סבידה, מסעדת הדגים שפעלה בעכו מספר שנים, בנתה לעצמה חתיכת שם כאחת ממסעדות הדגים הטובות ביותר בישראל. המסעדה הצפונית נסגרה בשנת 2018, ועכשיו, אחד הבעלים של סבידה, שף דן שמולוביץ', מגיע לתל אביב עם מסעדת דגים חדשה ואינטימית במיקום מבטיח.
המקום, שנקרא שאראק (על שם שיטת דיג בקרסים), נפתח ממש השבוע במיקום בו פעלה בשנים האחרונות מסעדת אגאדיר אמבסי רחבת הידיים ברחוב בן יהודה בתל אביב. אזור הומה, אבל לא כזה ששופע במסעדות טובות. שאראק קטנה משמעותית מאגאדיר שקדמה לה, היא כוללת בר במרכז המסעדה ומסביב לו מספר מצומצם של שולחנות, כך שהמקום חמים ומשפחתי, באווירה משוחררת במיוחד.
שמולוביץ' חבר לשותפים מפתיעים במיוחד: השחקנים אורי הוכמן (שבאמתחתו כבר אי אילו מיזמים קולינריים כמו נאם התאילנדית ומסעדות נוספות שהיה שותף בהן בעבר) ועמי סמולרצ'יק (מסברי מרנן, פלורנטין ומבצע סבתא). יחד הם פתחו את המקום ,שמתבסס על דגה מהים התיכון שלנו, לצד דגה מחקלאות ימית ופירות ים מיובאים ותפריט יינות מיקבים ישראלים.
התפריט של שאראק כולל מבחר פתיחים קטנים וכיפיים בסגנון יווני כמו סקורדליה - תפוח אדמה עם שקדים ובוטרגה; גבינת פטה צלויה עם זיתים, אורגנו ודבש; ציזיקי עם סליקורניה ושום; ופלפל חריף קלוי עם שמן זית.
המנות הראשונת כוללות מבחר ירקות ומנות דגים נאים כמו דג נא עם אבוקדו, אשכולית אדומה, בצל סגול, צ'ילי, נענע וחלב נמרים; סלט אצות בסגנון גלילי עם בצל מקורמל, טחינה ושקדים; סלט חורף עם סלק, אבוקדו, אפונה, בצל סגול ווניגרט אורפלי; ודג מעושן עם לוביה, שומר, צלפים ושמנת חמוצה.
המנות העיקריות כוללות אופציות כמו קלמרי מטוגן עם איולי עמבה; שרימפס באריסה עם יוגורט, חמאה מזוקקת וחמציץ; לברק שלם בתנור פחם; כריך דגים עם יאולי עמבה, בצל, שום ועשבים; ופילה דג מקומי עם תוספת משתנה של ירק כמו לפתות תינוקות או קרם שורשים ותרד טורקי.
טווח המחירים בשאראק ינוע בין 18-46 שקלים למנות קטנות ומנות ראשונות, בין 58-96 שקלים למנות עיקריות, ומחירי אלכוהול שינועו בין 23-58 שקלים ליינות, בירות וקוקטיילים. המסעדה תהיה פתוחה בתקופת ההרצה בכל ימות השבוע בין 18:00-23:00, כשבהמשך שעות הפעילות צפויות להתרחב.
שאראק. בן יהודה 120, תל אביב. 03-6307070