אם אתם חובבי ממרחי שוקולד, ובעיקר נוטלה, כנראה שמעתם על הסערה הגדולה סביב עוגיות הנוטלה באיטליה. זה כבר כמה חודשים שהנושא המדובר ביותר בכל סופר מקומי הוא מדפי העוגיות המרוקנים כמעט תמידית. ואומנם, השורה המוקדשת לעוגיות הנוטלה נראית בימים אלה כמו אגף קופסאות שימורים בעת הכרזה על מלחמה - ריקה כמעט ב-100 אחוז, לעיתים עם אריזת עוגיות בודדת שהצליחה לחמוק מעין הצרכנים, אבל גם זה לזמן קצר. אם מתמזל מזלו של עובר אורח לקלוט חבילת עוגיות נוטלה שנפלה מאחורי מוצר אחר, הוא מחליק אותה בשקט לעגלה ובקופה מתנהג כאילו זכה בפרס.
עד כמה קשה להשיג עוגיות נוטלה? אנחנו ביקרנו בכמה סופרמרקטים ברחבי רומא ולא מצאנו להן זכר.
אבל בואו נתחיל בהתחלה: בשנה החולפת סיפרנו לכם על ממרח חדש, מבית ברילה, שהושק באיטליה ומתחרה בנוטלה האיקוני. קוראים לו Pan di Stelle ויש הטוענים שהוא איכותי יותר וגם מעט בריא יותר מהנוטלה. הממרח, שקיבלנו בזמנו מאיטליה, התברר כיציאה רצינית שמערערת את מעמדה של נוטלה כענקית ממרחי השוקולד האיטלקית: הוא איכותי, עשיר בטעמי שוקולד עזים ובגדול פשוט מצוין. יש חובבי שוקולד מושבעים שכבר הכריזו עליו כעל הממרח המועדף עליהם (אל תבנו על זה, כי לארץ הוא טרם הגיע).
אותו מאבק בזירת ממרחי השוקולד התגלגל לקרב עקוב מדם כשלפני כחודשיים נוטלה שחררה לאוויר העולם (האיטלקי) את העוגיות החדשות - עוגיות ביסקוויט במילוי קרם נוטלה, שנועדו להתחרות בעוגיות הסנדוויץ' במילוי ממרח אגוזי לוז וקקאו של ברילה שמשווקות באיטליה כבר שנים וזוכות לפופולריות גדולה. ההשקה של נוטלה הייתה כה עוצמתית עד שמיליוני חבילות של העוגיות נחטפו מהמדפים בתוך ימים, וכך נוצר מחסור שבעקבותיו ההיסטריה סביב המוצר, שנמשכת עד היום ברשתות השיווק באיטליה.
ומה עשו בברילה בתגובה? החזירו מלחמה כמובן, והוציאו, ממש לפני חודש, עוגיות ממולאות חדשות, במילוי ממרח ה-Pan di Stelle.
מבולבלים? קחו עוגייה ותקראו הכל שוב. אנחנו בינתיים נספר לכם שבביקור האחרון באיטליה הצלחנו לשים יד על שני סוגי העוגיות החדשות - אלה של נוטלה (שניתן למצוא כיום בארץ במספר מצומצם מאוד של חנויות שעושות ייבוא מקביל, במחיר אסטרונומי שמתקרב ל-50 שקלים לחבילה) ואלה של Pan di Stelle, שנקראות ביסקו קרמה ולצערנו לא עתידות כנראה להגיע לארץ בתקופה הקרובה.
אז מה באמת מוצלח יותר? נתחיל בנראות: שתי העוגיות יפהפיות ומושקעות, בייחוד ביחס לעוגיות תעשייתיות. שתיהן עגולות, העוגייה של נוטלה מעוטרת בלב ועוגיית הביסקו קרמה מעוטרת בכוכב לבן משוקולד, ובשתיהן כמות נדיבה מאוד של מילוי.
מבחינת הטעם ההשוואה קצת קשה, כי למעט העובדה שמדובר בעוגיות במילוי שוקולד, הן מאוד שונות זו מזו. העוגייה של נוטלה בסיסית יותר - עוגיית ביסקוויט במילוי של קרם נוטלה - ואילו עוגיית הביסקו קרמה היא עוגיית שוקולד במילוי שוקולד ועם ציפוי שוקולד, מה שלדעת חלק מהטועמים ברשת מעמיס יותר מדי סוכר וטעמי שוקולד על העוגייה (לדעתנו אין דבר כזה יותר מדי שוקולד).
אנחנו עפנו על שתי העוגיות, אך בייחוד על העוגיות במילוי Pan di Stelle. מדובר בעוגיות שוקולד פריכות במילוי של המון ממרח שוקולד עשיר וציפוי שוקולד מריר וטוב. עוגיות שוקולד מושלמות למי שאוהב שוקולד (ומי לא?). אבל לא נכחיש שגם העוגיות של נוטלה בסך הכל טובות מאוד - המילוי נהדר, העוגייה מתוקה באופן מעודן ופריכה במידה, וכמות המילוי מכובדת מאוד.
בשורה התחתונה שתי העוגיות טובות, אבל אם צריך להכריז על מנצחת אחת, זו תהיה העוגייה שלצערנו לא ניתן להשיג היום לצערנו בארץ - הביסקו קרמה. ובכל מקרה, נקווה שאת שני הסוגים ניתן יהיה לרכוש פה במהרה (ובמחיר סביר), ככה שלא יהיה מדובר בתענוג חד פעמי שמביאים מחו"ל אלא בעוגיות שאפשר לנשנש בכיף וללא טקס ליד הקפה.
רוצים לראות מה חשבנו על העוגיות בלייב? היכנסו לאינסטגרם שלנו.