את החיבה הישראלית לקרמבואים אנחנו מכירים היטב, בייחוד בתקופה שבה הקיץ אומר מילות פרידה ומתעורר החשק לקציפה אוורירית. במהלך השנים היו אי אילו מיזמים בארץ שהתמקדו בקרמבו בעבודת יד והציעו גרסה מוקפדת לממתק המוכר, בתקווה שתכבוש את לב הישראלים חובבי הקינוחים. כעת נפתח מקום חדש כזה, הפעם בירושלים, שמייצר קרמבו בעבודת יד ושואף למכור קרמבו בכל ימות השנה.
המקום, שנקרא קאבום, ממוקם בשוק מחנה יהודה בירושלים. לא סתם מי שמביט בקרמבואים בקאבום נזכר בשי גולן מבייק אוף שכבר הפך את הקרמבו לסימן ההיכר שלו, הוא מי שיצר את מתכוני הקרמבו של המקום.
הבעלים של קאבום הוא לירן איילון ,שלו עסק נוסף בשוק לגלידות, ולרעיון לייצר מקום שכולו סביב קרמבו הוא הגיע אחרי שיחה עם אחד ממדריכי הסיורים הקולינריים בשוק, שהרגיש שמדובר במשהו שחסר בשוק ההומה; וגם מהילדים שלו, שגרמו לאיילון לחשוב שקרמבו בטעמים שונים זה משהו שבהחלט יכול לעבוד.
הטעמים פה כוללים את הקלאסיקות כמו קרמבו וניל, קרמל או קפה לצד אופציות מקוריות יותר כמו קרמבו לימון, קרמבו בננה עם לוז, קרמבו פטל, קרמבו תות עם סוכריות, קרמבו רושה קרמל עם טארטלט במקום ביסקוויט במילוי של פררו רושה וגנאש שוקולד; קרמבו שוקו בננה עם טארטלט שוקולד, גאנש שוקולד ופקאן מסוכר; קרמבו פנינה שהוא מהמוכרים יותר של שי גולן עם שכבות מוס אוכמניות, תות ופטל וביסקוויט בציפוי שוקולד תות; וקרמבו עם אספרסו, קפה וקרמל עטוף בפולי קקאו.
לטעמנו כדאי להתמקד בקרמבו בטעם אחד. ריבוי הציפויים והתוספות יכול להיות קצת עמוס במתיקות, לפחות בשבילנו. המקום פתוח בימות השבוע בשעות 11:00-23:00 ובימי שישי מ-10:00 ועד כניסת השבת.
קאבום. האשכול 3, ירושלים. 02-5024833