אחרי שדיווחנו לכם כאן על מסעדת אמיליה המצוינת ברחובות, אנחנו שמחים לשוב ולבשר על הבטחה קולינרית שקורמת עור וגידים בעיר, והפעם בפארק המדע. מדובר במסעדה איטלקית, פיאטו שמה ("צלחת" באיטלקית), שמאחוריה שף צעיר במיוחד - יונתן שרביט בן ה-27. רוצים לחזות בו במו עיניכם? מהשבוע הבא זה אפשרי.
"אני אמנם רק בן 27, אבל כבר מגיל 6 חלמתי לפתוח מסעדה", מספר שרביט. "יש לי קצת חששות, ואני יודע שמסעדנות היא מקצוע קשה מאוד, אבל זה נמצא בנשמה שלי". ואמנם, יחסית לגילו הצעיר הספיק שרביט לצבור רזומה מרשים. הוא עבד כשף של מלון הבוטיק אלגרה שבעין כרם, לקח חלק בהקמת המטבח במסעדה היוונית התל אביבית גרקו והספיק גם לעבוד באוסטרליה ובמילאנו, שם בילה כמה שנים מחייו. בפיאטו הוא יהיה האחראי היחיד על המטבח, על אף שאינו הבעלים היחיד של המסעדה.
"אנחנו רוצים להפוך את פיאטו למוסד רחובותי משתלם שאנשים מגיעים אליו לאכול ולשתות טוב", הוא מספר. "אני מאוד מאמין בפריפריה, וחושב שלא כל מסעדה טובה חייבת להיות בתל אביב. בחרתי להתמקם ברחובות כי רוב המסעדות כאן הן רשתות מסחריות, ואנחנו מביאים לסביבה הזאת משהו חדש. יש כאן באמת מחסור במסעדות טובות, וחוץ מאמיליה, שאני מעריך קולינרית, אין כאן הרבה לאן לצאת ולאכול".
עוד באוכל טוב:
- זה סופי: שוק הנמל של יפו נסגר
- איזו מהדיאטות הפופולריות של 2014 ראויה להישאר איתנו?
- ככה נראים אמריקאים כשהם טועמים חטיפים ישראליים
התפריט בפיאטו בנוי כך שיתאים לכל כיס, והקונספט של המסעדה, כמרומז בשמה - הוא הגשת מנות במגוון גדלים של צלחות. כל מנה בתפריט יכולה להגיע בכמה גדלים - מקטן ועד גדול (שנועד לחלוקה), והמחירים משתנים בהתאם. כך שאם לא בא לכם להתפרע על ארוחה מלאה, תוכלו גם להזמין כדור קטן של פטה כבד לצד טוסטון וריבה במחיר סמלי של 14 שקלים. בנוסף מציעים במקום דיל משתלם של יין (אדום או לבן) ללא תחתית, במחיר 50 שקלים לאדם.
"טווח המחירים כאן הוא נושא מאוד חשוב", מחזק שרביט. "אנחנו רוצים שלכל אחד יהיה מה להזמין אצלנו. המנה הכי יקרה בתפריט היא פילה בקר, שעולה 100 שקלים, והיתר מתומחר במחירים של 50-60 שקלים למנה מכובדת וגדולה של פסטה או רביולי".
המנות במסעדה אינן מוגבלות למטבח האיטלקי המסורתי, ותמצאו ביניהן קרפצ'יו דג ים עם זרעי עגבנייה, משרה הדרים ופילה תפוז; פיצה עם טונה אדומה; פילה בקר עם קרם שורשים, ירקות שורש ובצלי שאלוט; וסלט קטניות עם שעועית מש, עדשים שחורות, עדשים כתומות ודלעת צלויה. על הקינוחים אחראית אחותו של שרביט, סטפני - קונדיטורית שעבדה בעבר בכתית וברפאל וכיום היא בעלת פטיסרי בכפר גלעדי. במהלך סופי השבוע, בימים שישי ושבת, יוגשו במקום גם ארוחות בראנץ' מושקעות.
* המסעדה תיפתח להרצה ב-1 בפברואר. במהלך החודש הראשון לפעילותה היא תפעל רק בשעות הערב, ולאחר מכן משעות הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה.
פיאטו, פקריס 2, פארק המדע, רחובות, טלפון: 08-6341234.