תרבות הקפה בישראל התקדמה פלאים מהעידן שבו לשתות קפה בבית אמר לצרוך נס קפה, קפה מגורען או קפה שחור בלבד. כיום רובנו כבר מכירים או מכורים למכונות הקפה הביתיות ולקפסולות הספציפיות שחביבות עלינו, ואיכשהו עקפנו את שלב טחינת הקפה בבית.
עד עכשיו, קפה בטחינה ביתית היה עניין שגור בעיקר בקרב המשוגעים לקפה, אלה שיש להם מכונה שגם טוחנת פולים בבית או אלה שטוחנים את הקפה ומכינים אותו לאט ובנחת במקינטה. עכשיו, שירות חדש מבית קפה בינז (BEANZ) מנסה לשבור את הקונצנזוס הזה - ומצליח בצורה חלקית.
בינז הוא מותג קפה של שטראוס, שנכנס בשנה האחרונה למשרדים ומסעדות ובמקביל מתפתח עם סניפים של בתי קפה משלו. המותג מציע לצרכן שירות שכולל אפשרות של מנוי קפה חודשי, שאם תרצו יספק לכם כחלק מהעסקה גם מכונה, בלי ההשקעה של רכישת מכונת קפה חדשה בעלות שיכולה להגיע לאלפי שקלים.
בבינז מציעים כמה מסלולים: מי ששותה כשתי כוסות קפה ביום יכול להזמין את המכונה ושלושה מארזים של פולי קפה (כל מארז מספק כשישים כוסות בחודש) במחיר של 108 שקלים לחודש. דיל של עוד מארז או שניים של קפה כולל מכונה, למי ששותה יותר, יעלה לכם בין 144 שקלים לשלוש כוסות ביום ועד 170 שקלים לחמישה מארזים של פולי קפה.
מי שלא מעוניין במכונה יכול להזמין מנוי גם לפולים בלבד. ערכת התנסות חד פעמית שכוללת ארבע אריזות של פולי קפה שונים תעלה לכם 120 שקלים. שלוש אריזות פולי קפה לחודש יעלו לכם 78 שקלים וארבע חבילות יעלו לכם 104 שקלים (וכמובן שיש אפשרות להזמין כמה חבילות שעולות על דעתכם, במחיר בנפרד).
בין סוגי הקפה: בלנד חזק במיוחד, בלנד חוואים פירותי ומתקתק יותר, קפה ברזילאי מבית לואיז אלברטו, קפה מתקתק מאינדונזיה, קפה פירותי מקולומביה, קפה חזק שגדל בהודו וקפה חלש יחסית ושוקולדי יותר שמקורו באוגנדה.
אנחנו התנסינו בשירות החדש למעלה מחודש ימים וניסינו את מרבית סוגי פולי הקפה שיש לבינז להציע. המסקנה הראשונה היא שלא כולם באותה רמת איכות. החביב עלינו ביותר היה קפה לואיז אלברטו מברזיל, שהוא באופן מובהק פחות חמוץ מרבים מסוגי הקפה המוצעים, ומאוזן יותר. הקפה שמכונה על האריזה No1 היה בלתי טעים לחלוטין, כדי כך שלא הבנו איך עבר את הסלקציה.
מכונת הקפה שמגיעה כחלק מהמנוי חביבה בהחלט ועושה את העבודה. עם זאת, היא עדיין גדולה בהרבה ממכונת קפסולות, אז צריך לקחת את הנושא הזה בחשבון כי היא תוצב על השיש שלכם.
מבחינת המחירים, מדובר בהיקף הוצאות דומה למדי אם תחשבו את כמות הקפסולות שאתם צורכים מדי חודש, רק שהפעם אתם טוחנים את הקפה בעצמכם.
אבל רגע, הכי חשוב - איך הקפה עצמו? אז מדובר בקפה לא רע בכלל (כשמוצאים את הבלנד המתאים), אבל עדיין לא כזה שמתקרב לאיכותו של קפה ששותים בבית קפה טוב. מצד שני, מדובר בקפה נעים לצריכה ביתית, שבכל זאת מתעלה על אלה ששותים מקפסולות, בעיקר אם מערבבים סוגי פולים שונים - מאלה שמגיעים במארז או אחרים. האם זה שווה לכם את ההשקעה והמקום על השיש? זאת כבר החלטה שלכם.