בפסטיבל הקיבוץ בעיר הגדולה יחגגו הקיבוצים מצפון ומדרום, מהבקעה, מההר ומהעוטף. הם הראו חוזק במהלך אחת התקופות הקשות שידענו בארץ וכולנו למדנו שהם עמוד השדרה של החקלאות והעבודה העברית. נרתמנו לעזור להם בקטיף, הרמנו להם בשווקי החקלאים שהתקיימו ברחבי הארץ מאז 7.10 וט"ו בשבט הוא הזמן הטוב ביותר להצדיע לגיבורי החקלאות והעבודה ולאתוס הקיבוצי. במיוחד לשם כך נולד פסטיבל "הקיבוץ בעיר הגדולה" שיזמו עיריית תל אביב-יפו והתנועה הקיבוצית והוא יתקיים ב-24-26 בינואר.
האירוע המרכזי של הקיבוץ בעיר הגדולה יוקדש לעסקים המקומיים ולמוצרים שמיוצרים בקיבוצי ישראל על מנת להעניק תמיכה והכרה לאנשי הקיבוץ ואנשי החקלאות שהם הגאווה והעצומה של ישראל. חלוצי העבודה ממשיכים במלאכתם, קוטפים, חולבים, מוסקים ומזקקים, מצהירים במעשיהם שאין מי שיעצור אותם. יריד שוקיבוץ שיתקיים בשרונה מרקט יאגד את מיטב התוצרת הקיבוצית. בנוסף אליו יתקיימו גם הרצאות קיבוצגיק על הבר ומסעדת "האחים" תגיש בראנצ' מיוחד שהוא הומאז' לחדר אוכל הקיבוצי.
שוקיבוץ
יריד תוצרת קיבוצית יתקיים בשרונה מרקט יארח למעלה מ-30 עסקים מקיבוצים שונים בישראל שימכרו את התוצרת המיוחדת שלהם ללא פערי תיווך, לצד הופעות חיות של מוזיקה ישראלית. תוכלו לקנות בו דברי אומנות, יצירות ועבודות יד של אומנים החיים בקיבוצי ארצנו. האירוע יתקיים ברביעי-חמישי 24-25 בינואר בין 10:00-22:00 ביום שישי 9:00-15:00.
בגזרה הקולינרית יחכו לכם מוצרים של נאות סמדר, דבש מקיבוץ ארז, שוקולדים מקיבוץ מגן, בירה ממבשלת בירצינות מקיבוץ קטורה, מאפים של ג'ילברט מקיבוץ נען, תבלינים מחולתה ויין של יקב רמות מנשה. יהיה גם דבש, וויסקי דבש מקיבוץ איילת השחר, בירות מקיבוץ מנרה, ג'ין צמחים ארץ ישראלי של מזקקת זוהרה, קפה של בית הקלייה יוניקו מיגור, פחמימות נפלאות של מאפיית תושה, שמן זית מקיבוץ מגל, מאפים של מאפיית M&J מקיבוץ גזר, יין בר קיימא של יקב הרי הגליל מקיבוץ יראון ועוד.
תוכלו לפגוש בשוק גם את גיל דותן שמדריך את סיורי "העמק השווה" ויגיע עם מגוון מוצרי בוטיק מעמק חפר: גבינות מיוחדות של המחלבה הקטנה בקיבוץ גבעת חיים איחוד, שמן זית מקיבוץ מגל, לחמים של אגדת לחם, יינות ובירות בוטיק.
במסגרת קיבוצגיק העיתונאי, הפרשן וחוקר הספורט היהודי עדי רובינשטיין ירצה על קשר בין חדר האוכל למגרש המשחקים (ביר גארדן פאולנר, פארק שרונה, רביעי, 24 בינואר, 18:00); יו''ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית דוד קישקה יארח את מייסד ומנכ"ל מסיק קיבוץ מגל אורן הכסטר לשיחה על פיתוח הטרואר המקומי, על תפקידה של החקלאות בשמירה על גבולות ארצנו, על חידושי ואתגרי ענף הזית ועל מיזם שמן השומשום הישראלי הראשון (מידל בר בשרונה מרקט, בשישי, 26 בינואר,11:00); עיתונאי ידיעות אחרונות אסי חיים יספר על המנות המיתולוגיות של חדרי האוכל ועל הסיפורים שמאחוריהן (חצר מסעדת האחים, רביעי, 24 בינואר,17:00).
בנוסף לכל הטוב הזה יתקיים גם אירוע נטיעות לכל המשפחה בפארק שרונה ביום רביעי 24 בינואר בשעה 16:30, ובמסגרת אירוע הומאז' לחדר אוכל הקיבוצי" מסעדת האחים תגיש שני בראנצ'ים מיוחדים ב-24-25 בינואר בהשראת חדר האוכל הקיבוצי שהתפריט שלהם יבנה על פי מתכונים מהספר "חדרוכל" של עופר ורדי ואסי חיים.
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי ציין על הפרויקט, "כקיבוצניק לשעבר, אני גאה בחיבוק התל אביבי ובמחווה של אירועי "קיבוץ בעיר הגדולה" לאנשי ונשות הקיבוצים" בטו בשב"ט הקרוב".