אילת מתמודדת השנה עם קשיים שאיש לא היה מנחש שיפקדו אותה אי פעם, ובכל זאת, ביקור קצר בעיר גילה לנו כמה מיזמי אוכל חדשים ומעניינים - לטובת כל המתארחים בה, מרצון או שלא מרצון.

מאמו, מסעדת שף שהייתה גאוות העיר, כבר לא איתנו, אבל מצאנו מסעדת סושי כשרה חדשה, שהיא למעשה סניף חדש למסעדה תל אביבית אהובה ומוכרת, בראנץ' מושלם ומנת חומוס חלומית בלובי של מלון בוטיק וגם מסעדה איטלקית שבבוקר מוגשות בה מנות בראנץ' משוגעות ובערב היא הופכת לבר עם אוכל עדכני וקוקטיילים. ואם כבר מדברים על אילת ועל אוכל, אי אפשר שלא להזכיר גם את המהפך שעבר המוסד של העיר – המחבוא של אדי, שאחרי יותר מ-40 שנות פעילות הפך לכשר.

ניני קאי. ברור שסושי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ניני קאי. ברור שסושי | צילום: לין לוי, mako אוכל

האסייתית: ניני קאי

אחת הפתיחות המפתיעות והמדוברות של השנה האחרונה באילת היא ללא ספק מסעדת ניני קאי, מבית ניני האצ'י התל אביבית האהובה. בדומה לאחיותיה בתל אביב גם ניני קאי היא אסייתית כשרה, והיא ממוקמת בתוך שדרת הקניות של ישרוטל. כן כן, מסעדה בתוך קניון שצופה לבריכה של מלון זה לא משהו שראינו עד כה באילת, והאווירה בה מאוד אילתית. היא מעוצבת בצבעים בהירים והיא עדכנית למראה, אבל אם תשבו בה בשעות היום תראו דרך קיר הזכוכית אנשים עם בגדי ים מעמיסים את ילדיהם לעגלות. קחו את זה בחשבון.

התפריט מציע מנות ראשונות כמו נאמס (46 שקלים), באן בקר (36 שקלים), גיוזה עוף (54 שקלים) וטאטאקי טונה אדומה (74 שקלים), ויש גם צ'יראשי (68 שקלים), ספרינג רול (38 שקלים), סלט סשימי (68 שקלים) ומרקים: ראמן אווז, טום קה גאי וקוטייאו (52-68 שקלים). חוץ מכל זה, וממבחר מתבקש של רולים של סושי, יש בתפריט גם שיפודים יפניים, פאד תאי (56 שקלים), קארי קוקוס ודגים צרובים על הפלנצ'ה. בגזרת הסושי יש סקשן נפרד ומיוחד לנשים בהריון עם דגים אפויים או מטוגנים.

ניני קאי. מלון רויאל גארדן, שדרת לה בולוורד, 08-6386698, ראשון-חמישי 13:00-22:00, שבת 20:30-22:30. כשר

ניני קאי. ברקע: בריכת המלון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ניני קאי. ברקע: בריכת המלון | צילום: לין לוי, mako אוכל

ארוחת הבוקר: לובי קפה

במיקום לא מאוד פופולרי ודי רחוק מאזור המלונות שעל הים נמצא מלון שושנה (לשעבר צבר). מדובר במלון בוטיק שעבר לאחרונה שיפוץ, ובלובי שלו פועלת מסעדה מקסימה עם מטבח פתוח, כורסאות קטיפה ואווירה מאוד מיוחדת ושונה ממה שרגילים לפגוש במסעדות המתוירות של אילת. כאן מוגש הבראנץ' הכי שווה בעיר, והאורחים הם ברובם אילתים אז אם אתם רוצים להתרחק קצת מהמולת המלונות והטיילת, זה המקום.

התפריט כולל ארוחת בוקר (75 שקלים ליחיד, 140 לזוג), שמגיעה בקומות וכוללת שלל אלמנטים טעימים: דג מלוח, אבוקדו, גבינת שמנת, טחינה ועריסה, חציל שרוף עם פטה, קפרזה עם אנשובי, ממרחים ולחם, פלוס ביצים לבחירה וסלט נהדר. יש גם מנות בוקר נוספות כמו שקשוקה (55 שקלים), בייגל שומשום עם סלמון מעודן ובצל מוחמץ (39 שקלים) ופרנץ' טוסט מבריוש, הכל מוגש יפה והכל טעים נורא.

עוד בתפריט: חומוס עם סיפור. הבן של בעלי המלון הפעיל חומוסייה פופולרית במרכז בשם מרלן, ואחרי שנסגרה העתיק את המנה לאילת. מדובר במנה מצוינת, קטיפתית וטעימה בטירוף; החומוס מוגש עם סחוג ירוק וסחוג שיפקה טעים ביותר, וגם חמוצים, בצל, עגבנייה וזיתים. התוספות שלמעלה יכולות להיות גרגירים, מסבחה, טחינה או חמושקה. מנה למופת עולה 35 שקלים. גם בגזרת המשקאות תמצאו פה אפשרויות מקוריות, כמו לאטה דובדבן אמרנה, קפה קר מייפל בננה ופראפה – נס קפה יווני מוקצף.

לובי קפה. אלמוגים 16, אילת, ראשון-חמישי 8:00-16:00, 17:00-23:00, שישי-שבת 8:00-16:00. לא כשר

לובי קפה. ארוחת בוקר בקומות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לובי קפה. ארוחת בוקר בקומות | צילום: לין לוי, mako אוכל

המוכשרת: המחבוא של אדי

היא קיימת מאז 1979, עברה שרפות ותהפוכות, ועכשיו היא נמצאת בעידן החדש והכשר שלה שהתחיל ממש מיד אחרי פסח 2024. התפריט הנוכחי ממשיך להציע מרק בצל צרפתי כמיטב המסורת של המסעדה (40 שקלים), וגם פטה כבד קצוץ (49 שקלים). יש גם כבד אווז עם קונפי תאנים (95 שקלים), סיגר בשר ראש (57 שקלים) וסביצ'ה, קרפצ'ו, טרטר וחציל קלוי ששום תפריט לא יהיה שלם בלעדיהם. בעיקריות מצאנו פילה דיז'ון ואנטרקוט שמוגשים עם גראטן תפוח אדמה וסינטה על פולנטה ופטריות. כולם מתומחרים ב-170 שקלים. אם כבד לכם מדי סטייק בחום של אילת, יש גם שלוש מנות פסטה בתפריט, ביניהן פסטה ציידים בציר עמוק (95 שקלים), וגם המבורגר, ניוקי, דג לבן ושניצל עוף.

המחבוא של אדי. המסגר 2, אילת, 08-6371137, ראשון-חמישי 17:30-23:00, מוצ"ש 20:30-24:00. כשר

מלודי. ארנצ'יני (צילום: אורה קריאייטיב, יחסי ציבור)
מלודי. ארנצ'יני | צילום: אורה קריאייטיב, יחסי ציבור

האיטלקית: מלודי

מסעדה איטלקית חלבית כשרה שממוקמת במרכז העיר של האילתים, הרחק מהמלונות. בבוקר היא מתפקדת כספוט המושלם לארוחות בוקר ובראנץ', שמוגשות בשעות 8:00-15:00, ומ-18:00 המקום הופך למסעדה איטלקית ובר קוקטיילים. תפריט הערב מציע ניוקי כמהין (54 שקלים), ארנצ'יני (54 שקלים), רביולי גבינות ופיצות שנאפות בטאבון, וגם דגים, מוצרלה סטיקס (48 שקלים) ופנצנלה מוצרלה (62 שקלים). אם תבואו בבוקר, נסו את "חלמון שיגעון" - לחם בריוש עם חמאת כמהין, ביצת עין נוזלית, גאודה עיזים, פרמזן וריבת בצל, ומעל כל זה עלים וצ'יפס דקיק (54 שקלים) - או מקושקשת ענן עם ריקוטה על בריוש קלוי (54 שקלים).

מלודי. שדרות התמרים 20, אילת, ראשון-חמישי 8:00-15:00, 18:00-23:00, שישי 08:00-15:00, מוצ"ש-23:30. כשר