תפריט חדש במסעדת יאסו, תל אביב
המסעדה היוונית של השף אביב משה מתחדשת במגוון מנות יוונית שיתווספו לאלה הקיימות. בין המנות החדשות: חציל מפויח - פילה חציל שרוף על טחינה הר ברכה, עם סלט משוויעה, בצל בסומאק, לאבנה נענע, אבקת לימון פרסית, פלפל חריף וביצה 6 דקות (54 שקלים); סגאנקי - גבינת עזים מטוגנת עם חמאת הדרים (54 שקלים); ובסלי קלמרי - מצופה בקמח תירס ומוגש לצד ויניגרט חרדל ודבש, רסק עגבניות עם סחוג וויניגרט ירקות אדומים עם קוביות סלק חי (52 שקלים).
יאסו. הירקון 105, תל אביב. 03-6031719
חרירה חינם בג'מילה, רמת גן
המסעדה המרוקאית הביתית, שהתחילה את דרכה בנחלת בנימין ולפני כשנתיים עברה לאזור מתחם הבורסה ברמת גן, חוגגת עשור, ומפנקת את המזמינים משלוח במרק חרירה צמחוני חינם.
ג'מילה. ז׳בוטינסקי 41, רמת גן. 03-5166123. כשר בהשגחת רבנות רמת גן
תפריט מאפים וקינוחים הדריים מקומיים באלחנן, קיבוץ משמרות
מאתמול ועד סוף החורף, אלדד שמואלי מ"אלחנן - תרבות" מלקט מהפרדסים הסמוכים למאפייה את מיטב פירות ההדר העסיסיים ומגיש קינוחים ארטיזנליים, כשבכולם משולבים קלמנטינות, תפוזים, אתרוגים, לימוניםועוד הדרים שמגדלים הפרדסנים באזור. בין המאפים ניתן למצוא: שוסו או פום - בצק עלים מקורמל וממולא בתפוחים צלויים שעות בתנור, עם גרדת תפוז וחמאה המשובצות בתוכו קוביות תפוז מסוכרות; פחזניית טארט לימון, טארלטים קרם שקדים עם אשכולית אדומה ועוגיות בצק פריך במילוי ריבת תפוזים.
אלחנן תרבות לחם. משמרות. 04-8838200. כשר
עסקית חדשה במסעדת איסקנדר, גדות
מסעדת הגריל הממוקמת במתחם רפטינג נהר הירדן מציעה במהלך השבוע ארוחה עסקית עמוסה במאכלים טורקיים. הארוחה נפתחת עם מבחר של סלטים שמוגשים עם מאפה מסורתי מהטאבון, וכוללת מנות לבחירה כמו לחמאג'ון - מאפה מהטאבון עם בשר טלה, פטרוזיליה, בצל ועגבניות בתיבול פיקנטי; כנפי עוף איסטנבול - בתוספת רוטב צ'ילי, לימון ועשבי תיבול; וסטייק פרגית אוריינטלי במשרה של תבלינים. העסקית מוגשת במהלך כל שעות הפעילות של המסעדה ומחירה 74 שקלים לסועד.
איסקנדר. מתחם רפטינג נהר הירדן, גדות. 04-9007020. כשר למהדרין
הירו פותחת סניף שלישי, תל אביב
המסעדה האסייתית פותחת סניף חדש, והפעם בקניון רמת אביב. הסניף החדש מעוצב בסגנון ניו יורקי עכשווי ומגיש, בנוסף לראמן המסורתי, מנות כמו באן קריספי צ'יקן צ'אטני - פרגית מושרית במירין סאקה, סויה וג'ינג'ר, עם מיונז יוסו, חסה, כרישה חרוכה, טוגראשי, פנקו, צ'אטני פלפלים, משמשים ובצל ירוק (32 שקלים); באן בורגר - בקר טחון, מיונז קימצ'י, עלי מיזונה, אורוגולה ובצל מקורמל (34 שקלים); ובאן אנטרקוט - מינוט סטייק, סלט ביצים עם מיונז וחרדל יפני עם מייפל קנדי טהור (36 שקלים).
הירו. קניון רמת אביב (כניסת המגדל), רחוב איינשטיין 40, תל אביב. *3721
חמין טבעוני במסעדת סנדר, תל אביב
המסעדה משיקה גרסה טבעונית לחמין, שתתווסף לצ'ולנט הבשרי שנמכר בה כבר יותר משישה עשורים. החמין הטבעוני יכלול תפוחי אדמה, בצל, שני סוגי שעועית, גריסי פנינה וקישקע טבעוני, ואפשר יהיה לאכול אותו בצהרי שישי במסעדה או להזמינו במשלוח בסיר עד הבית. המחיר: 45 שקלים בישיבה במסעדה, 65 שקלים לסיר אישי (כולל הסיר) ו-125 לסיר זוגי (כולל הסיר). את החמין מומלץ להזמין כבר ביום חמישי.
סנדר - בית של אוכל. לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872. כשר
מסעדת מושבוצ מארחת את השף האיטלקי אנדריאה ווצאני, מושב רמות
ב-26 בחודש תארח המסעדה את השף והבעלים של מסעדת Ca' Matilde האיטלקית, שעליה גם זכה בכוכב מישלן. ווצאני יבשל יחד עם שף המסעדה ארוחת 11 מנות המבוססת על מגוון רחב של נתחי בקר ממשק שניידר וירקות ממשק רגב, בליווי יינות מיקבי בוטיק מקומיים במזיגה חופשית. הארוחה תוגש בשעות 18:30 ו-21:00 ותעלה 349 שקלים לסועד.
מושבוצ. מושב רמות, רמת הגולן. 04-6795095
חג הדובדבן ב-TYO, תל אביב
המסעדה היפנית משיקה תפריט ספיישל לרגל חגיגות חג הסאקורה, שמתחיל ב-1 בפברואר ונמשך עד סוף אפריל - תקופת פריחת הדובדבן, סוף החורף ותחילת האביב ביפן. בין המנות: טטאקי המאצ'י עם יוזו, שמן שומשום חם וצ'ילי אדום (70 שקלים); המאצ'י טריאקי - פילה המאצ'י עם סקין ברוטב טריאקי, אורז, לוטוס בטמפורה וסלט חסה פריך (128 שקלים); וספייסי המאצ'י עם מלפפון, אבוקדו, טקוואן וספייסי מיונז (78 שקלים).
TYO. מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333
סניף חדש לרשת נגיסה, גבעת שמואל
הסניף החדש, ה-10 במספר, של המסעדה האסייתית הכשרה נפתח בקניון עופר הגבעה וכולל 65 מקומות ישיבה. התפריט במקום כולל, כרגיל, מגוון רולים של סושי, מוקפצים, מנות ראשונות, קינוחים וגם ארוחות עסקיות מהשעה 11:30.
נגיסה. קניון עופר הגבעה, גבעת שמואל. 03-5321510
שף ותפריט חדשים במסעדת קלמטה, תל אביב
המסעדה היוונית הממוקמת ביפו העתיקה חוגגת 8 שנים, ולרגל כך מתחדשת בשף אבי כהן (הרברט סמואל, סושיאל קלאב, אונמי וטפאו) ומעדכנת את התפריט. בין המנות החדשות: סלט עשבים עם קשיו וצימוקים לבנים (16 שקלים); פלפל שושקה צרוב ממולא לחם מחמצת, פטה, זיתים ואורגנו טרי (34 שקלים); תמנון צרוב עם עגבניות, זיתים ולאבנה (66 שקלים); וקבב טלה ועגל עם טחינת פלפלים פיקנטית ופיתה על הגריל (78 שקלים).
קלמטה. כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. 03-6819998
סניף חדש לעד העצם אקספרס, כפר סבא
עד העצם אקספרס פותחת את הסניף ה-16, והפעם בקניון כפר סבא הירוקה, במקום שבו פעל הסניף האחרון של עד העצם. לצד המנות הרגילות של הרשת יוגשו בסניף גם מנות ייחודיות כמו סלט ירוק, כנפי עוף קריספיות וחלת הבצל המיתולוגית של עד העצם. במקביל לאוכל מציע המקום גם אזור למשחקי סוני-פלייסטיישן, שולחנות ביליארד ושולחנות הוקי קרח.
עד העצם אקספרס. רפפורט 3, כפר סבא הירוקה. 09-8340555
שבוע נפולי במסעדת צ'יקטי, תל אביב
באפריל הקרוב יציין המקום יום הולדת 5, והחגיגות יתחילו כבר החודש, בשבוע באווירת טברנה נפוליטנית שיתקיים מ-24 בפברואר ועד 2 במרץ. בין המנות בתפריט הספיישל: צלחת דייגים נפוליטנית - צלחת גדולה עם ה"אנטיפסטי" של הים (82 שקלים); פיצה פריטה במילוי ראגו בשר ועגבניות (47 שקלים); פסטה שחורה קרועה ביד עם סבידה, צדפות ופרושוטו (72 שקלים); ורביולי במילוי לחם ובוטארגה, חמאה, קליפות לימון ועלי מנגולד (56 שקלים). את התפריט ילווו מוזיקה איטלקית אותנטית ותפריט דרינקים ויינות המאפיינים את האזור, ובראשם הלימונצ'לו.
צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 053-9344951, 03-6853499
קולקציית לחמים חדשה בנומילי, כפר סבא, הוד השרון ורעננה
הרשת יוצאת עם סדרה חדשה של לחמים מקמחים קדומים, וגם עם פרעצלים ובייגלס. בין הלחמים החדשים: לחם מקמח אַיְנקוֹרְן (החיטה הראשונה והעתיקה ביותר), לחם קמח אֶמֶר (מחיטה שהיא מהאבות הקדומים של הדורום המודרני) ובגט טרדיסיון סלק (9-22 שקלים). בנוסף תתחיל הרשת למכור בייגל שומשום, בייגל תבלינים, בייגל גרעינים, בייגל שוקולד ובייגל פרמזן (12 שקלים לאחד), וגם פרעצל מלח גס, פרעצל פרמזן, פרעצל קינמון ופרעצל שוקולד (השניים האחרונים טבעוניים, 15 לאחד).
נומילי פטיסרי. סוקולוב 3 פינת ויצמן, כפר סבא. 09-7662616; הבנים 14, הוד השרון. 09-7441920; התדהר 15, מגדל אליהו יצחקי, רעננה. 09-8668040
משתה ונצואלי בסקול יארד, תל אביב
ב-27-28 בחודש תקיים מסעדת הסקול יארד של בית הספר הקולינרי דנון ארוחות פופ אפ בסגנון ונצואלי בניצוחה של דליה אלחדף (טוטומה). בין המנות: אמפנדס מטוגנות במילוי מסורתי של בשרים, טירדיטו של דג ים ברוטב אהי אמריג'יו וארפה עם פורק בלי, אננס צלוי וגבינה קשה. את הארוחה ילווה משקה אורז מתוק בשם צ'יצ'ה, והיא תתקיים בכל אחד מהערבים בשני סבבים - ב-19:00 וב-21:30. מחיר הארוחה: 240 שקלים, לא כולל שתייה.
להזמנת מקומות: 03-7571555
מגש זוגי במסעדת חדר האוכל, תל אביב
המסעדה מציעה לזוגות הסועדים בה ארוחת ערב במחיר קבוע של 256 שקלים. הארוחה כוללת מבחר של מנות ראשונות הכוללות את לחם הבית, כבד קצוץ, קרם חצילים, סלקים צלויים, סלט חדר האוכל וסלט עשבי גינה, ושתי מנות עיקריות לבחירה.
חדר האוכל. שדרות שאול המלך 23, תל אביב. 03-6966188
יום הסופלה במסעדות המבורג ופריים, רחובות ותל אביב
מסעדת המבורג תחגוג את יום הסופלה, שיצוין ביום חמישי 28 בחודש, עם סופלה שוקולד במילוי גנאש לצד כדור גלידה ברוטב שוקולד (41 שקלים), ומסעדת Frame Chef & Sushi Bar עם סופלה שוקולד בלגי חצי מריר בליווי גלידה (45 שקלים).
המבורג. המדע 1, רחובות; פריים. ראול ולנברג 2א, תל אביב
מנות אקסטרימיות ברשת יומנגס
רשת יומנגס מרעננת את התפריט עם 3 מנות מושחתות מרחבי העולם, שבחרו הלקוחות: מנת אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו עם וויסקי מעושן (65 שקלים); המבורגר הוואי 200 גרם, עם תוספות של אננס, אפונה, אצוות וואקמה וטופינג של אבוקדו בצ'ילי מתוק (62 שקלים); ורוטב צ'ילי-בוטנים, שילווה את מנות הצ'יפס של הרשת (9 שקלים).
סניף חדש לרשת קפה ביגה בקניון מלחה, ירושלים
הסניף החדש יהיה כשר למהדרין, ימוקם בקומה השלישית של הקניון ויכלול כ-120 מקומות ישיבה. עוד יכלול הסניף בולנז'רי ייחודי, אשר יציע מגוון רחב של דברי מאפה טריים, ביניהם לחמים, מאפים בתפזורת, עוגות, עוגיות ופוקצ'ות.
קניון מלחה. דרך אגודת ספורט בית"ר 1, ירושלים