מבין הזוגות המככבים בשבוע השני של "MKR המטבח המנצח" - קשה לפספס את הזוג הצעיר מיכל פוסמן (הג'ינג'ית המקסימה) ואמיר הירוש. השניים, שלא חסכו בביקורות כבר בארוחה הראשונה, הצהירו בריש גלי שבניגוד לזוגות אחרים, להם יש חזון ברור מאוד ושאיפות קונקרטיות - הם רוצים לפתוח מסעדה איטלקית שכונתית ואינטימית.
לא עבר זמן רב, וזה בדיוק מה שהם עשו. פוסמן, מאפרת במקור, שלמדה בישול וקונדיטוריה בארה"ב, והירוש, מדריך טיולים עם רקע במסעדנות, הגשימו לפני שבועות בודדים את החלום שלהם, ופתחו את אספטה (Aspetta) - מסעדה איטלקית קטנה בשכונת לבונטין בתל אביב.
בהתאם להצהרת הכוונות ב"MKR", אספטה זורמת עם סוג האוכל האהוב על בני הזוג - האיטלקי - ובני הזוג מקווים לארח בה בדיוק כפי שהיו מארחים בביתם הפרטי. המסעדה הקטנה היא מסעדת בת לבקאפיקו - מסעדה איטלקית בנווה צדק, שבה עבד בעבר הירוש - והיא פתוחה לפעילות בערבים בלבד.
בתפריט של אספטה מציעים בני הזוג מנות איטלקיות קלאסיות שכוללות היצע פחמימות רחב - מפוקצ'ות ועד שלל פסטות ופיצות - כולל אפשרויות לרגישים לגלוטן ולטבעונים (בהמשך, אגב, יוצע כאן גם שירות משלוחים). בין המנות: פוקצ'ה הפוכה עם עגבניות שרי ושום; ארנצ'יני - כדורי אורז במילוי מוצרלה על רוטב עגבניות ובזיליקום; סלט בוראטה מפוליה עם עגבניות שרי, קרעי בוראטה, ארוגולה, בזיליקום ובלסמי; פסטה אלי אוליו עם פטוצ'יני, שום קונפי, עגבניות לחות, זיתי קלמטה, פלפל חריף ויין לבן; פסטה קפונטה - ריגטוני עם חצילים, קישואים, בצל, שום ועגבניות; ופיצה נפוליטנית עם גבינת בוראטה. בקינוחים, שעליהם אחראית פוסמן, טירמיסו קלאסי ומתוקים שמתחלפים מדי יום. מבחינת התמחור, בני הזוג שומרים על מתינות עם מנות ראשונות שמחיריהן 22-42 שקלים ועיקריות במחיר 46-82 שקלים.
אז אומנם מיכל ואמיר טרם אירחו את הזוגות האחרים והשופטים בביתם (זה יקרה ממש מחר), אבל אפשר כבר להכריז שהם הזוג הראשון מ"MKR המטבח המנצח" שהגשים את החלום שהביא אותו לתוכנית מלכתחילה. אנחנו לא יודעים מה אתכם, לנו זה זה לגמרי עושה חשק לקפוץ לבקר.
אספטה. מקווה ישראל 3, תל אביב. 03-6012222. ראשון-שבת 19:00-24:00. לא כשר