האהבה הישראלית לבצקים היא לא סוד, להפך, היא רק הולכת וגדלה ומבחינתנו שכל דבר ייכנס לפיתה טרייה, ללחמנייה אוורירית או ללחם טוב. בשנים האחרונות הצטרפו לחגיגת הפחמימות שלנו גם הפיצות והפוקצ'ות, שמשתלטות על כל פינה פנויה בתפריטים של מסעדות בכל רחבי הארץ.
במסעדת פורמנס החיפאית לקחו את האובססיה הישראלית הזאת לקצה עם תפריט חדש, שמוקדש כל כולו לפוקצ'ות שנאפות בטאבון עצים גדול ומוגשות כשעליהן כל תוספת אפשרית: מפוקצ'ה שווארמה ועד פוקצ'ה חריימה.
עד לחודשים האחרונים הגישו בפורמנס (שהחלה את דרכה בכלל כאולם אירועים והפכה בהמשך למסעדה של ממש) את אחד מהבראנצ'ים המדוברים באזור הצפון, בסגנון בופה. על אף ההצלחה, השף במקום, אביעד פורמן, הגיע לתחושת מיצוי והחליט כי הגיעה העת לפוקצ'ות.
אז מה בעצם כולל התפריט? מרבית האוכל מוקדש כאמור לפוקצ'ות, אבל יש גם חלקים קטנים של סלטים ופיצות כמו סלט עם קוביות סלמון אפויות ברוטב טריאקי פסטו על חסה, מלפפון, וצ'יפס תפוחי אדמה ובטטות; פיצה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פיקורינו, אננס וצ'ילי; או פיצת שוק עם בצל סגול, מוצרלה, פיקורינו, בצל ירוק, פלפלים, פטרוזיליה וזיתי קלמטה.
בין הפוקצ'ות כאן תמצאו פוקצ'ה בוראטה עם סלט עגבניות שרי צבעוניות, צנוברים קלויים, בזיליקום, וגבינת בוראטה עם מעט חומץ בלסמי מצומצם; פוקצ'ווארמה - הלא היא פוקצ'ה ועליה רצועות עוף ושומן טלה בתיבול של שווארמה עם בצל, פטרוזיליה ומלפפון חמוץ; פוקצ'יפאצ'ה – פוקצ'ה ועליה קבב רומני עם סלט חצילים וגמבה שנקלו בטאבון, בצל מטוגן, וקרם חצילים שרופים; פוקצ'ה סלופי - בשר בקר מפורק בבישול ארוך מוקפץ עם בצל ברוטב ברביקיו; ופוקצ'ה פיש אנד צ'יפס עם פילה קוד מטוגן, סומק, שומשום, פטרוזיליה ופלחי תפוחי אדמה ובטטה בליוי רוטב שום, לימון ועשבי תיבול.
מחירי המנות נעים סביב 15 שקלים לפוקצ'ה בלי כלום ועד ועד 75 שקלים לפוקצ'ות עם תוספות של בשרים ודגים. ואיך הטעם? אנחנו ניסינו 3 פוקצ'ות שונות: החביבה עלינו ביותר הייתה פוקצ'ת הפולנטה שהייתה עשירה במיוחד ומוגזמת מאוד, כך שמי שמחפש מאכל צנוע, זה לא הכיוון. שפע גבינות שהתערבבו עם פולנטה רכה, גרגירי תירס, פטריות ושמן כמהין. אומנם היה קשה מאוד לאכול בביס אחד את הכל על הפוקצ'ה (מדובר בפוקצ'ות שמחייבות סכין ומזגל בגלל כובד התוספות עליהן), אבל משהצלחנו, נהנינו מאוד.
פוקצ'ה מעט פחות מופרזת הייתה פוקצ'ת הבוראטה, שכללה טעמים איטלקיים קלאסיים ונקיים: הרבה סוגי עגבניות שרי, גבינת בוראטה של משק יעקבס ונגיעות של חומץ בלסמי, על בצק מצוין. טעמנו גם מנה שהוגשה בבצק פוקצ'ה בצורה מעט שונה, בה הבצק דוקק והוגש בצורת צינור עצום במילוי גרסת המקום לסביח: תפוחי אדמה, טחינה, פטרוזיליה, חציל וביצה קשה. מאפה מרשים מאוד בייחוד בגלל גודלו וצורתו, אך עם זאת, התחברנו יותר לטעמים האיטלקיים.
ואם כבר הגעתם לכאן, אנחנו ממליצים לא לוותר על קינוח. אנחנו ניסינו עוגת נמסיס שלכאורה נשמעת בנאלית אך בפועל הייתה נהדרת, עשירה מאוד בשוקולד מריר, עם תותים וטראפלס שוקולד מריר מעל.
פורמנס. איתין יהודה 5, חיפה. 050-2377559