וייטנאמי, קנטונזי, תאילנדי, הודי, טיבטי, יפני וקוריאני - מטבחי האומאמי של המזרח הרחוק זוכים היום לנציגות מכובדת בארץ, וכבר לא צריך להגיע בשביל זה לאזור התחנה המרכזית החדשה בתל אביב. מספיק לקפוץ לשוק הכרמל - יש בו את גברת קוטייאו, אהאן תאי ואיסאן התאילנדיות המעולות, סמאשבורגר יפני של אוסו, ולא מזמן הצטרף אליהן SR2, מקום קטן שחוץ מאוכל אסייתי מקורי ומנחם מציע גם יינות טבעיים ומחירים שכבר לא רואים כאן.

מזמינים בשירות עצמי ויושבים בחוץ (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מזמינים בדלפק ויושבים בחוץ | צילום: לין לוי, mako אוכל

אם תעברו ליד SR2 כנראה תחשבו שמדובר בעוד אחד מהברים שאזור שוק הכרמל התמלא בהם. על המדרכה יש כמה שולחנות קטנים, אין דלת כניסה ואין חלון ראווה; המקום פתוח לרווחה ומה שחוצץ בינו לבין הרחוב הוא הדלפק שבו מזמינים את האוכל, שעליו שני טאבלטים ומאחוריו בר ישיבה גדול, שבו מרכיבים חלק מהמנות. מה שעוד מפתיע הוא המדפים המלאים ביינות כתומים. לא קל להגדיר את SR2 - הוא לא בדיוק בר יין ולא ממש מסעדה אסייתית. הוא גם גם, השירות הוא עצמי והאוכל לא יקר ומנחם.

דוד וערן (צילום: דוד רוזן, יחסי ציבור)
דוד וערן | צילום: דוד רוזן, יחסי ציבור

בתפריט של SR2 מככבים כיסוני potstikers (או בשמם הסיני Guō Tiē) - דים סאם מבצק דקיק שבמקום אידוי עוברים צלייה מהירה שהופכת אותם לפריכים. השילוב בין החלקים העגלגלים הרכים שלא הושחמו לחלקים השטוחים שהיו במגע עם המחבת יוצרים ביס מיוחד. הכיסונים האלה גדולים ושמנמנים, ומגיעים עם מילוי נדיב של בשר לבן וכרוב, סלט פאפאיה או מילוי מפתיע של עירית שומית, ערמונים וג'ינג'ר. כל הגרסאות מוגשות על רוטב בצל ירוק וג'ינג'ר עם זילוף עדין של רוטב צ'ילי (30 שקלים ל-3 יחידות או 47 שקלים ל-5).

דירטי ראמן סיני קוריאני (צילום: דוד רוזן, יחסי ציבור)
דירטי ראמן סיני קוריאני | צילום: דוד רוזן, יחסי ציבור

אותו רוחב לב בא לידי ביטוי גם במנת באן ברביקיו קוסטיצה שחורה במילוי נתח בשר לבן מאזור הצלעות. מדובר בבאן ענני מרוח ברוטב ברביקיו, שבתוכו גם דיסקית אורז קריספי, בצל מוחמץ, בצל ירוק ושמן צ'ילי (48 שקלים). הקוסטיצה שומנית ועסיסית והבאן סופח את כל הטוב הזה, דיסקית האורז גורמת לביס להתפצח בפה, והתוצאה היא עונג צרוף בפה. יש בתפריט גם באנים עם תבשיל פלפלי של טופו, צנון, כרישה ושיטאקי (37 שקלים) וכאלה עם תבשיל אומאמי של טופו, בצל ירוק ושיטאקי (39 שקלים).

באן קוסטיצה (צילום: דוד עתי, יחסי ציבור)
באן קוסטיצה | צילום: דוד עתי, יחסי ציבור
סופלי ענק ומנחם (צילום: דוד עתי, יחסי ציבור)
סופלי ענק ומנחם | צילום: דוד עתי, יחסי ציבור

עוד תמצאו בתפריט של SR2 מרק ראמן, אבל בסגנון סיני קוריאני שרחוק מאוד מהקלאסיקה היפנית. קוראים לו דירטי ראמן - ובניגוד לראמן הצלול והצח שהתוספות מסודרות בתוכו, הוא סמיך, כבד ו"מבולגן", דקדנטי ועכשווי יותר ופחות מאוזן. מעין פיוז'ן שנוצר כדי לפנות לקהל הרפתקני יותר. גם במקרה הזה מדובר בצלחת עמוקה וגדולה שקשה לסיים לבד, מלאה בהמון מרכיבים: נתח גדול של בשר, הרבה נודלס שקופים, פטריות שיטאקי, כרוב וקריספי שאלוטס. המנה עולה 55 שקלים (לעומת ראמנים אחרים בעיר, שנושקים ל-80 שקלים) ומזכירה תבשיל יותר מאשר מרק.

יש בתפריט גם סלט פפאיה טבעוני שמגיע עם סטיקי רייס (25 שקלים) וכדור סופלי ענק שעל פניו לא קשור לאסייתיות של המקום אבל יש לו מכנה משותף אחר עם המנות האחרות בתפריט, וזה הנחמה שבו. סופלי הוא למעשה הארנצ'יני הרומאי הקריספי, שממולא בתערובת גבינות. הוא מוגש לצד רוטב קוריאני (כן כן!), עלי בזיליקום ועגבניות טריות ועולה 36 שקלים.

ארוחה אסייתית במחירים שווים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ארוחה אסייתית מיוחדת | צילום: לין לוי, mako אוכל

כמו האוכל, גם תפריט היין של SR2 לא שגרתי. יש בו הרבה יינות טבעיים, לבנים, אדומים וכתומים. טווח המחירים לכוס נע בין 29 ל-65 שקלים, והבקבוקים נמכרים ב-110-210 שקלים.

את המקום הבלתי צפוי הזה פתחו דוד עתי, בעל 2 תארים בפיזיקיה, וערן קול, הבעלים של הבר הסמוך "בית העמודים". לפני שפתח את המקום היה דוד מכין דמפלינגס בבית ומספק אותם במשלוח, ועשה גם כמה פופאפים מוצלחים בעיר. לפני כל זה הוא הספיק לעבוד באורקה ובסינג לונג, שבהן למד את סודות הבצק המושלם לכיסונים ואת תורת הקיפולים. אחרי שטעם את ה-potstickers בצ'יינה טאון בניו יורק הוא החליט שחייבים כאלה גם בתל אביב.

רגע לפני שאתם ממהרים לבדוק בעצמכם, שימו לב שהמקום פתוח רק בערב: ראשון-רביעי 18:00-24:00, חמישי 18:00-1:00, שישי 11:00-01:00, שבת 11:00-00:00.

2SR. רמב"ם 16, תל אביב