קוק בוק קפה מטלון (צילום: אביבית פריאל אביחי,  יחסי ציבור )
קוק בוק קפה. ספרי בישול ומעדנים | צילום: אביבית פריאל אביחי, יחסי ציבור

כבר לפני 3 שנים, כשפתחה את האוזריה יחד עם לימור אופיר לאמי, ראתה השפית אביבית פריאל אביחי (אקס טפאו, וינונה) את הפוטנציאל ההולך וגדל של אזור שוק לוינסקי. היום נפתח להרצה העסק השני של השתיים בשוק - בית קפה ומעדנייה בשם The Cook Book Cafe. כמו שאפשר להבין מהשם - הקטע של המקום החדש, מבחינת העיצוב והמהות כאחד, הוא ספרי בישול.

אוהבים אוכל? הפייסבוק שלנו הוא המקום בשבילכם

המדפים בקוק בוק קפה עמוסים ספרי בישול, והלקוחות מוזמנים לעיין בהם ואף לשאול אותם הביתה (אם חפצה נפשכם בספר ספציפי, השתיים ינסו לאתר אותו עבורכם). בנוסף יבחרו פריאל ולאמי בכל שבועיים מתכון מאחד הספרים, יכינו אותו ויכניסו לתפריט, וגם יארחו מדי פעם בבית הקפה מחברים של ספרי בישול.

"אנחנו אוהבות מאוד ספרי בישול, ולכן החלטנו להדגיש את הנושא הזה", מספרות פריאל ולאמי. "ההשראה שלנו היא החנות Books for Cooks בלונדון, שהיא המכה של ספרי הבישול. זאת חנות שההתמחות היחידה שלה היא ספרי בישול ופעם, לפני הרבה שנים, הם גם היו מבשלים במקום, במסעדה קטנה שהייתה צמודה לחנות. ככה אנחנו הכרנו אותה, כחנות לספרי בישול שמבשלים בה מתוך הספרים, וזה היה מקסים".

עוד באוכל טוב:

 

קוק בוק קפה כריך דגים (צילום: אביבית פריאל אביחי,  יחסי ציבור )
כריך דגים בחלה, כמו שאנחנו אוהבים | צילום: אביבית פריאל אביחי, יחסי ציבור



חוץ מהספרים תמצאו בקוק בוק קפה תערובת קפה אורגנית של בית הקלייה המקומי דאדא, כריכים במילויים חמים וקרים, סלטים על בסיס המצרכים שנמכרים בשוק לוינסקי הסמוך וארוחות בוקר מגניבות. בין המנות בתפריט: קציצת דגים בחלה, מטיאס בשמנת חמוצה ולחם סלק, כריך ארטישוק קונפי וגבינת ברי, כריך קורנביף ופסטרמות הום מייד, סלט דגים מלוחים, ארוחת בוקר טורקית של ביצים עלומות עם יוגורט ואריסה ובוריק מטוגן במילויים שונים.

במעדנייה שבמקום תוכלו להצטייד במעדנים ארוזים לפי משקל כמו מטבל עלי גפן, צזיקי (שניהם מוגשים גם במסעדת אוזריה), גרנולה, פסטו, איולי ופסטרמות עבודת יד.

הקוק בוק קפה יהיה פתוח בשבועיים הראשונים בימים ראשון-שישי עד השעה שש בערב, ולאחר מכן יישאר פתוח עד שעות מאוחרות יותר. לאחר סיום תקופת ההרצה ייפתח המקום גם בימי שבת.

The Cook Book Cafe. מטלון 44, תל אביב. 03-5330899. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל