנות רעננה)
וכמובן שאי אפשר לדבר על פתיחות חדשות ומעניינות בלי להזכיר את העוף המטוגן של אהרוני