חורף חם
סניף חדש למסעדת אלורה בתל אביב
המסעדה האיטלקית אלורה פתחה סניף חדש בשדרות בן גוריון בתל אביב. תפריט האוכל במקום החדש דומה לזה של המסעדה בשדרות רוטשילד, עם פיצות אישיות מתנור לבנים שנמצא במרכז המסעדה (56 שקלים), פיצה מרגריטה קלאסית (48 שקלים), סלט סיציליאני (47 שקלים), סלט רועים (54 שקלים) ולזניה עגל (62 שקלים).
אלורה. שדרות בן גוריון 39, תל אביב. 03-5665655.
תפריט חורף בריא ברשת לאביט
רשת בתי הקפה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו: לחמניית ג'בטה מקמח מלא עם סלק צלוי וגבינת עזים, בלסמי מצומם ואגוזים קלויים (35 שקלים), סלט של אורז מלא עם עדשים מונבטות, עגבניות שרי, מלפפוני מיני, צנוניות ובצל סגול עם עלים ירוקים, שמן זית, לימון וטחינת אל עייש (45 שקלים), סלט שווארמה עם אורז אדום מלא, רצועות עוף בסגנון שווארמה צלוית ומתובלות, בצל כבוש ופטרוזיליה (45 שקלים) וסביח הבימה - טחינה אל עייש עם פרוסות חצילים קלויות בתנור, ביצת חופש קשה, בצל סגול, שמן צ'ילי ולימון כבוש (35 שקלים).
תפריט עונתי חדש בהלנה בנמל, קיסריה
השף עמוס שיאון מגיש במסעדת הלנה תפריט חדש ועונתי עם מנות היוצאות מתנור אבן חימר, שביניהן: סלמון נורבגי מעושן בעץ דובדבן על קייל שרוף בגריל וקרם פרש שומר (56 שקלים), מחבת פאי רועים מהטאבון, ראגו של צוואר טלה ופירה ארטישוק ירושלמי עם יוגורט מיובש (88 שקלים), דניס שלם מהגריל עם לב צלוי של חסה ערבית ורוטב יוגורט ושמיר לימוני (110 שקלים), פיצה מהטאבון עם סלאמי, פפרוני, פורטבלו ואורוגולה עם בלסמי (62 שקלים) ושרימפס ואספרגוס ברוטב חמאת לימונים כבושים תוצרת בית (96 שקלים).
הלנה בנמל. נמל קיסריה, קיסריה. 04-6101018.
יום ראשון של שיפודים בסורה מארה, תל אביב
בכל יום ראשון ייערך בבר המסעדה סורה מארה ערב קונספט שבמהלכו יהפוך המקום לשיפודייה של ממש. לצד מבחר סוגי שיפודים יוגשו במקום גם קוקטיילים שמתאימים לאווירה, עראק ביתי ובירות, וכל זה יהיה בליווי מוזיקה בלקנית ים תיכונית.
סורה מארה. סעדיה גאון 24, תל אביב.
ג'ראלד נפתח לפעילות, תל אביב
הפטיסרי השוויצרי שסיפרנו לכם עליו, נפתח סופית לפעילות השבוע. בתפריט תמצאו שלל כריכים מלחם מיוחד שנעשה במקום, מאפי בוקר וקינוחים אישיים ומשפחתיים כדוגמת עוגת פיסטוק ותות (49 שקלים), עוגת שוקולד בחושה (38 שקלים) ועוגת לימון משפחתית (79 שקלים).
ג'ראלד. אבן גבירול 36, תל אביב. 03-5063135.
עוד באוכל טוב:
תפריט חורף חדש למסעדת הפלימרקט, יפו
המסעדה משיקה תפריט חורפי חדש עם מנות כמו ברוסקטת כבדי עוף ואספרסו; שרימפס קוקטייל וקרם תירס; ניוקי פירות ים; קדירת פירות ים; רביולי זנב שור; קלאמרי ממולא; טרטר מוסר ים ומנת אטריות שעועית, פטריות, קרם קוקוס, בצל וקארי צהוב.
פלימרקט. רבי יוחנן 8, יפו. 03-6202262.
שבוע הונגרי בטשרניחובקי 6, תל אביב
בין ה-9 ל-16 בפברואר המסעדה תערוך חגיגה הונגרית עם השף דודי שיק. בתפריט: כבדי עוף בשומן אווז (38 שקלים), מרק דובדבנים קר (38 שקלים), פטריות מטוגנות (38 שקלים), תבשיל לצ'ו עם ביצה או נקניק (38 שקלים), פפריקש עוף עם בצקניות (68 שקלים), גולאש בשר עם בצקניות (88 שקלים) ורקוט קרומפלי - מאפה שכבות של תפוח אדמה, ביצים קשות, סוגי נקניקים ושמנת חמוצה (68 שקלים).
טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729.
קינוחי חורף חמים ברשת וניליה
רשת הגלידריות וניליה מציעה מגוון קינוחים חמים לימי החורף כמו ופל בלגי עם מבחר רטבים לבחירה (24 שקלים לטייק אווי ו-36 שקלים למנה בישיבה עם כדור גלידה וקצפת). כמו כן, מוצעים ברשת מגוון משקאות חמים כמו משקה שוקולד לבן ואגוזי לוז (18 שקלים), משקה אלפחורס (18 שקלים), שוקולטה (18 שקלים) ומשקה שוקולד חלב ומרשמלו (20 שקלים).
עסקיות חורף חדשות בברנז'ה, תל אביב
במסעדה חידשו את תפריט עסקיות החורף ושילבו בו מנות כמו שייטל צרוב על הפלנצ'ה בבאגט ספרדי עם איולי וסלט ביצים (75 שקלים), לינגוויני "אלה רומנה" אורוגולה ופרמג'יאנו (69 שקלים), ניוקי ריקוטה, חמאת מרווה ואספרגוס (64 שקלים), קבב טלה עם ירקות שרופים, על פיתה עבודת יד וטחינה שומרונית (68 שקלים) וריזוטו פונגי, פורצ'יני וכמהין (75 שקלים).
Branja. דוד אלעזר 15, תל אביב. 03-6562626.
יום הולדת למסעדת ממבו, יקנעם
המסעדה החלבית הכשרה חוגגת יום הולדת 13 עם כמה הטבות לסועדים, כמו מנה עיקרית שנייה במחיר 25 שקלים, מנה ראשונה במחיר 13 שקלים וארוחת בוקר זוגית במחיר 84 שקלים. בנוסף, למקום תפריט חדש ובו מנות כמו פלאפל עדשים על טחינה בקרם חציל שחור; קדאיף חציל; פטריות ממולאות בגבינות ופילה סלמון צרוב עם יין לבן, שום ותימין.
ממבו. צומת יקנעם. 04-9938008.
טבעונים ונהנים
חגיגת ט"ו בשבט טבעונית במשק ברזילי
המסעדה עורכת היום (חמישי) ארוחה טבעונית מיוחדת לט"ו בשבט ובה שייק ט"ו בשבט עם דבלים, מנגולד, תרד, סלרי, קשיו (24 שקלים), סלט הפתעות שבט עם כוסמת מונבטת, בטטה צלויה, פקאנים קלויים בתבלינים, סלרי ועלי בייבי (34 שקלים), סלט ים יבשה עם אצות היג’יקי, אצות וואקמה, סליקורניה ושורשים בווינגרט אסיאתי (38 שקלים) ובריאות שבט – אורז עגול מלא עם עלי חורף מאודים (35 שקלים). הארוחה תתקיים ב-5 בפברואר.
משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329.
תפריט טבעוני חדש בפיט קפה, ראשון לציון
המסעדה מציעה תפריט טבעוני חדש ובו קציצות ברוטב אדום; סלט קינואה; שקשוקה טופו; כריך גוואקמולי; סלט טופו ופטריות; מוקפץ טופו; סלט פאטוש וכריך אנטיפסטי.
פיט קפה. ילדי טהרן 5, ראשון לציון. 053-9368891.
דרינק לסופ"ש
שעה שמחה במיוחד בבר היין פורטו, תל אביב
בר היין מציע Happy Hour לשתיינים בין השעות 16:00-19:00 בימות השבוע. במהלך המבצע תוצע כוס יין במחיר 20 שקלים ובקבוק יין פורטוגלי ב-15 אחוזי הנחה. לצד היינות יוצעו גם מבחר מנות נשנוש כמו סלסילת לחם עם זיתים ושמן זית (14 שקלים), זוג ברוסקטות (18 שקלים), צלחת נקניקים (28 שקלים) ועוד.
פורטו. טשרניחובסקי 6, תל אביב. 03-6206610.
שישי של בירה בגינת הבירה הבווארית של פאולנר, תל אביב
גינת הבירה שבמתחם שרונה בתל אביב, עורכת בכל יום שישי בארבעת השבועות הקרובים אירוע בירה מיוחד בו יוגשו נקניקיות ענק ופרעצלים לצד בירה במילוי חוזר מברזי בירה מיוחדים. בין הבירות שיוגשו במקום תוכלו למצוא פאולנר חיטה בהירה ופאולנר מרצן. האירועים יתקיימו בימי שישי בין השעות 11:00-14:00 בכל חודש פברואר (26-27 שקלים לבירה).
גינת פאולנר. אלברט מנדלר 3, מתחם שרונה, תל אביב. 053-7933469.
טעימת יין במשק דלתון, פארק תעשייה דלתון מרום הגליל
המשק יערוך בסוף השבוע של ט"ו בשבט טעימת היכרות עם מרלו רזרב 2012 ועלמה BDX 2012. האירוע יתקיים ב-6 בפברואר (יום שישי, החל מהשעה עשר בבוקר ועד שתיים בצהריים) ובמהלכו ניתן יהיה גם לרכוש גבינות עזים של מחלבת הבוטיק ברקנית וכן מגוון עוגות וקפה. ההשתתפות באירוע ללא תשלום.
יקב דלתון. פארק תעשיה דלתון - מרום הגליל.
>> לכל חדשות האוכל