אחרי הפופ אפים שהקדיש לקרואסון השטוח ולפנקייק היפני - נדב בורנשטיין, שגם כותב מדי פעם אצלנו ב-mako אוכל, מקדיש את הבמה לסופליים - שילוב של סופגנייה ולהבה (flame). מדובר בסופגניות רגילות (עד כמה שיש משהו רגיל בסופגניות של היום), שזוכות לפיזור נדיב של סוכר ואז שריפה שלו, ממש כמו קרם ברולה, וגם הפעם חובר לבורנשטיין אורי שפט ממאפיית לחמים. 

"בסוף 2023 התפוצץ ברשתות טרנד של סופגניות במילוי קרם ברולה ששורפים בעזרת ברנר", מספר בורנשטיין. "אחרי כמה חודשים נתקלתי בסופגנייה הזו בבורו מרקט בלונדון, שם לקחו את זה לקצה וצרבו את הסופגניות עם כף חשמלית וזה נראה כאילו הסופגנייה ממש עולה באש. חוץ מהשואו ההיסטרי של סופגנייה שנצרבת מול עיניך, גם הטעם מעניין. הצריבה יוצרת שכבה פציחה שנותנת קונטרסט מיוחד לסופגנייה האוורירית, ואי אפשר להפריד בין החוויה הפנומנלית הזאת לבין הביס הנימוח עם קרם".

סופליים. האש היא לא הכל (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
סופליים. האש היא לא הכל | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

חצי שנה מאוחר יותר, אחרי הרבה ניסיונות ואתגרים לא צפויים, השניים מקיימים את הפופ אפ שחלמו עליו, שוב בעזריאלי שרונה, בימים שלישי עד שישי 26-29.11. "בניסיון הראשון שעשינו בתחילת נובמבר כל הקניון התמלא עשן ממופע האש שלנו. היינו חייבים למצוא פתרון", מספר נדב. "זה היה מרוץ נגד הזמן. תוך שבועיים מצאנו מומחה ליניקת עשן ממרחבים סגורים שבנה לנו במיוחד לפופ אפ שתי עמדות שקופות מזכוכית עם צינור מיוחד שמחובר אליהן כדי לינוק את העשן החוצה".

מבעד לעמדות האלה תוכלו לראות את כל התהליך - משלב המילוי של הסופגנייה, דרך הציפוי בשכבה דקה של קרם ועליה תלולית סוכר חום, ועד הצריבה המספקת. אחרי סיום הקרמול הסופגנייה תצא אליכם לטעימה מתוך קוביית הזכוכית. ליד העמדות תפעל עמדת תה של ויסוצקי, שבה אפשר יהיה לקבל בחינם כוס תה ארל גריי קקאו עם חלב, במתכון שפותח לטובת אירוע.

הסופגניות עצמן יגיעו בכמה טעמים: קלאסית עם מילוי קרם פטיסייר ומקל וניל, פרלינה עוגת שוקולד עם גנאש שוקולד חלב, קרם נוגט וקרם פטיסייר, קרם פטיסייר פירות יער ופטיסייר ותה ארל גריי. מחירן יעמוד על 17 שקלים לסופגנייה, וכמו בפופ אפים הקודמים - 10 אחוזים מההכנסות יועברו לעמותת "עטופים באהבה" שמסייעת ליתומי ויתומות 7 באוקטובר.

עזריאלי שרונה, קומה 0. מנחם בגין 121, תל אביב (כניסת בגין). שעות פעילות: שלישי-חמישי (26-28.11) 11:00-17:30, שישי (29.11) 09:30-13:30.