אם הדיסקבר שלכם באינסטגרם או בטיקטוק מכוון אוכל, סביר להניח שכבר שמעתם על "פיצה X". הפיצרייה של עומר וצ'לסי סימון ממודיעין, שהחלה כפיצה סודית ומחתרתית במשלוח בתקופת הקורונה והפכה למזללה פופולרית שמעמידה את תושבי מודיעין בתור, נהייתה ויראלית בזכות פיצות מושחתות במיוחד – ולא פחות חשוב: דיל אכול כפי יכולתך משוגע ב-89 שקלים לאדם בלבד (חשוב לציין: הדיל מתקיים בימי ראשון בלבד בשעות 20:30-23:00).

כעת ואחרי ההצלחה במודיעין, פותחת "פיצה X" את הסניף השני שלה – הפעם בדיזינגוף (צמוד לדיזינגוף סנטר). גם בעיר היקרה בישראל (שלא לומר בעולם) יוצע מדי יום ראשון תפריט האכול כפי יכולתך, שכולל – בדיוק כפי שזה נשמע – ראשונות, סלטים, פסטות, קינוחים אבל בעיקר פיצות – ללא הגבלה וב-89 שקלים בלבד. עוד לפני שנתייחס לאיכות האוכל (המצוינת) – אפשר וצריך לפרגן לצ'לסי ועומר על כך שהביאו לתל אביב ארוחה עשירה כזו במחיר כזה.

פיצה איקס - נוצ'ולה שוקולד לבן ותות (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פיצה איקס - נוצ'ולה שוקולד לבן ותות | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
פיצרייה ורודה על דיזנגוף (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פיצרייה ורודה על דיזנגוף | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

הרעיון ב"פיצה X" הוא מפגש בין בצק נפוליטני מושקע לתוספות מושחתות א-לה-אמריקה. לצד אלה, אפשר למצוא מנות ראשונות כמו לחם שום משפחתי, ארנצ'יני או בצק קממבר, פסטות טריות בעבודת יד וקינוחים. בגלל שזה נשמע טוב מדי מכדי להיות אמיתי, הגענו כדי לנסות ולהבין האם מדובר בעוד גימיק חביב או שמה יש כאן משהו מעבר (הגענו בערב רגיל, לא במסגרת הדיל של יום ראשון).

בגזרת הראשונות ניסינו את הארנצ'יני (38 שקלים) - כדורי ריזוטו מטוגנים על חמאת עגבניות שרי. אומנם מה שהוגדר כחמאה שרי הרגיש יותר כמו רוטב (די מוצלח), אבל הכדורים עצמם היו טעימים ומנחמים מאוד. בנוסף ניסינו את בצקקמבבר (48 שקלים) - קממבר אפוי בבצק נפוליטני, רוקט, ריבת בצל, בלסמי מצומצם ופרמזן. לשולחן הגיע מאפה די גדול של קממבר שהיה מוצלח מאוד, בעיקר בזכות הגבינה שהרגישה איכותית והשתלבה נהדר עם ריבת הבצל. לפני שעברנו לפיצות ניסינו גם את הפסטה ברוטב X - רוטב שמנת שום קונפי, פטריות, ארטישוק ריבת בצל ופרמז'ן. הבצק של הפסטה היה פשוט נפלא והשילובים עבדו טוב, אבל המנה הגיעה עם מעט מדי רוטב (אפילו בשבילי, אדם שממש מעדיף מעט רוטב בפסטה שלו).

פיצת שמנת, פסטו, ריבת בצל סנט מור ואננס (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פיצת שמנת, פסטו, ריבת בצל סנט מור ואננס | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

בגזרת הפיצות התחלנו מהמרגריטה (68 שקלים), שאפשרה לנו בעיקר להתרשם מהבצק, שהיה נהדרL קראנצ'י ועדיין אוורירי. משם המשכנו לפיצה שחורה עם מוצרלה, סנט מור, ריבת עגבניות שרי, ארטישוק א-לה רומאנה. גם כאן נרשמה הצלחה ולמרות שהפיצה נשמעת עמוסה במיוחד – הטעמים היו מאוזנים וטובים.

פפרוני, בייקון, כתף וריבת בייקון (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פפרוני, בייקון, כתף וריבת בייקון | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

את טעימות הפיצות סיימנו עם אחת מפיצות הדגל של המקום – "החזרזיר המטורלל" (88 שקלים), שכוללת רוטב שמנת, ריבת בייקון, פפרוני, בייקון, סנט מור ופרמזן. מודה שניגשתי לפיצה הזו עם חשש כבד לפיצה מוגזמת לחלוטין, אבל הופתעתי לטובה. זו הייתה הפייבוריטית שלנו בארוחה, ושוב, איזון הטעמים ביחס לכמות המרכיבים היה מרשים מאוד. השילוב הזה בין פיצה נפוליטנית לתוספות אמריקאיות לא סטנדרטיות אך מאוזנות, יצר את אחד המגשים היותר מוצלחים שאכלתי לאחרונה.

אחלה של בצק. פיצה X (צילום: זוהר צלח, mako אוכל)
אחלה של בצק. פיצה X | צילום: זוהר צלח, mako אוכל

לקינוח ביקשנו "הר סופגניות אוריאו" (69 שקלים), מנה הכוללת לא פחות מ-8 סופגניות אוריאו מושחתות וטעימות מאוד, שלגמרי יכולות לתפקיד כקינוח משפחתי, וסגרו לנו ארוחה טובה בכיף. היא אומנם רק נפתחה, אבל אפשר כבר לסמן את "פיצה X בתל אביב" כאחת ההפתעות הטובות שצצו כאן, כזאת שלא מביאה רק פיצה מצוינת לעיר, אלא בשורה של ממש בכל מה שקשור לשילובים ובטח שכל מה שקשור בתמורה למחיר.

פיצה X. דיזנגוף 70, תל אביב יפו. טלפון: 03-6218574 | עמק החולה 76, מודיעין. טלפון: 08-8601880. ראשון-חמישי 12:00-02:00, שישי 12:00-04:00. לא כשר