אם רחוב אבן גבירול בתל אביב לא אכלס מספיק המבורגרים עד כה - ע"ע מוסדות כמו הוויטרינה האגדית והכוכב העולה המבורגר GDB - הוא חונך עכשיו המבורגרייה חדשה, בשם בנץ בראדרס. המקום, ששייך לאחים בן ומתן בזילר, נפתח לראשונה בפלורנטין לפני קרוב לעשור והתקבע כאחד ההמבורגרים הבולטים בדרום העיר - ועכשיו החליטו השניים לנסות לשחק במגרש של הגדולים.
האחים מספרים שהסניף המקורי נעשה קטן מכדי להכיל את כל הסועדים, ושההזדמנות להתמקם בסמוך לכמה מההמבורגריות הכי נחשבות בישראל משכה אותם, ולדעתם גם תגרום להם להעלות עוד את הרמה לאור התחרות. מה שמייחד את ההמבורגר של בנץ בראדרס הוא טחינה גסה ותבלון מינימלי של הקציצה, וביסוסה על בקר שיושן ביישון יבש. על התוספות במקום אחראי בן והן כוללות בין השאר ריבות שמוכנות במקום, איולי וחמאה מתובלת.
התפריט של ההמבורגרייה התחדש והתחדד לקראת הפתיחה, וכולל בין השאר המבורגר קלאסי על הגריל בלחמנייה רכה עם איולי ברביקיו, רוקט, עגבנייה ובצל סגול מוחמץ; כריך צ'יקן קארי טוגראשי עם חזה עוף בתיבול הודי-יפני עם איולי צ'ילי-נענע; כריך סלופי ג'ו עם בשר טחון, ברביקיו ובצל מקורמל; ואופציה טבעונית של המבורגר סלק עם חלבון סויה ותבלינים. התוספות כוללות גאודה, צ'דר, גבינה כחולה, חמאה, ריבת בצל, בייקון ועוד.
לצד ההמבורגרים מציעים בבנץ גם כנפיים מטוגנות ברוטב צ'ילי וסרירצ'ה עם חמאה ולימון; גבינת חלומי מטוגנת בלחמנייה עם ריבת בצל ומיונז שום; סלט של חסה, כרוב אדום, עגבניות שרי, בצל סגול ואגוזי מלך עם ויניגרט חרדל-סילאן; ואי אפשר בלי צ'יפס: צ'יפס רגיל, צ'יפס שום או צ'יפס בטטה, ויש גם אפשרות למיקס בין שלושתם. המחירים נעים סביב 40-45 שקלים להמבורגר, 12-18 שקלים לתוספת וכ-26 שקלים למנת צד.
המסעדה החדשה מעוצבת כמו בית מלאכה עם עץ וכלי עבודה, והמטבח שלה פתוח כך שניתן לראות את העבודה על הגריל. שעות הפתיחה: ראשון-רביעי מ-17:30 עד 23:30, ובימים חמישי ושבת עד חצות.
בנץ בראדרס. אבן גבירול 37, תל אביב. 077-7242085; ידידיה פרנקל 4, תל אביב. 03-6123452